Времето бързо измина,НОЕМВРИйче става на година

• 57 689
  • 372
  •   1
Отговори
# 165
Мината година е имало превод между Коледа и НГ.

# 166
Здравейте момичета.Какви подаръци мислете да купувате за Коледа на вашите деца?
Алекс от вчера е с Т и сополи.За първи път се разболява.Голям рев е и постоянно е с ръце в устата.Излизат ни крайните кътници и е голяма драма.

# 167
Шери, бързо да се оправяте Praynig И Елена е сополива, но ми се струва, че вчера повечко време бяхме навън и аз сама съм си виновна, така да се каже... Правя промивки и се надявам да отминат скоро.

За подарък съм й взела една къщичка, в чийто прозорци се пъхат различни фигурки - триъгълници, правоъгълници и т.н. и освен това един трактор с фермер и животни в ремаркето, който свири и мелодии. Избирам такива подаръци, с които аз да мога да я занимавам защото както е ясно сама се занимава с всичко по 2-3 минути, рядко повече.

Питката още не съм я замесила, а трябва, че на маята ще й изтече срокът на годност... Ама все не мога да намеря време Sad

# 168
  • Sofia, Bulgaria
Здравейте, днес правихме прощъпулника и малката хвана лака за нокти- маникюристка ще става, или по скоро манячка като майка и (имам около 100 лака Blush което е много според мойте виждания). Правих памук погачата на кифлички и отгоре две крачета оформих от тестото. Не се търкулна хубаво като обикновена питка, но аз държах да си хапнем вкусно и ми беше достатъчно да направи два оборота Joy. Малката тръгна и половин час се чуди какво да си вземе, гледаше само шашната. Но потвърди избора си като след лака,взе червилото- кифла ще е  Joy. Иначе да чукна на дърво на последък съм много доволна от нея- спи до 8:00 закусва,играе, обядва готвено непасирано и спи по часовник в 14:00 поне 2 часа. Нощно време също нямаме проблеми- заспива си сама в 21:30 и до сутринта спи. Добре че сама се отучи да спи при нас,че вече не може да се спи с нея, тясно ни е.

# 169
Ледена Кралица,честити ви ходещи крачета.Да я водят в правилната посока в живота.За лака и червилото-еми,правилно се е ориентирало детето.Нали е дама,прябва да подчертае красотата си Heart Eyes

# 170
  • Sofia, Bulgaria
Благодаря Heart Eyes не съм в час с правилата във форума,за първи път ще се опитам да направя скрит текст със линк за снимки във фейса ако нещо не е наред ще се поправя Embarassed

# 171
Ледена Кралица,много са хубави всички снимки.Поздравления за питка,справила си се прекрасно.Прияде ми се питка Whistling

# 172
  • тук и там
Ледена Кралица,честити ви ходещи крачета!
Емо пак е болен-с други думи,нищо ново при нас.Така и не може да изкара повече от 2 дни на яслата и това е.. Sad
Как сте със зъбките?На Емо изведнъж му поникнаха,труден период беше за всички,но още малко остана..Вече има кътници отдолу и отгоре и кучешките и те избиха -15 зъба имаме Grinning
Хубава седмица от нас!

# 173
Отдавна не съм писала, ама то кога ли да смогна...
Ивайло ходи на ясла от 03/12. Ако има значение, на частна ясла го записах, защото в държавна още не е приет, а аз тръгнах на работа по спешност. До края на месеца е на половин ден, още не е боледувал и виждам как бързо се адаптира, яде с апетит и много го хвалят. Кайсийка, до дете е колко ще боледува, без значение колко неща даваш за имунитета. Аз лично давам Биозин кидс по препоръка на педиатърката по схема 20 дни по 5 мл, 10 дни почивка. Всеки ден цедя сок от плодове, разнообразно хранене. Но повтарям - всяко дене по различен начин се адаптира към вируси и бацили.
Иво е с 8 зъба - 4 горе и 4 долу. Чакаме пустите кучешки, мисля че от тях са основните драми по нощите. Още спи при мен, в леглото си се събужда често и плаче много. Може би още месец ще му дам да ме тормози и почва да се учи на самостоятелност (доста късно, уви). Иначе от яслата се промени към добро. Остава и със съня да се справим Simple Smile

