Времето бързо измина,НОЕМВРИйче става на година

• 57 449
  • 372
  •   1
Отговори
# 195
Да, за София питам:) Благодаря на отзовалите се  bouquet
Значи април се кандидатсва, а май месец е класирането, доколкото разбрах от вас. С две думи има време. Дано и места да има Joy Все се надявам, че като е трето дете ще се класира някъде, но знае ли се, иначе не ми се мисли... Отсега ми се ходи на работа  Crazy

И да питам още нещо - давате ли лук и чесън и само след термична обработка или и суров?

Ледена кралица, не се безпокой, зимата няма да е вечна, ей го януари преполови, а след това идват хубавите дни. Едва ли ще е все така студено Wink

Хубав ден на всички и да сте здрави!

# 196
Давам и лук,и чесън след термична обработка.Преди НГ малкия беше набарал един стрък зелен лук,приготвен за салата и го изяде без да мигне дори.Хареса му.
Дано прилича на каката.Тя яде сурови с килограми,а аз не помирисвам,особено чесън.

# 197
Давам и лук,и чесън след термична обработка.Преди НГ малкия беше набарал един стрък зелен лук,приготвен за салата и го изяде без да мигне дори.Хареса му.
Дано прилича на каката.Тя яде сурови с килограми,а аз не помирисвам,особено чесън.
bouquet Шери! Аз пък много обичам и лук и чесън и то най-вече сурови Mr. Green!

# 198
Здравейте,мами.Да питам-сложихте ли всички задължителни ваксини.Питам,защото ние нали имахме задължително отлагане.
Пишете,правихте ли "прощапулник",каквво правите в тези студени дни.Изобщо какво и как се справят вашите съкровища.

# 199
  • тук и там
Ние минахме ваксинациите.Емил е на ясла-като се върне обаче не се трае...Гладен,мръсен и неспал Mr. Green.Спят в градината -те си записват тук и ни казват всяка вечер-Емил спи по два часа приблизително,хранят ги спрямо възрастта-но на нашият явно не му стига храната...
Все още няма изкарана цяла седмица на ясла-ще видим как ще се прибере довечера и ако е добре и изкара и утре...вече ще имаме. Simple Smile...Редактирам се -в понеделник беше в къщи -значи и тази седмица няма да е... Simple SmileСвикна вече с яслата и не иска в къщи..Сутрин реве,ако ММ излезе  без него-той обикновено води Емил на ясла,но понякога се сменяме  и като тръгне да води каката-голям рев му дръпва Емо за да не остане в къщи случайно.
В къщи като е болен е скука-ако я няма каката де..Иначе вече са го научили да казва "да" и "не" със глава и като го питаш иска ли нещо и го посочиш -отговаря  Simple Smile.Голямо мазане в къщи обаче със храна-иска сам да се храни-банани,бисквити,хляб и маже ли маже навсякъде..

Последна редакция: пт, 15 яну 2016, 07:41 от Kaisia

# 200
  • Sofia, Bulgaria
Ехо,здравейте Simple Smile днес бяхме на консултация и Наталия на 1г.и 2мес. тежи 11,600кг и е 81см. Биха и ваксина в рамото, следващото ходене е чак април. Иначе тези дни излизаме за около 30-40мин на улицата да тича, че не иска да се вози нито в количка,нито в триколка ooooh! и няма как дълги разходки да правим, та вчера бях на ръба на нервна криза- шляпа в най-големите локви и за капак падна в една от тях по лицеее ooooh!цялата беше мокра и кална. Отказа вече категорично да яде пюрета,иска само готвено и всеки ден бъркам манджи специално за нея, крайно време е май да я запиша на ДК, но още го обмислям къде.

# 201
  • София
И ние днес сложихме последната пневмококова ваксина. Боян тежи 11кг и е 80см.
От 2 дни прави по 10тина крачки сам, кръстосва хола, но още е леко нестабилен, пристъпва бавно и внимателно. Много е сладък  Heart Eyes Прощапулник мисля да правя като стане малко по-стабилен.
Преди малко за следобедна закуска яде банан с вилица. Много добре се справя, а за първи път му давам сам да се оправя, аз си вършех нещо друго и само мятах по едно око. Изяде почти цял банан!!
През деня излизаме за по един час навън, да се разнообразим малко. В къщи гледа babyTV, реди кубчета, тип Лего, играе с едни купички, реди рингове на пръчка, а напоследък се опитва и да слага форми в дупки. Някакви особени умения няма, не е умник като батко си Wink От няколко дни пляска с ръчички като кажеш Бравооо, или пък когато си нареди нещо и сам си пляска. Смешко  Grinning

