Времето бързо измина,НОЕМВРИйче става на година

• 57 465
  • 372
  •   1
Отговори
# 210
  • Sofia, Bulgaria
Здравейте и от нас. Всички се оплакват,та и аз да помрънкам Sad. Наталия е станала непоносимо лигава и палава ooooh! само бели прави, изведнъж спря да иска да я храниме ние,сърди се крещи,абе с две думи- нещо страшно е. Миналата седмица вдигна за 1-2 дена температура над 38 градуса. Отдадох до на кътник който избива. Обаче на 3 ден се изрина цялата,помислих че е шарка, но педкатаказа че е реакция от храна+ памадола който и дадох за температурата. Пи сиропче и й мина за 2 дена,обрива де, не лиготията ooooh! Crazy. Два пъти я изведох пеша, нали не иска нито количка,нито триколка. Нарочно се търкаля в калта и локвите. Абе направо не мога да се оправям напоследък с нея. Силно се надявам да е някакъв период и да отмине.

# 211
  • тук и там
Бързо оздравяване на болните дечица!На нас вчера ни сервираха,че имат в яслата.....въшки!!!!! Close
Те са разделени на различни групи-въшки имало при по-големите деца,но сутрин и вечер ги събират във едно помещение,така че това  че има при по-големите,означава че вероятността да има и при малките е голяма...Вчера ходихме да питаме за спрей или шампоан за превенция в аптеката,казаха че нямат такива-само за третиране на вече появили се ...Направо не ми се мисли,ако хване как ще го третирам и почиствам Емил....Аз не мога да го накарам три минути да стои мирен,камо ли да го мажа и чистя със някакви специални гребени...Да не говорим че може и каката да хване,че и ние.... Crazy
Ужас -стискайте палци да не въшлясаме!Само това ми липсва.... #2gunfire

# 212
Каисиа,дано ви се размине.Виж дали при вас има този шампоан http://apteka.framar.bg/25000628/%D1%88%D0%B0%D0%BC%D0%BF%D0%BE% … 0%B3%D1%80-medica.Отблъсква въшките,освен че и помага ,ако вече имаш.

# 213
  • тук и там
Няма-аз не съм във Бг,нали знаеш Simple SmileОсвен да накарам нашите да ни изпратят със колет...
Снощи го преглеждах Емил,поне му е къса косата....няма въшки,за сега!За гниди не знам-той е рус и не мога да видя.

# 214
Да,знам,че не си в БГ,за това ти писах да провериш.Дано ви се размине.Ако вас ви хване,с преса за коса на високи градуси.Направо ги изпича.

# 215
  • тук и там
Това за пресата не го знаех LaughingБлагодаря,scherifka! bouquetЩе се "похваля" ако се сдобием със гадинки.

# 216
  • Sofia, Bulgaria
Аууу точно за въшки снощи си говорихме с ММ, спомени от детството. Ама не вярвах,че и в днешно време ги има  ooooh!. Аз пак да се оплача, нали споменах,че Наталия не се хранеше добре предишните дни, и снощи много ме израдва- изяде си цялата вечеря. Когато хапне добре вечер и давам 60-90мл АМ само за приспиване, обаче снощи ММ я сложи да спи и й дал цяло мляко 210мл ooooh! , съответно тя го изпила и след 30-40 мин гледам на бейбифона нещо става-тя кашля, според баща и нищо и няма. Ехх добре че е този майчински инстинкт,отивам да я видя-повръща на фонтан и се дави  Tired за първи път ни се случва да повръща и си поискарах акъла.

# 217
При нас като се пусне детето за първите крачки се прави пита и се раздава на комшиите, като трябва да потичат или подскачат за да е подвижно детето. Като стане стабилно вече праеим прощапулник.
Почнах вече да крия или вдигам на високо телефон/таблет, че това дребното веднага ги взима. Иска песнички и попва да натиска с пръстчета. Проявява си и скорпионския инат. Иначе запомня много, все повече си бърбори и казва някои думички. Яде добре, дори ще кажеш че не я храня. Не големи количества, ама види ли някой да яде в къщи и се намества и тя да опита от всичко. Само не знам ка ще спирам кърменето, че на моменти е голям тормоз, вече сама идва и почва да ми вдига блузата да търси гърдата. Ама оголва и двете, и се почва от едната, от другата.

# 218
  • Sofia, Bulgaria
Здравейте, темата съвсем замря Sad. Да кажа на мамите от София,че на 22.02 отварят системата за детските ясли и ще обявят свободните места,да си направите кандидатурите,тъй като всички направени до сега ще бъдат изтрити до колкото разбрах. При нас няма нищо ново,дребната щурее,хапва,спинка- доволна съм. Има вече 9 зъба Joy 7 предни и 2 кътника избиха.

