Частни училища - информативна тема 9

• 63 134
  • 739
  •   1
Отговори
# 390
Имаме тестов период  Laughing
Като се замислиш,дори ако дадеш жилището си под наем и отидеш да живееш под наем /за да не се правят сто сделки/, пак е по-удобно.
Друг е върпосът,че никога не съм живяла под наем и предполагам,че има своите минуси,но като си представя от сега,че трябва да давам близо 4000 годишно само за транспорт  ooooh!
Така де,за сега съм само теоретик  Blush

# 391
  • Софето
Друг е върпосът,че никога не съм живяла под наем и предполагам,че има своите минуси,но като си представя от сега,че трябва да давам близо 4000 годишно само за транспорт  ooooh!
Когато са две деца, цената пада на половина, т.е 2000лв за двете деца заедно  Grinning.

# 392
На нас ни предстои избор на ЧУ за ПУК, проучвам отделни ЧУ, което включва и форумите, но когато едни и същи лица за пореден път натрапват своите изводи и се опитват да нареждат на несъгласен с тях форумец, /.../ 

Доскоро смятах, че СС не може да е училище за моето дете. Но след непрекъснато повтарящите се истерични рефрени, вече гледам на училището като добър вариант и възможност за спокойна среда за децата. Все пак психолозите не са излишни, това за мен вече е очевидно - определено трябва да гледат не само децата, но най-вече родителите.

Морна, грешиш, там средата ще е всякаква друга, но не и спокойна. Ако търсиш спокойна среда, по-добре се довери на първоначалната си интуиция.  Peace
Скрит текст:
в случай, че не го казваш само за да подразниш визираната майка

Права си, че един добър психолог е повече от добре дошъл в училището. Ето, аз съм много доволна от нашия/ата/, да не кажа, че направо ни спечели за каузата! Wink

# 393
  • София
Когато са две деца, цената пада на половина, т.е 2000лв за двете деца заедно  Grinning.
Искаш да кажеш, че едното дете се вози безплатно? Къде това?

Морна, грешиш, там средата ще е всякаква друга, но не и спокойна.
И защо така реши?

# 394

Морна, грешиш, там средата ще е всякаква друга, но не и спокойна.
И защо така реши?

Е, не съм го решила аз.  Simple Smile
Ако искате да сте в полза на съфорумката, която търси спокойствие в това училище...

Може би по ще приляга да се каже за средата в СС "стимулираща междуличностната конкуренция", "ориентирана към резултати", "пречупваща характера" на някои деца - по думите на психолог в личен разговор, натоварена, някои майки, с които съм разговаряла, отиват и по-далеч като я наричат "стресираща", а също така - подходяща за по- ,хм..., изпълнителни, сериозни и интровертни деца, по-съмнително добра/отговаряща на профила на деца по-свободолюбиви, непокорни и с изразена индивидуалност (не говоря за калпазани! Wink ). Да продължавам ли?

Нали това прави психологът - отсява. И ние това - като родители. Отсяваме.

# 395
  • София
Ако под спокойствие се разбира релаксиращо местенце - да няма "спокойствие". Останалите писаници не смятам въобще да коментирам. Всеки път като се заръфа темата си обещавам че няма да коментирам неясно от кого произнесени приказки, но често не успявам да се сдържа.
Синът ми е всичко друго освен изпълнително, покорно и интровертно дете. Да продължавам ли?

# 396
  • София
Трудно могат да се намерят по-големи екстроверти от моите деца. Също така са енергични и свободолюбиви, а специално голямата - много "енергоспестяваща". Чудя се как успяха да оцелеят /едното продължава да оцелява/ в тази "стресираща" среда Laughing Нито някой им е пречупил характера /или се е опитвал да го направи/, нито са били/са стресирани. Същото се отнася и за приятелите им от училище. Допускам, разбира се, че за някои деца може да е "стресиращо". Има хора, за които и посещението в магазина е стресиращо.

# 397
Ако под спокойствие се разбира релаксиращо местенце - да няма "спокойствие". Останалите писаници не смятам въобще да коментирам. Всеки път като се заръфа темата си обещавам че няма да коментирам неясно от кого произнесени приказки, но често не успявам да се сдържа.
Синът ми е всичко друго освен изпълнително, покорно и интровертно дете. Да продължавам ли?

Не съм и очаквала друг отговор след така зададения ми въпрос.

Не, не става дума за релаксация, а за учене в нормална и стимулираща среда. Съжалявам за клишето.

Всичко, което е в кавички, съм го цитирала и дори съм се позовала на някаква конкретика, доколкото ми е възможно тук. Съжалявам, че го приемаш така лично!

Който иска, да приема на доверие и да чете между редовете. Но за едно си права, Онна, няма как да знаеш кой стои зад написаното, това е форум за обмен на информация, затова, ще те помоля да ми спестиш квалификации и думи от сорта на "писаници" и "ръфане".