# 174
  • тук и там
Тук ги водят болни-то от там идват проблемите.Знам,че и в БГ се водят болни деца,но тук  си е масова практика(майчинството е три месеца само,детегледачките вземат доста,да не говорим за мед.сестрите  ако трябва да оставиш детето болно в къщи,сумите за ясла са големи и се плащат независимо колко дни от месеца е ходили детето,бабите не гледат внуци ,стандартното семейство е със три деца и т.н-доста са факторите).Водят ги със бронхити,ангини и още какво ли не-не говоря за баналните сополи...До сега три пъти сме карали ентеровируси-с повръщане и диария ,да не говоря за другите...Както и да е,ще се оправяме някак.Кътниците и кучешките много боляха при нас,наложи се да  давам нурофен и панадол,не минахме само със мрънкане.На каката въобще не разбрах кога и излязоха зъбките,но Емо го мъчат.

# 175
  • София
Ех, милият Емо, дано бързо оздравее и през новата година по-малко да боледува.
Нашият мъник още не ходи, съответно и още не ходи на ясла. Има само 4 зъба и още спи при мен. Т.е схемата е - приспивам го и го слагам в кошарата, а той към 1-2-3ч, напоследък по-често в 1, отколкот в 3 се буди и го взимам при мен. Не знам кога ще се учим на самостоятелност...  ooooh!
Обаче пък вчера бяхме на рожден ден и да ви кажа, доста по-самостоятелен беше, отколкото батко му. Голямия рева 5 пъти, а малкия си игра 4 часа без да гъкне. Бори се с една кака по едно време, около 2г, за играчките си - тя му ги взимаше и твърдеше, че са нейни, а той без въобще да се пазари, просто ѝ ги измъкваше от ръцете и си ги взимаше Simple Smile

# 176
При нас зъбите избиват с голям зор. Има10 зъба( предните 8 и два горни кътника), сега я мъчат два долни кътника и не се издържа, ужасно е кисела, лигави се, реве, не спи, не знам кога ще свърши това.

# 177
Здравейте ,момичета.Алекс миналия понеделник направи херпангина,която в четвъртък вече стана двустранна бронхопневмония.Днес сме на контролен,лежането в болница ни се размина за сега.

Днес имам изплатено майчинство за декември(е ,утре ще мога да ги изтегля).Пиша,за да си проверите и вие сметките.

# 178
  • тук и там
Бързо оздравяване на Алекс,scherifka! HugНадявам се,че вече е по-добре.За  пневмонията-без  рентгенова  снимка,няма как да се установи има ли наистина..И по-добре да няма,разбира се!Както и да е,на нас  много ни помагат инхалациите,препоръчвам на всички ,чийто деца често правят ларингит,бронхит или бронхиолит да си купят небулизатор.При нас си изплати инвестицията многократно-ползвала съм го почти постоянно със каката-поне три -четири години,сега и при Емил се налага.При съмнение за пневмония без Аб няма как да мине обаче.
При нас нищо ново-миналата седмица изкара цели четири дни на ясла и сега е пак със кашлица и конюктивит.Зарази и мен и каката,за сега сме само със болки в гърлото и втрисане,поне още не сме хванали конюктивит,:mrgreen:.Така или иначе скоро започва ваканцията-до 4-ти януари ще сме във къщи и все ще се оправим.
Светли  празници от нас!Бъдете здрави и щастливи!

# 179
Каисиа,да правиха снимка и така се разбра за бронхопневмонията.Свършихме АБ и вече сме по-добре.Ама и вас нищо не ви прескочи.Дано през новата година да сте здрави и спокойни.

Общи условия

Активация на акаунт