ЧЕТВЪРТИ КЛАС

• 47 863
  • 738
  •   1
Отговори
# 30
  • Разпиляна във въображението
Благодаря за темата.

При нас сега вървят преговорите. Другата седмица ще направят входните нива. Ние имаме книжка с тестове за НВО, а вие?

# 31
  • Варна
Някой не само е сменил паролата, но и е изтрил всички папки и съдържанието им. Sad
Сега я смених отново, не ми се рови да разбера, кой е влизал последно.. гадно е
Както и да е, малко информация за тестове и др. има в Изпратени.
Пак ще направя папките.
Паролата изпращам на лични на buni, Ivet_2000, Свткавица, Лиляна, МИК и Сиси.
Моля, да я разпространяват на лични на останалите от групата.

# 32
       Здравейте! Следя темата професионално, "за сверяване на часовника".
    Аз съм начален учител вече 30+ години. Не стресирайте децата още от сега с  НВО. Това са елементарни тестове, пуснати от МОН,  Децата са си в обичайната обстановка / класна стая/, квестори са учители от същото училище, но не преподаващи на четвъртокласниците, а проверители са също учители, от същото училище.
      Е, сами си отговорете - що за "външно оценяване" е това и кому е нужно?
Прочетох назад в темата, че резултатите от НВО касаели само учителите. Защо?
 Вече толкова години се провежда, толкова статистика  се направи, а да сте чули някой  да е наказан или уволнен за лоши резултати на учениците? Да  са наградили /или материално да са стимулирали/ учител за показани отлични резултати?
      Аз не съм. Така, че мили родители, не правете отново  учителите виновни и за това. Ние изпълняваме поредното "недоносче", на поредния министър, при поредния напън за поредна реформа в образованието, което вече го няма.

Пожелавам на децата ви спокойна учебна година! Нека я изживеят усмихнато и щастливо, да съхранят хубави спомени и да запазят детското в себе си!

На вас пожелавам спокойствие, само спокойствие. Здравето на децата ви е над НВО - 4 клас, над НВО - 7 клас, та дори и над ДЗИ - 12 клас. Осъзнава се, но много по - късно.

В сайта на МОН има тестовете от НВО 4 клас от всички години по всички предмети  + критерии за оценяване и верни отговори. Ако решите, може да ги прибавите в пощата.
      Успешна и ползотворна учебна година!

# 33
И аз нямам притеснения за НВО, но малкият ще се опита да кандидатства в ОМГ и за това определено се притеснявам... Да не говорим, че баткото е абитуриент и предстоят матури и кандидат-студентски изпити. Тази година ще е весело, дано оцелея Wink Но децата са спокойни, само аз съм притеснената, за щастие.

# 34
  • Ямбол
...
Прочетох назад в темата, че резултатите от НВО касаели само учителите. Защо?
 Вече толкова години се провежда, толкова статистика  се направи, а да сте чули някой  да е наказан или уволнен за лоши резултати на учениците? Да  са наградили /или материално да са стимулирали/ учител за показани отлични резултати?
      Аз не съм. Така, че мили родители, не правете отново  учителите виновни и за това. Ние изпълняваме поредното "недоносче", на поредния министър, при поредния напън за поредна реформа в образованието, което вече го няма.
   ...

Привет, освен, че съм майка на четвъртокласник, съм и колега. Не знам какво вие сте видели, но при нас, ако има разминаване на резултатите от НВО и годишните оценки, тогава училището се включва за проверка от РИО. Е, не е страшно, а и щом казвате, че квестори и проверители са онези, които имат интерес оценките да са високи, то наистина има повод за съмнение. Но пък като цяло тестовете са елементарни.

# 35
Качих в пощата, в DOX-а, архивиран файл с математически състезания от нета - систематизирани. Дано са полезни  Hug

# 36
  • нейде там, където ....
Аз не стресирам детето, но учителката го прави. В името на НВО ще се жертват и част от часовете по музика и изобразително изкуство.  Twisted Evil

Някой да не смени паролата. Не мога да вляза.

А иначе нямам притеснения за НВО. Но не съм съгласна, че е само за учителя. Някъде се взема предвид при кандидатстване.

.....

Къде?  newsm78

# 37
Аз не стресирам детето, но учителката го прави. В името на НВО ще се жертват и част от часовете по музика и изобразително изкуство.  Twisted Evil

Абсолютно същото е и при нас!
Затова и съм отговорила с "не" на питането "притеснявате ли се от НВО".

# 38
  • Града на Лили Иванова
Запис в новата тема  и  отговорих  с не на анкетата !

# 39
  • Ямбол
В някои гимназии.

# 40
  • нейде там, където ....

В кои? Може ли някоя конкретна? Чисто любопитство, просто не съм чувала за такива конкретно, които ползват НВО от 4 клас като критерий за прием.

# 41
  • Ямбол
Един от критериите е НВО за една от гимназиите в Ямбол.

Освен това не се знае сега с новия закон какви ще са критериите за прием в МГ, след като се разбраха само там да има пети клас. Може да добавят втори модул по математика.

# 42
Един от критериите е НВО за една от гимназиите в Ямбол.

Освен това не се знае сега с новия закон какви ще са критериите за прием в МГ, след като се разбраха само там да има пети клас. Може да добавят втори модул по математика.

Силно ме съмнява, звучи адски несериозно!

Последна редакция: сб, 19 сеп 2015, 23:10 от MIK

# 43
Светкавица, НВО е като всяка друга матура. Изпит с чужди квестори.

Иначе, в класните стаи ли се провежда или в стая, различна от тази на класа?
Ако детето е втора смяна, сутринта допълнително ли ще ходи на училище?

В класните си стаи са децата, при нас по него време 4-и клас са втора смяна, но само за седмицата с НВО 3-и и 4-и клас се сменят, за да може 4-и клас да са сутринта на училище.

# 44
  • Ямбол
Е те 99% от кандидатите имат шестици, та затова се гледат и други участия в състезания.

Общи условия

Активация на акаунт