Великобритания - тема 60 Юбилейно Есенна

• 57 102
  • 740
  •   1
Отговори
# 165
  • UK
Аз тъкмо резервирах,
Цитат
One cabin bag weighing up to 10 kg with maximum dimensions of 55cm x 40cm x 20cm, plus 1 small bag up to 35 x 20 x 20 cms may be carried per passenger

Това е безплатният позволен багаж за кабината, голям до 10 кг и малка торбичка с посочените размери 35 x 20 x 20 cms. Чекираният е до 15 кг, 15 евро в слаб сезон, има посочени разликите в цените според слаб/силен сезон.

Тук е основната информация относно багажа:
https://www.ryanair.com/en/questions/baggage/

Кога пътувате, gitadam?

Мис Файн,
Цитат
One fully collapsible pushchair/double pushchair/travel system/baby sling per child plus one of the following items: car seat or booster seat or travelcot can be carried free of charge.
Правилно ли съм разбрала - споменават се трите вида детски седалки, нали?
Въпреки това не мисля, че нещо ще ми се получи.

# 166
  • Оптимист по принуда
gitadam, освен 'официалния' ръчен, имаш право на още една чанта.
Цитат
CABIN BAGGAGE
One cabin bag weighing up to 10 kg with maximum dimensions of 55cm x 40cm x 20cm, plus 1 small bag up to 35 x 20 x 20 cms may be carried per passenger*
.
По-голямата чанта ръчен може да ти я вземат на лентата още заедно с чекирания, като ще ти кажат да си извадиш ако нещо ти трябва.

п.п Dejie вече е писала.

# 167
dejie правилно си разбрала да, една сгъваема количка + столче за кола може да вземеш  Peace  Много са ларж за нискотарифна  Grinning Иначе за ръчния да, може куфарче и дамска чанта с тях.

# 168
  • UK
Уф, пропуснала съм темата. Аз все още не знам дали ще мога да се прибера за Коледа, онази овца, продавачката, не ми казва като я питам. Според мен си прави план да почива цяла седмица около Коледа, но ако заради нея се наложи да прекарам празниците сама в тъпата стая, ще работи на 24ти и песен ще пее. Патка.

# 169
Здравейте, искам да ви попитам след като дойда и си извадя шофьорска книжка (т.е. заменя моята БГ) ще ми служи ли за доказателство пред банката, за да си направя акаунт. И Може ли малко информация за смяната на БГ шоф. книжка с английска.
Благодаря предварително  Peace

# 170
Здравейте, искам да ви попитам след като дойда и си извадя шофьорска книжка (т.е. заменя моята БГ) ще ми служи ли за доказателство пред банката, за да си направя акаунт. И Може ли малко информация за смяната на БГ шоф. книжка с английска.
   Има ново правило или закон, незнам точно как се нарича, но не може да си смениш книжката веднага като дойдеш. Трябва да си резидент определено време, иначе има глоба. Провери в сайта им дали беше 3 или 6 месеца, че не съм сигурна.

# 171
Уф, пропуснала съм темата. Аз все още не знам дали ще мога да се прибера за Коледа, онази овца, продавачката, не ми казва като я питам. Според мен си прави план да почива цяла седмица около Коледа, но ако заради нея се наложи да прекарам празниците сама в тъпата стая, ще работи на 24ти и песен ще пее. Патка.

МГМ, а ти защо се съобразяваш с нея, нали ти е подчинена? Ти си подай молба за отпуск пред твоята шефка и като ти я одобри, кажи на продавачката: "мен ме няма от...до" и толкова. Щом си я питала преди това и тя се офлянква и не може да ти даде отговор, ще бъде за нейна сметка, ако нещо не я устройва. Действай бързо обаче с молбата, че билетите по Коледа сигурно вече са доста скъпи.

# 172
Привет момичета,
Отворили сте темата за училищата, която ми е много интересна. Ще се върна да чета и в другите теми, ако има писано относно образованието в Англия.
Добре, примерно другата година дъщеря ми ще е на 7години и искам да я запиша на училище там?! Тя не знае английски, как адаптирам чуждо говорящите деца?

# 173
  • Манчестър
   Има ново правило или закон, незнам точно как се нарича, но не може да си смениш книжката веднага като дойдеш. Трябва да си резидент определено време, иначе има глоба. Провери в сайта им дали беше 3 или 6 месеца, че не съм сигурна.

Ами то във формата си го пише - да си живял повече от 185 дни, но народа масово подписва с грешни дати...някой ще изреве ,защото това си е да подписваш документ с невярно съдържание.