# 202
  • тук и там
Порастват си децата ни-да са живи и здрави!Аз даже и не мога да си помисля да дам на Емил вилица за да се храни-много сме далече от храненето със прибори.Браво на Боян!Моят е палавник-в опасен период е-много се катери.Ако ги изтърва за минута  и вече е качен върху някой стол.Ако само си стои на стола-добре,но той като се качи върху стола,си пуска ръцете и започва да скача върху стола..Трябва да реагирам на секундата,че иначе е на косъм да се пребие.На земята иначе е  стабилен-бяга много бързо,обаче ми разказа играта със това катерене Simple SmileНе ми се мисли като се стопли и започнем да прекарваме повече време навън-ще ми се наложи доста да тичам след него.Поне ще вляза във форма покрай него. Simple Smile

# 203
И Алекс иска сам да се храни.Банана го яде с пръсти.Иска да пипне всяка хапка,да я огледа и тогава да си отвори устата.Когато го храня с лъжичка,той има друга и опитва сам.

Каисиа.дано да е вече здрав Емо и редовно да ходи на ясла.

# 204
  • тук и там
Как сте,момичета?Много бавно върви темата вече..При нас -нищо ново.Емо си ходи на ясла и мнооого му харесва.Все още нямаме изкарана седмица,но се надявам че и тива ще стане.Чакаме едно долно кучешко зъбче да избие-горните избиха вече,както и другото от долу.Емо продължава да си е дивак..Тича,вика и се катери навсякъде.Обича много да танцува-само като чуе музика и започва..Понякога се качва на стола и сам си пее и скача и танцува LaughingХващам го веднага-иначе риска е голям..Научил се е и да се бие..Не знам от яслата или от каката...но яко удря шамари.Понякога реве и пищи колкото му глас държи без  да му се плаче..Все едно го колят..Две съботи подред събрахме погледите в Мол-а..Омръзва му много бързо в количката а и в самият Мол и започва да пищи,ако го взема -започва да се тръшка-пълна истерия...Още от сега си мисля за пътуването със самолет до БГ..Миналият път беше кошмар,като гледам-едва ли ще е по-добре и този път..Хубав ден,момичета!

# 205
Здравейте и от мен! Моето Тончи най-накрая се пристраши и се пусна.Прави десетина крачки...
Вие чували ли сте нещо за "малка пита"
Преди прощъпулника?

# 206
Вчера водих Алекс на консултация-мерки и теглилки.За 2,5 мес е наддал само 200гр.,но пък е пораснал с 5 см.
Прощъпулник още не сме правили,все има някой болен и не можем да се съберем с кръстниците.

Дулсе,за първи път чувам за "малка пита".Ако научиш какво е,сподели.

Каисиа,надявам се Емо да израсте тези чести боледувания.Много ви се събра.

# 207
  • тук и там
Благодаря,scherifka! HugВсе е болен Емо,но не боледува тежко поне-само се гледаме в къщи през повечето време.Надявам се че си изгражда имунитет със тези боледувания и скоро ще спре да боледува толкова често.Иначе -нито му се отразяват на апетита ,нито на настроението.Само кашля като магаре през цялото време Simple Smile

# 208
Здравейте и от мен дами!

Еленчето е добре. Последна ваксина ще има в средата на февруари. Хапва доволно добре, най-вече хляб. Постоянно се чудя с какво да го замествам, че на ден изяжда по 5-6 филии, на мен ми се струва ужасно много #Crazy Аз готвя отделно за нея, за да няма сол и когато ние вечеряме й давам краставици, моркови и няма как... хляб защото вижда, че ние ядем.

Много се надявам и времето в Белгия да се очовечи, че направо не мога да го понасям повече този дъжд... Иначе зимата беше сравнително мека, но като не можем да излизаме файда няма Cry На детската ни площадка винаги всичко е мокро защото не се е случвало отдавна да не вали два поредни дни Sad

Помрънках ви, а сега да ви пожелая хубав ден!

# 209
  • София
Привет и от нас.
ние сме болни Sad Голямият беше 10 дена в къщи, полудя горкото. Тъъъкмо решим, че се е закрепил и ще го пращаме на училище, и той през нощта вдигне температура. И така 10 дена. Сега е ОК и ходи на ски.
Боян също прихвана. Вдигна Т, после 4 дена беше ок, после пак вдигна Т. И като казвам вдигна, имам предвид над 39С. Има супер много сополи, които не можем да изкараме, чак се дави в сополи, като легне и не може да спи повече от 1 час, защото му се събира пак секрет и почва да кашля и да се дави.
Побърквам се вечеееее
Междувременно и аз бях 3 дена с 38.5С. Чувствах се като парцал и едва гледах...
Искам да оздравеем вече!!!

Иначе планирам ако оздравеем скоро, някъде към 17-18ти да го пусна на ясла. Ама да видим...

Общи условия

Активация на акаунт