"Майчин дом"-Варна тема 8

• 129 088
  • 817
  •   1
Отговори
# 210
  • Варна
Маги, ти си заплатила пакет за ЖК предполагам? За раждането се плаща отделно.
И аз съм малко в чуденка, кое и как се заплаща, но скоро ще разбера и ще пиша.
Какво имат предвид под "интензивна грижа за новородено" и как варира цената?

# 211
И до днес не знам, какво значи тази "интензивна грижа за новородено". Малко след като ме изкараха от операционната си взех бебето при мен и не съм го давала, освен за дневния тоалет и преглед от педиатър ( това е сутрин). Аз лично не виждам и особен смисъл от тези ВИП стаи, но всеки си решава в крайна сметка. Единствения + според мен е това, че има маса, което пък не виждам каква чак екстра се води, че я няма в другите стаи?

Не си спомням колко точно платихме, може и да съм писала назад в темите, върти ми се около 1200 лв +/- някой друг лев, като в т.ч. е и сумата за присъствие на таткото.

Pepsilight, честита ви трета радост. Живи и здрави бъдете, цялото семейство  bouquet

Последна редакция: вт, 09 фев 2016, 15:57 от Radina

# 212
Маги, ти си заплатила пакет за ЖК предполагам? За раждането се плаща отделно.
И аз съм малко в чуденка, кое и как се заплаща, но скоро ще разбера и ще пиша.
Какво имат предвид под "интензивна грижа за новородено" и как варира цената?

Да това съм платила, моето желание е да раждам нормално при моя лекар и разбрах , че цената е около 750лв но ме интересува престоя ми колко ще струва  ,то има време де ,но трбва да сме подготвени  Flutter

# 213
  • Варна
Маги, може да платиш и само тези 750лв., но зависи и какво ще се наложи по време на раждането. Ако искаш епидурална упойка, тя не влиза в тези 750лв. Да не дава Господ да се наложи примерно раждане с вакуум,заплаща се и този комплект. Отделно ако искаш да си във ВИПа се заплаща отделно на ден.
За други подробности много да пиша утре като заплатим престоя, защото при мен имаше и други "екстри". Simple Smile
Radina, благодаря! Преминахме голямо премеждие, но си заслужаваше малкото съкровище.

# 214
  • Варна
Може би интензивната грижа за новородено е това, което при нас се случи - мен ме изписаха, а бебето остана още две седмици, общо над 20 дни му се събраха в болницата. Не помня точно каква беше цената там на ден, някаква част се покриваше от ЗК, друга - не, знам, че в крайна сметка неговия престой го платихме 600 - 700 лева. Това - отделно от секциото ми.

Pepsilight, честито!  bouquet
Много да ви радва всички малкото човече Simple Smile
При д-р Яков ли роди?

# 215
  • Варна
Тайга, благодаря, а беше ли в кувьоз?
Аз родих по спешност, не успях да дочакам датата на секциото, а д-р Яков е отпуск. Поеха ме лекарите на смяна и ме оперираха д-р Георгиева и д-р Костов.

# 216
  • Варна
Беше, да, също и на кислород малко.
Извадиха го от кувьоза може би пет - шест дни преди изписването, беше много недоносен обаче. Но твоето бебенце не би трябвало да е много мъничко, доколкото преценявам от линийката ти. Всичко е наред с него, нали?

# 217
  • Варна
Как стои въпросът с посещенията ако си в обикновена стая ? Кога дават на таткото да види бебето?

# 218
  • Бургас
Бебето го показват ня бащата след като се роди и го прегледат. Посещенията са всеки ден между 15:30;16:30 часа, но бебетата ги прибират. Роднините могат да ги видят само през стъкло.

# 219
  • Варна
Да, вече е наред, но и тя беше в кувьоз и на кислород, но не заради тегло, други причини. Може би точно това са "интензивни грижи" или пък си има някаква пътека и след това ги водят такива.

Бебето го дават веднага след раждането да го види таткото, ако всичко е наред. Свиждането е от 15.30 до 16.30 и бебчетата ги вземат в детското, нареждат ги и ги гледат през стъкло.

# 220
  • Варна
Т.е ако си във ВИП стая, само тогава може да виждат бебето роднините, така ли ? Или и тогава само през стъкло? То не че е лошо де, по-правилно ми се струва така.

# 221
Първото дете, когато го родих достъпът до стаята с родилките беше неограничен. Т.е всеки влизаше и излизаше когато си иска, кой, болен, кой здрав нямаш идея и се надяваш на съвестта на хората. Но остави това, по-изнервящото е, че тъкмо си си полегнал и на момичето, което е до теб идват на свиждане, или тъкмо си кърмиш бебето и си се разгърдил и влизат непочнати. Абе честно казано предпочитам сегашното положение в болницата, освен ако не си в единична стая разбира се. Но на мен там пък би ми било скучно.

# 222
Здравейте, момичета. Бременна съм в четвърти месец с второто си дете, като първото родих точно преди година в Окръжна болница, нормално. От лекарите там съм много доволна, но този път ми се иска да родя на място с човешки условия за майката. Хвърлила съм око на залата за активно раждане, основно заради това, че не е задължително да раждаш на магарето - нещо, което първия път направи раждането ми една идея по-трудно. Основните ми притеснения са относно грижата за новородените- в Окръжна има силна неонатология, въпреки, че отношението им е кофти. С първото дете се наложи да стоим 7 дни в болницата - на лампи заради тежка жълтеница. Знам, че в МД също има фотолампи...нямам обаче представа дали неонатологията им е на ниво като изследвания, каквито правят и практиките, които имат. Ще се радвам, ако майки, раждали там и с бебчето е имало някакви проблеми, да пишат как са реагирали от неонатологията. При първото ми дете имаше инфекция, нужда от кислород няколко часа след раждането, както и тежка жълтеница - в Окръжна се справиха чудесно, не мога да си изкривя душата.
Също ще съм благодарна, ако ме упътите кой лекар от МД е привърженик на нормалното раждане, както и за залата за активно раждане. Уж засега съм се насочила към Боян Георгиев, но това е ей така, някак на усет...
Май много дълъг ми стана поста...Ще се радвам на вашата помощ. Просто всичко в МД ми е непознато. От предната бременност не хванаха прееклампсия на една моя позната, която се следеше там и бебето й почина в 7ми месец. Това ме отказа да раждам там първия път. Сега някак тази история остана назад, а и от опита на вече раждала сякаш по не ме е страх. И все пак имам някакви задръжки. Така че - ударете ми едно рамо в бъдещия избор! Благодаря ви Simple Smile

# 223
  • Варна
В нашия случай детските лекари реагираха много адекватно. Беба беше на кислород и 2 дни в кувьоз. Жълтеница нямаме. Повечето ми познати, раждали в Окръжна са държани заради жълтеница, което много намирисва на източване по пътека.

# 224
Бял минзухар, при кой лекар ражда в Окръжна? Според мен пак се насочи там.

Общи условия

Активация на акаунт