Великобритания - тема 60 Юбилейно Есенна

• 57 210
  • 740
  •   1
Отговори
# 330
  • До хладилника, който обичам
Зависи какво ти трябва.
Сметана за готвене е single cream / double cream. Квасена сметана е sour cream.
Сладкарската сметана за разбиване (в кутии) трябва да е около млякото в UHT кутии.
И има подсладена сметана във флакон под налягане.

# 331
  • Bristol
Аз купувам тази със синята капачка, double се води. Става доста гъста, като се разбие, само внимавай да не се увлечеш и да я пребиеш, пресича се  Laughing
Банско като географско разположение за сняг е най-доброто. Определено има разлика дали караш на хубав сняг, киша, заведено или изкуствено правен. По лесно е за обучение и физически по-малко натоварващио. Лифтовете са най-скъпи на Банско, но има прекрасни евтини семейни хотели с включена храна. Е, не са 5 звезди и не предлагат масажи и нощен бар, но примерно имат сауна. Аз по принцип отивам за ските и като затворят лифтовете съм труп. За Банско трябва внимателно да се види, кога ще се ходи, предупредих за официални празници и ваканции. Това е най-доброто в България и хората се натискат да ходят. Боровец също не е лошо и наистина има повече пакети за там май.

# 332
Като заговорихте за cpc карта. Българска такава важи ли в UK? Както и дигитална карта изкарана в България?

# 333
Като заговорихте за cpc карта. Българска такава важи ли в UK? Както и дигитална карта изкарана в България?
За шофьорите специално, CPC и дигитална тахокарта важат.
Вероятно и другите СРС карти важат в ЕС.

# 334
Дигиталната карта и шофьорската книжка важат в UK, но трябва да се сменят за английски. Само CPC картата може да се ползва от България.

# 335
Благодаря! Срещах мнения, че задължително и CPC , и тахографската карта трябвало да се изкарат в Uk. А, имаме познат, който твърди, че си ги е изкарал в Бг и сега там работи с тях. Като информация ми беше важно.

# 336
Дигиталната карта и шофьорската книжка важат в UK, но трябва да се сменят за английски. Само CPC картата може да се ползва от България.
За дигиталната тахокарта не е вярно, изкараната в България важи в целия ЕС и се ползва в UK също.
За шофьорската искат смяна, за да могат да се отбелязват евентуални наказателни точки, това е причината за смяна.

# 337
  • Манчестър
За дигиталната тахокарта не е вярно, изкараната в България важи в целия ЕС и се ползва в UK също.
За шофьорската искат смяна, за да могат да се отбелязват евентуални наказателни точки, това е причината за смяна.

Дигитална карта изкарана в БГ важи в УК само с БГ книжка. Ако се смени БГ книжка за УК се сменя и дигитална карта,защото на самата карта има номер на книжката. СПС е ок

# 338
Ave, не и според DVLA. Проверявала съм преди, проверих и сега, за да не давам неволно подвеждаща информация, изрично потвърдиха, че може да се кара с английска книжка и тахокарта, издадена в ЕС, докато последната изтече, след което се сменя с английска.

# 339
  • София
Цитат
... може да се кара с английска книжка и тахокарта, издадена в ЕС, докато последната изтече, след което се сменя с английска.
Бу, мъжът ми каза, че е точно така, както казваш. Той работи в тази сфера.

# 340
  • София
Здравейте момичета, скоро съм на интервю за НИН , обаче в писмото за потвърждение пише, че е нужно да нося освен лична карта и акт за раждане един куп други документи.
Нямам все още адрес(живеем при приятели) , дали това ще бъде проблем?
И другия ми въпрос е за housing associations някой ползвал ли е ?

# 341
С питане и до Цариград се стига.
Благодаря, изчистих си чуденките напълно.

# 342
  • Манчестър
Ave, не и според DVLA. Проверявала съм преди, проверих и сега, за да не давам неволно подвеждаща информация, изрично потвърдиха, че може да се кара с английска книжка и тахокарта, издадена в ЕС, докато последната изтече, след което се сменя с английска.

Да не се бъркаш със СРС картата? Тя важи докато изтече и после се сменя с английска.

# 343
Не, не се бъркам със СРС картата, дигитална тахокарта.

# 344
  • UK
Здравейте, аз да се похваля, че днес мъжът ми беше на оглед на една къща и я е предплатил с 300 паунда. Такава ли е практиката, първо предплата и после обработка на документи? Казали са му, че няма проблем, но чакаме да ни пуснат някакъв документ за попълване с данни на работодател и предишни хазаи, надявам се да не го спънат?
Наемът е 525 на месец, питали са го само дали взема над 16 хил годишно, щом казал да, те са казали, че няма да има проблеми. Иначеее, къщичката е много хубава.  Heart Eyes Три спални, двете двойни, на готино място, на улицата има едно основно училище, на съседната също, поне на едното се надявам да приемат детето, има Теско съвсем близо, детски площадки, поща и мед. център, всички на удобно за  ходене пеша разстояние, кварталът не е от лошите, не е и най-лъскавите, преден и заден заграден двор, за тази цена е просто супер. Стискайте ни палци да не стане някой проблем.  Semi detached e, което не знам добре ли е или зле, цялата улица са такива двойни къщи, от всичко което гледахме по обяви за толкова време, много рядко съм видяла изцяло отделена самостоятелна къща. Съседите по стена били англичани, възрастни, дали ще имаме проблем с крясъците и ревовете на децата, как мислите?  Rolling Eyes

Момичето, което попита за мъжа с тира и брата в хотела... аз не бих тръгнала при тези обстоятелства, малко съм страхлива, но има хора авантюристи, не значи, че и на тях не им се случват нещата. Бих натиснала малко таткото да се върже някъде емплойд на пълно раб. време пък дори и минимално заплащане, някой склад или цех, какво да е, струва ми се много по-сигурно. Пък като си оправи документите да си търси като шофьор.  

Общи условия

Активация на акаунт