Благодаря! Мисля да не продължавам. Simple Smile

# 398
summmertime благодаря за споделеното мнение. Определено ми е от полза.

# 399
  • София
Ако искаш мнението да тежи е хубаво да не избягваш конкретиката. Не виждам нищо конкретно в така написаното от теб, а единствено "ама едни майки споделят". Ми ето и аз съм майка, и аз споделям, sanaka - също. Или ние нямаме право да кажем нещо различно, от споделящите с теб под сурдинка?
Често, включително от мои близки съм, чувала: "Абе в тая "Света София" ги скапват от учене, учат страшно много, натискат ги постоянно и децата нямат грам свободно време." Понеже нямам опит с други училища, моят отговор обикновено беше: "Не ми се вижда скапващо, а и домашните за уикенда според мен са в рамките на разумното. " И какво се оказа, преди 2-3 теми стана на въпрос какви са домашните за уикенда в различните училища (по половин страница бг и още толкова математика), в крайна сметка излезе, че домашните на "Света София" са най-малки, въпреки така широко битуващото мнение за стреса, якото натискане и скапването.
След като ти отговорих и аз смятам да се въздържам от по-нататъшна комуникация по този въпрос с теб.

# 400
  • София
добре де, кажете какво толкова много учат в това училище, какви са толкова тези сериозни обстановки, домашни и пр.! Жалко, че няма как да видим колко са им домашните, но си спомням, че моите в прогимназиален курс по математика винаги имаха задачи от сборника, също по ЗИП им даваха от сборника, по български имаха учебна тетрадка по редовния час и отделна по ЗИП, в седми клас честичко пишеха тези, някой преразказ и нещо като съчинения-разсъждения, не зная как точно да ги опиша. По разказвателните предмети наистина през повечето време разказваха на изпитвания, отговаряха на въпроси към урока, а писмените бяха с отворени и затворени въпроси. Това в обикновено държавно училище, в чиито класове не бяха само отличници.

# 401
Аз имам конкретен пример за конкретно дете учещо в СС, което се е наложило да посещава психолог миналата година. Поради проблеми със средата и натоварването. И това не е ЕЖК, а конкретен пример. И реални примери за още поне 3 деца, които имат сериозни проблеми с влизането в колектива и липсата на съпорт както от класната, така и от психолога.
Та е редно да допуснете, че както вашите деца са в единия край на скалата, така има и достатъчно примери за обратното. И да не се налага пак да се надприказваме как е възможно/невъзможно в това прословуто училище деца да се чувстват стресирани повече от обикновено.

А за домашните се оказа, че всъщност вярно СС не държи първенството на абсурдите, но е в челните редици.

Анадриел само ще ти кажа, че на мен учител от СС ми каза, че в края на ПУК правят диктовки и четат 1/2 страница текстове. Същото и по английски. При 10 часа МАТ и 10 часа БЕЛ е очаквано да го могат. Английския и той мисля, че беше толкова.(не помня точно) Снощи си гледах записките си за ПУК в Питагор(по повод предишни реплики, които си разменихме с Параход) и на срещата са ни казали(родители с деца там да ме провергаят ако греша), че БЕЛ са 6 часа, а МАТ 3 часа. При нас в ПБ са по 6 часа БЕЛ, МАТ и английски.

Последна редакция: ср, 07 окт 2015, 19:47 от Анонимен

# 402
А за домашните се оказа, че всъщност вярно СС не държи първенството на абсурдите, но е в челните редици.
Искаш да кажеш, че за теб една страница общо, не лист, а страница, с домашно по български и математика е абсурдно? Като дори не е и всяка седмица, този уикенд, например, нямаха домашно по български и по математика. Колко е неабсурдно според теб?

Иначе да, правят диктовки с печатни букви в ПУК, за четене не знам, моето дете си четеше още преди ПУК, по английски диктовки правиха само на букви в ПУК (от сорта на f, capital letter A, b, capital letter P i t.n.)

Последна редакция: ср, 07 окт 2015, 19:57 от ТришаР

# 403
Искаш да кажеш, че за теб една страница общо, не лист, а страница, с домашно по български и математика е абсурдно? Колко е неабсурдно според теб?

Иначе да, правят диктовки с печатни букви в ПУК, за четене не знам, моето дете си четеше още преди ПУК, по английски диктовки правиха на букви в ПУК.

Ясно си спомням когато това се коментира миналата година и тогава инфото не беше за една страница.  Peace Сега какво твърдите ми е без значение.

# 404
  • София
За пук това са изхвърляния, ненужно е. Признавам, че мен ме интересува сравнение в основен курс, когато вече децата са доста зрели и се вижда не само натрупаното до момента, но и как се справят с текущите домашни.

Общи условия

Активация на акаунт