# 219
При нас подаването на документи започва на 01.04.Дано ни приемат,че закриха в града 4 яслени групи.

Иначе и ние дивеем яко.Миналата седмица Алекс падна и се удари лошо.Сега гледа все да се хване за ръка,когато върви.Тъкмо беше станал стабилен и мислех да правя питка.Имаме 16 зъба.Остаха само последните 4 да пробият хубаво.

# 220
  • Sofia, Bulgaria
Благородно завиждам за 16-те зъба Laughing при нас зъбите многооо бавно излизат. Добре че не ги усещаме, ако не и бях бръкнала в устата нямаше и да разбера за кътниците.  Да ви питам говорят ли вашите деца. Моята хич я няма в говоренето,чак се притеснявам. Знае само мама,ам ам и нането (така си е кръстила любимата играчка,прасе-според дядо и куче hahaha).

# 221
16 зъба  #Crazy #Crazy #Crazy
А ние имаме само 8, без изгледи скоро да се увеличат.  Cry

# 222
Здравейте мами,

Ние имаме 12 зъба, остават кучешките да пробият, но не е ясно кога ще стане това.

Сложиха й последната ваксина преди няколко дни - 6-валентната.

Вече е 11,660 кг, което ми се струва ужасно много, но се тъпче с хляб винаги когато успее и единственият начин да не яде е и ние да не ядем. Не й давам все още от нашата храна защото слагам много подправки и сол, та всяка вечер се чудя с какво да я залъгвам (освен хляб) докато ние вечеряме. Давам краставица, морков със среден успех. Ще се радвам да споделите идеи:)

И аз бях изумена когато за първи път получих съобщение, че в училището на децата има въшки (в България не ми се беше случвало, дали ги проверяват изобщо не знам newsm78), та сме привикнали вече. Досега не са хващали, да не казвам голяма дума...

Относно говоренето и ние сме само на амам, мама, баба, деееее и подобни. Не се тревожа.

Хубав ден на всички!

# 223
Не се притеснявайте за зъбите,казват,колкото по-късно излязат,толкова са по-здрави.Каката на 13 мес. я пуснах на ясла и беше атракция с 20 зъба.

Алекс казва само "кака"и "тати Диди".До сега е казал "мама" само веднъж и беше на 9 мес.Иначе явно разбира нещата,които го питам(Къде е кучето?Къде е млякото?и т.н.)

Отдавам ранното проговаряне на каката,на яслата.Сега в това студено и грипно време,малчо няма допир до деца на неговата възраст,а и казват,че момчетата по-късно проговарят.

С какво си играят вашите деца?Алекс много харесва един конструктор с големи елементи и играчка със различни отвори(кръг,квадрат,триъгълник) и мушка в отворите съответните предмети.Явно ги свързва по цвят,защото сега търси цвета и така ги пъха.

shimbite ,аз давам някакъв плод,докато ние вечеряме или царевичен корнфлейкс.Много обича да хрупа нещо.

# 224
  • София
Хм, аз дали да се обаждам с нашите 4 зъба?  Crazy
Ама аз и не съм много изненадана, на баткото, който ще стане на 7 след по-малко от месец, тъкмо почна да се показва единия от постоянните кътници. Още не му е паднал нито един млечен, а неговите връстници вече имат по 3-4 постоянни... Но пък и няма никакви проблеми със зъбите до сега, а пак сравнявайки с приятелчетата му, има доста деца с по няколко пломби, пулпити и други проблеми...

Боян ходи от 2 дена на ясла! Първия ден като го взех плака много Sad Втория ден беше по-добре, въпреки че очаквах обратното. Сега след уикенда предполагам, че пак ще е зле положението, но все се надявам, че бързо ще свикне  Praynig

Думи не казва, освен "Алоооо", обаче пък не спира до говори.
Играе си с кула с рингове, къщичката на Икеа с формите за пъхане, пъзели, от тия бебешките, дето трябва да нацелиш мястото, а напоследък е голям фен на ксилофона Simple Smile

С яденето и ние сме така - постоянно търси нещо да гризе. Имаме в къщи по-големи количества от солетите Гризети и той редовно се докопва до някой отворен пакет (вече стига всичко по масата, а ние нямаме навика още да прибираме всичко от там ) и си тъпче солети. Като седнем да вечеряме, ако не вечеря и той в това време, задължително идва да види какво ядем и да си изпроси нещо.

Ох, хайде стига толкова, че стана дълго Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт