Времето бързо измина,НОЕМВРИйче става на година

• 57 693
  • 372
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте мами!
Някой знае ли защо не са преведени целите суми за декември?

# 181
След проверка в НОИ,на мен е пусната цялата сума.Друг е въпроса ,че в банката казват ,че превод няма,а от НОИ казват,че парите са по сметките.Днес ходих и до банката и до НОИ.Кой прав,кой крив,не мога да разбера.

# 182
  • София
Аз имам пари от сутринта, предполагам, че и вие ще си ги видите следобяда, някои банки обработват преводите по - бавно.

# 183
Здравейте мами,

Елена май май започна твърдо да спи само по веднъж на ден, за съжаление на мен дните вече ми се виждат ужааааасно дълги Crazy Понякога спи по 1:30, мнооого рядко по 2ч. за повече и не помислям. Напоследък и не излизам много навън, че са се раздухали разни ветрове и времето не минава лесно.
Зъби имаме 10, горните кътници пробиха. Може и от тях да бяха сополите, но тъй като целокупно бяхме настинали май не е от зъбите.
Елена мнооого отдавна не спи при мен, всъщност откакто започна да спи по цяла нощ. А и няма как да я взема защото има опасност да падне от спалнята (няма стена), та поне в това отношение не мога да се оплача. За съжаление започна много рано да се буди - към 6:30, с вде думи, готова е за ясла Wink
Наравихме прощапулник, справих се майсторски с питата на шерифка, хем ми беше за първи път. Хиляди благодарности bouquet наистина всички я харесаха. Девойката си избра един токън, ще става банкер Joy

Кайсия напълно разбирам недоволството ти, аз затова не записах Елена на ясла. Щом ми казаха, че мога болна да я водя веднага разбрах за какъв развъдник иде реч. Така е, и в България хората си водят децата болни, ама не чак толкова болни... А и ако работиш не може за всеки сопол (с извинение) да си оставаш у дома.

Пожелавам на всички болни бързо да се оправят! Весела Коледа, момичета! Да сте здрави и вие и семействата ви! Радост, топлина и любов да има в домовете ви!

# 184
Весела Коледа на всички.Нека Дядо Коледа донесе най-хубавите подаръци на всички santa2

# 185
  • Sofia, Bulgaria
За много години майчета! Добре хапнахме и пийнахме по празниците, от днес казармата започва при нас Laughing. Моята госпожица се разлигави доста почивните дни, покрай баща си, никакъв режим на спане и ядене нямаше #Cussing out . Още по-лошото е,че започна пак при нас да спи ooooh! вече незнам какво ще правим с това спане Sad

# 186
Здравейте и от нас!
При нас празниците протекоха супер до...31-ви. От първи до сега сме с температура, повръщане, леко разстройство, хрема. Температурата първите два дена беше 39,5. За съжаление още не ни минава. Не пием още антибиотик, но почти съм сигурна, че днес вече ще ни изпишат. Валентин не иска да яде, пие вода, наливам го със сокове с лъжица, защото иначе не иска и така... Не започна добре новата година за нас!  Sad

# 187
  • тук и там
За много години!Живи,здрави и щастливи!
Ваканцията свърши и от днес  децата са на градина и ясла съответно.Ще видим и за нас как ще започне тази година(Емо ми е изкарвал най-много 3-4 дни на ясла,все още не е изкарвал седмица,надявам се, най-накрая и това да се случи).Свекървата беше на гости за Коледа и я тръшна вирусът със повръщането и разстройството..5 дни  изкара на легло.Емо е карал такъв вирус 4 пъти от септември,и останалите по 1-2 пъти сме го карали-така че нито Емо го изкара ,нито пък ние-явно имаме имунитет  вече.Мажа очите  на Емо със антибиотично кремче,за конюктивит.Днес няма вече гурлички,ще видим довечера какво ще донесе пак.
Тук за повръщане изписват Мотилиум сироп,но в Бг го няма...Без него беше страшна работа когато Емо караше вируса.
Remember,always strong!можеш да даваш Ентерол  за диарията,както и да вземеш прахчета за рехидратиране от аптеката(за бебета и деца).Даваш по малко,постепенно увеличаваш количеството течност на ден.За повръщане обаче не знам  в БГ какво изписват newsm78,аз след Мотилиума  давам вече течност или храна ако иска -иначе би я повърнал.АБ при ентеро вируси не изписват обикновено.Ако не яде не е страшно,важното е да не се обезводни.Бързо оздравяване! Hug

# 188
За много години и от нас.Дано тази година всички сме здрави,щастливи и по-усмихнати.

Тук в БГ за повръщане изписват Смекта и Хидрасек,макар да ги дават в листовката,че са само за диария.Поне това изписваха в болницата,когато лежах с каката.

Каисиа,дано Емо тази година ходи редовно на ясла и ти да си спокойна.

Аз вече започнах да събирам инфо какви документи ми трябват да запиша малчо на ясла.Оказва се,че сега се подават документи на 01.04.(а с каката подавахме януари) и вече когато има свободно място.Мен това не ме устройва много,защото искам да си изкарам 2г.А и не мога да кажа точно кога ще се върна на работа или да търся друга.

# 189
ЧНГ, момичета! Да сте здрави и вие и дечицата ви! Повече приятни емоции да има през тази година за всички ни!

Ние сме добре. Празниците изкарахме с всеобща тежка хрема. Посрещнахме новата година по пижами Joy

За Белгия са много характерни тези вируси с повръщане и разстройство защото хигиената е под всякаква критика  Sick

И аз се интересувам от приемът за ясла в България от септември. Април ли се кандидатства? Аз помня, че при мен приеха само единия близнак (по средата на годината се беше освободило място) и нямаше как да го пусна, защото така или иначе трябваше да гледам брат му Joy Вече съм забравила какво точно се правеше, но ще трябва да си припомня...

Хубава година на всички и да е по-здрава от предходната!

# 190
Поне за в нашия град казаха,че на 01.04. в 7ч. трябва да чакам пред яслата.Искали копие от акта за раждане+оригинала за справка.В молбата се пишело от кога искаш детето да започне да посещава ДЯ,а те се съобразявали относително с тази дата.Пишело се и къде работят родителите(тук рядко вземат дете,ако майката не представи при започването,не при записването,документ,че майката работи).Тук има и едно неписано предимство-ако има по-голямо дете и е посещавало същата ясла.

# 191
  • София
shimbite , за кой град питаш за ясла?
Ако е за Сф, вече има качени дати в календара на сайта за градините. Началото на май месец ще е голямото класиране с повечко свободни места за 2013, 2014, 2015 набори.

# 192
  • Sofia, Bulgaria
За мамите от София, сега влизах в системата за детските градини, която хич не ми е ясна между другото, та прочетох в календара,че има някакви класирания сега този месец newsm78 не е ли рано, или аз не съм в час Thinking

# 193
  • София
Ledena Kralica, това са текущи класирания, за свободни места, освободени през годината. Такива разбира се няма, освен в някой градини в Кремиковци примерно. Иначе голямото класиране си е май, тогава се запълват групите на тръгващите септември.

# 194
  • Sofia, Bulgaria
Анна,благодаря за разяснението bouquet ще ви следя вас момичета за да съм наясно кога да кандидатствам Joy . Днес за първи път излизахме със шейната, очаквах да се радва, ама не- мрънка, не иска да се вози, не иска и да ходи в снега  Sad тотална скука ще е цялата зима.

Общи условия

Активация на акаунт