# 174
zveti81 моето дете беше точно на 7 без да знае английски. Писала съм няколко пъти, ако прочетеш назад ще видиш.
Като цяло подходиха с много търпение. Той и в България не е ходил на училище и нямаше навици за стоене в стаята, учене, домашни... Имаше индивидуални занимания с него, докато другие учат нещо в което не може да се включи. Извикаха българин от университета да го препита и да разберат какво знае и дали има пропуски или е само езиковата бариера. Сутрин ходи половин час преди другите също за допълнителни занимания. Имаше картончета с картинки да си покаже ако иска до тоалетна или нещо специално.
Трудно му беше, не мога да излъжа, но се научи и вече пише, чете, има приятели... Той самият е малко затворен характер и му трябваха около 3 месеца да се отпусне и да започне поне да опитва.
Ако имаш конкретни въпроси питай

# 175
Благодаря много, а бихте ли ме посъветвали най-опростения начин за правене на банкова сметка, тъй като не знам дали ще мога веднага да прехвърля някакви сметки на мое име.

п.с. Дори и да не се подпишеш с грешни дати как се доказва че си там няколко месеца?

Peace

Последна редакция: чт, 01 окт 2015, 21:00 от Insatiable Love

# 176
  • Лондон
С договор за наем и плащане на сметки...

# 177
  • UK
Най лесния начин с кандидатстване за НИН и откриване на сметка с писмото с НИН-а за доказателство за адрес. Не всички банки го приемат за доказателство обаче.

Милада, защото няма как да е официална отпуска, още съм в изпитателен срок и не мога да излизам в отпуска. Всъщност аз исках да се прибера сега средата на Октомври за юбилея на майка ми, но и тя искаше да отсъства защото също има рожден ден, и аз й предложих тя да отсъства две седмици покрай рождения си ден, а аз да си отида вкъщи за Коледа. Така или иначе на Коледа и Боксинг дей не се работи, има време за почивка, а и на нея семейството й е тук, децата й са тук... Обаче миналата година трябвало да работи и затова свекърва й дошла тук да кара Коледа с тях, и тази година май искали да отидат при нея. Тя си прави план да почива цяла седмица по Коледа, ей така, понеже мисли, че може, а за мен това означава да карам Коледа съвсем сама. Лично аз в обратната ситуация изобщо няма да се замисля и бих се съгласила веднага, но онази е рядко тъпа и мисля, че няма да се съгласи. Пиша й съобщения да я питам и тя се прави че не ги вижда, хем й казах, че трябва да си купя билетите още на 23ти като ми платиха...

# 178
  • Манчестър
Най лесния начин с кандидатстване за НИН и откриване на сметка с писмото с НИН-а за доказателство за адрес. Не всички банки го приемат за доказателство обаче.

Милада, защото няма как да е официална отпуска, още съм в изпитателен срок и не мога да излизам в отпуска. Всъщност аз исках да се прибера сега средата на Октомври за юбилея на майка ми, но и тя искаше да отсъства защото също има рожден ден, и аз й предложих тя да отсъства две седмици покрай рождения си ден, а аз да си отида вкъщи за Коледа. Така или иначе на Коледа и Боксинг дей не се работи, има време за почивка, а и на нея семейството й е тук, децата й са тук... Обаче миналата година трябвало да работи и затова свекърва й дошла тук да кара Коледа с тях, и тази година май искали да отидат при нея. Тя си прави план да почива цяла седмица по Коледа, ей така, понеже мисли, че може, а за мен това означава да карам Коледа съвсем сама. Лично аз в обратната ситуация изобщо няма да се замисля и бих се съгласила веднага, но онази е рядко тъпа и мисля, че няма да се съгласи. Пиша й съобщения да я питам и тя се прави че не ги вижда, хем й казах, че трябва да си купя билетите още на 23ти като ми платиха...

Колко време е този изпитателен срок? Имам чувството,че стана вече една година...много време ...обикновено от 2/3 докъм 6-ия месец се разбира какво става.

# 179
МГМ, неприятна е ситуацията, щом официално не можеш да поискаш отпуск, но все пак не трябва ли да уведомиш шефката си, ако ще отсъстваш? А продавачката, щом е работела миналата Коледа, сега явно се надява да не работи, което е разбираемо. Обаче Коледа се пада в петък тази година, което означава, че и понеделник ще е почивен ден. Зависи къде живее свекървата, разбира се, ама повече от четири дни едва ли ще й гостуват. Помоли я учтиво отново продавачката до понеделник, примерно, да е наясно какво иска да прави по Коледа, за да го обсъдите (т.е. дай й няколко дни да реши), иначе ти ще си купиш билетите и така.

Общи условия

Активация на акаунт