"Майчин дом"-Варна тема 8

• 129 080
  • 817
  •   1
Отговори
# 60
Аз раждах в МД преди 2 седмици, при дежурен лекар, падна ми се Анна Атанасова,а анестезиолог Добрева, имаше едно момиче, което приеха преди мен, тя беше за нормално раждане също, но нямаше разкритие, акушерките си говориха с Атанасова, че може да се наложи секцио накрая и всички стискаха палци да успее все пак нормално да роди. После си говорихме за избора на секцио с тях, и всички бяха на мнение че няма по-хубаво от естественото раждане... и е така! Аз родих след 1 час, а момичето я чакаха 20 часа, докато накрая наистина се наложи секцио... Анна Атанасова може да ви изглежда малко дръпната, но всъщност е добър лекар, аз имах доста разкъсвания, не знам точно колко шева бяха, но още на 3-тия час се разхождах из болницата, на 5-тия ден нямах почти никакви болки.
Като цяло, изборът на МД , беше най-доброто ми решение! Очарована съм от всички там. Най-добро впечатление ми направи Д-р Костов, беше изключително внимателен! - не знам какво му е мнението за нормалното раждане...

КОлко  дена лежа в Мд? По здравна каса ли беше  и колко ти излезе всичкото?))))
На 18 родих, на 21 на обяд ме изписаха. Нормално раждане с епидурална упойка е 750лв. - бях без избор на екип, в нормална стая с 2 легла. Раждането е 530 лв., - това е доплащане, от касата се поемат 500лв.

# 61
250 лв ли е епидуралната ?
Преди май към 180 беше  newsm78

# 62
Моя грешка - 580лв. е раждането, 180лв упойката.

# 63
Моя грешка - 580лв. е раждането, 180лв упойката.

750 лв е нормално раждане + избор на екип и отделно още 180 лв. е епидуралната  упойка

# 64
Аз лично не виждам смисъл от избора на екип, освен ако не си водиш консултациите там и да искаш лекарят да те изражда.

# 65
Аз също умувам да съм без избор на екип за нормално раждане, защото си следя бременността другъде,но се притеснявам да не ме зарежт нещо или да решат секцио. На мен ще ми е второ детенце и затова се чудя дали има смисъл от екип Simple Smile

# 66
Не се притеснявай, нито някой ще те зареже, нито ще реши ей така да ти прави секцио без причина. Повечето тук, които пишем, че сме родили секцио е било или по мед. причини или по личен избор/желание  Peace

# 67
Не се притеснявай, нито някой ще те зареже, нито ще реши ей така да ти прави секцио без причина. Повечето тук, които пишем, че сме родили секцио е било или по мед. причини или по личен избор/желание  Peace
Благодаря ти доста ме успокой  Grinning

# 68
  • Варна
Преди 9 дни родих секцио по мед. Причини в МД. Това е второто ми дете.  Първото е родено отново там но през 2009.Смея да твърдя че обслужване е на още по -високо ниво,  с изключение на това на детските акушерки. Те са арогантни и груби, защитават различни теории и може да те докарат до лудница. Не проявяват разбиране и ако случайно не ти слезе кърмата та време -бебето ти е обречено на глад. Иначе АГ са супер. И двата пъти раждах при Анна Атанасова -без проблеми Слава Богу!

# 69
Една млада и неопитна майка е стресирана, нуждае се от подкрепа и разбиране. И ако има едни такива акушерки, представете си какви спомени ще има и как ще се чувства.

# 70
ПНе проявяват разбиране и ако случайно не ти слезе кърмата та време -бебето ти е обречено на глад.

Да.

# 71
  • Варна
Родих секцио,на 4 ден чак ми слезе кърмата..

Никой нищо не ми е казал ,камо ли  да  ми се  карат,явно съм попаднала на добра смяна ,въпреки че не мисля така..За 4 дни никой нищо.Детето ми не е гладувало ,аз си исках адаптирано мляко и си беше ок малкия  ,след това нямах никави проблеми с кърменето ,та досега  кърмя..
Няма да мълчите яяя Naughty, и ще искате помощ от акушерките ,ако трябва ще ги викате непрестанно ,малко ли пари плащате Naughty
ако не искат да ви обърнат внимание ,по време на визитацията задължително го отбележете на лекарите ...та да видите после какво ще стане ,гарантирам ви Laughing Laughing

Последна редакция: чт, 22 окт 2015, 11:08 от Velina_p

# 72
Да, дадоха. Ама трябваше детето да ревне с цяло гърло или да вдигам скандал. Иначе ти обясняват, че стомахчето му било малко и нямало нужда. Стиснат те за гърдата без да питат "а имаш коластра" и приключват.
Въобще, за мен МД беше разочарование. Явно съм очаквала класа, каквато нямат.

# 73
  • Варна
Да, дадоха. Ама трябваше детето да ревне с цяло гърло или да вдигам скандал. Иначе ти обясняват, че стомахчето му било малко и нямало нужда. Стиснат те за гърдата без да питат "а имаш коластра" и приключват.
Въобще, за мен МД беше разочарование. Явно съм очаквала класа, каквато нямат.
Никакъв скандала не съм правила,даже не съм повишавала глас ..просто им казах какво искам за детето,кавото и да ми обясняват...не че ги защитавам,казвам как беше при мен. Като по-опитна ,с второ дете, бях настоятелна  и пряма  Peace

# 74
Цитат
Като по-опитна ,с второ дете, бях настоятелна  и пряма

Именно.

Общи условия

Активация на акаунт