"Майчин дом"-Варна тема 8

• 128 602
  • 817
  •   1
Отговори
# 375
  • Варна
Момичета да ви попитам, като не се следиш по здравна каса в Майчин дом, лекарят ти може ли да ти издава болничен, или това трябва да го направи личният лекар?

# 376
Момичета да ви попитам, като не се следиш по здравна каса в Майчин дом, лекарят ти може ли да ти издава болничен, или това трябва да го направи личният лекар?
Да,може.Аз излязох още в 5 месец .

# 377
  • Варна
А лесно ли издават болнични? Аз съм в началото на четвъртия месец, но ми се искаше от юни да изляза в болничен и в тази връзка се чудя кого и как да попитам за болничен - акушерката Снежи или д-р- Яков? Спомням си, че с първата си бременност излязох някъде към 5-6 месец и не съм имала проблем с издаването на болничен, но това беше преди 6 години. Сега се чудя как да си "поискам".

# 378
  • Варна
Момичета, кажете нещо и за неонатологията? Всички ме плашат с това,че там не е на ниво. Като чуят,че там ще раждам и се почва едно вайкане!Много съм раздразнена от факта,защото ми пускат червейчето в мозъка и се почва с филмите. Тези хора нямат лични наблюдения ,а правят преразкази с елементи на разсъждение.А що се отнася до АГ и там имам лично две познати на които дечицата им пострадаха, едното от които фатално,да не дава Господ!  Praynig Аз съм в 27 г.с още не сме коментирали нищо за раждането с докторката, но аз с всеки изминал ден се ориентирам към секцио. Моля,кажете как стоят нещата!

# 379
Момичета, тази седмица ще се записвам на ЖК в МД, но искам да правя ФМ и при Яков ( не съм на ЖК при него). Как е редно да постъпя, трябва ли да си кажа? Вие как процедирахте?

# 380
А лесно ли издават болнични? Аз съм в началото на четвъртия месец, но ми се искаше от юни да изляза в болничен и в тази връзка се чудя кого и как да попитам за болничен - акушерката Снежи или д-р- Яков? Спомням си, че с първата си бременност излязох някъде към 5-6 месец и не съм имала проблем с издаването на болничен, но това беше преди 6 години. Сега се чудя как да си "поискам".
Много лесно издават,дори те ме питаха откога искам.Кажете на Снежи.

# 381
  • Варна
Акушерките ли издават болничните?

# 382
Акушерките ли издават болничните?
От тях си ги получавате,има си сестра ,която се занимава с това,подписани са си от ЛК.

# 383
  • Варна

Направо говори с д-р Яков, ако при него си на ЖК. След това ти ги издава акушерката.

Момичета, кажете нещо и за неонатологията? Всички ме плашат с това,че там не е на ниво.
Да не дава Господ да има бебчето нужда от специални грижи.
Аз съм доволна от неонатологията в МД, бяхме 2 дни в кувьоз на кислород, на АБ. Въпреки това в първия възможен момент ми я донесоха да я кърмя и така през 2-3 часа. Постоянно ми даваха информация, какво се случва. Откриха й шум на сърчицето и направиха консулт с детски кардиолог.
Ако има някакъв проблем, с който не могат да се справят ще прехвърлят бебето в АГ, там е най-добрата неонатология в Североизточно България.

# 384
  • Варна
Благодаря ви за информацията за болничните. Аз имам още доста време, че излязоха непредвидени обстоятелства и може би ще се наложи поне до средата на месец юни да работя, така че мисля, че няма да е проблем в 6-ти месец да ми се издаде.  bouquet

# 385
  • varna
Здравейте момичета, предстои ми раждане със секцио в Майчин дом Варна. От там ми искат консулт с интернист... та въпросът ми е някоя от вас правила ли е и ако може да ми разясните процедурата.Попитах в кабинета където си следя бременността от там ми казаха , че интернист било личния лекар и да отида там. Отивам при личната тя от своя страна един панаир .... как така до сега такова нещо не били правили и само дето не ме изгони.Остават ми около две седмици до плануваната дата и незнам какво да правя и към кого да се обърна. Моля Ви, помагайте..

# 386
  • Варна
Здравейте момичета, предстои ми раждане със секцио в Майчин дом Варна. От там ми искат консулт с интернист... та въпросът ми е някоя от вас правила ли е и ако може да ми разясните процедурата.Попитах в кабинета където си следя бременността от там ми казаха , че интернист било личния лекар и да отида там. Отивам при личната тя от своя страна един панаир .... как така до сега такова нещо не били правили и само дето не ме изгони.Остават ми около две седмици до плануваната дата и незнам какво да правя и към кого да се обърна. Моля Ви, помагайте..

Не знам, какво са имали предвид, аз от ЛЛ само си взех направление за секциото в МД, там направих консултация с анестезиолог, отидох в деня на операцията с готови изследвания, които те предварително ми казаха, какви да са. Можеше да ги пусна в тяхната лаборатория или, където аз реша. Това беше друг коснсулт не съм правила  newsm78. Попитай отново на регистратура или в горе в приемния кабинет  Peace

# 387
искам и аз да попитам, на ЖК съм в майчин дом , сшед месец и половина ще раждам там, но забравих на жк да питам -с това направление което ще взема от ЛЛ намаля ли ми се цената на раждането и какво ще трябва да платя?! (естествено раждане)

# 388
  • Варна
На мен това, което ми казаха, е че с направление раждането струва 700лв. Като допълнително се доплаща ако искаш екип, вип стая. Ако е без направление мисля 1350лв. Но все някак набързо ми ги казват на регистратура, сакън да не ми обяснят подробно  Confused. При мен според лекаря може да се наложи и секцио. И в крайна сметка реших да пиша имейл да помоля да ми пишат цените за различните варианти, които могат да се наложат. Никакъв отговор (а писах на три имейла, които намерих). А акушерката като помолих да ми обясни не беше съвсем сигурна в цените и пак към регистратура ме препрати.

# 389
Здравейте Simple Smile Аз да дам малко инфо някой ако се интересува Simple Smile На 22.04 родих в МД и съм изключително доволна. Родих естествено при Д-р Друмев. Много съм доволна и от него. Държа се изключително добре и подкрепя естественото раждане. Обяснява ми всичко и ме насочва. За всички момичета на които им е писнало да ги убеждават за секцио с всякакви "медицински" аргументи го препоръчвам. Иначе платихме 1100 лв (750 лв - естествено раждане с избор на екип; 250 лв - ползване на специална стая за активно раждане и 100 лв - присъствие на бащата при раждането)
Успех на всички Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт