Великобритания - тема 60 Юбилейно Есенна

• 57 131
  • 740
  •   1
Отговори
# 210
Не знам за отпуската, както казах, не съм се интересувала допълнително, само когато исках няколко дни за да видя майка си и сестра си като идваха, питах шефката и тя ми каза, че тъй като съм в изпитателен срок не ми се полага отпуска. Повече не съм питала, не ми е трябвало.

Аз не разбирам как може да не си се интересувала  newsm78. Аз като си подписвах договора го изчетох от първия ред до последния. Имаме си HR и си говориш с нея за всичко, което искаш да знаеш. За всичко питах, отпуска, какво правя като ми е болно детето, за childcare vouchers и т.н. На нея това й е работата. Аз мисля, че човек трябва да е наясно както със задълженията си, така и с правата си. То повечето неща знаех отговора, защото бях чела какво е по закон, но си питах за мен си.

Не мисля, че на продавачката дето работи с теб и е неприятно, че ти си по-млада, а си мениджър, пък нали тя е по-стара Wink. Мениджърката на нашия отдел е по-млада от всички ни. Не знам с колко е по-млада от мен (точно), че е азиатка и на тях понякога е трудно да им отгатнеш годините.
Изглежда ми под 30 във всеки случай. Честно казано не ми дреме и ми е все 300 дали е млада или стара.

# 211
а с референции от чужда банка няма да стане, но с месечно извлечение пратено от чужбинска банка на английски адрес на твое име става. Само дето и това е занимавка.

Е как с референции няма да стане, а с месечно извлечение ще стане?

Здравейте,

Благодаря на всички за отговорите. Може ли да ме посъветвате какво точно да поискам от моята банка ПИБ аз съм им "лоялен клиент" (така ми каза последния път  Laughing) и ще го преведа на английски ако трябва.

# 212
  • UK
Какво имаш предвид под референции? Просто трябва да е официален документ, изпратен до теб на съответния адрес, и месечните стейтмънтс им вършат работа. Като се опитвах да си открия сметка ми казаха, че може така, но беше занимавка и щеше да отнеме много време да получа такова. Беше по бързо да помоля за ново писмо с НИН на новия адрес, но аз вече имах НИН и чакането не беше шест седмици, а само колкото да пристигне писмото. Нещата се променят редовно, аз говоря за преди година. Simple Smile

Изолда, ти говориш от позицията на интелигентен човек. Аз също съм имала по  млади от мен мениджъри и ми е било все тая. Тук става дума за жена, която е родила първото си дете на 15 и доскоро е живяла на бенефити, но сега и четирите и деца от различни мъже са над 18 и няма как, трябва да се работи. Допълвам също и че тя е кандидатствала за моята работа, но не я е получила, което допълнително усложнява обстановката.

НР сигурно има, но специално работещите в магазините рядко виждат някой друг освен ерия мениджъра си. Тя ме интервюира, тя ме нае, а ако ми трябва нова продавачка, ще си я интервюирам и наемам сама. Така работим, не е идеално, но просто е така. Знам колко дни отпуска ми се полагат, но не ми се е налагало да ги ползвам. Когато шефката ми каза, че все още не мога, се разбрах с Джени да си отработя допълнителните почивни дни и това и направих.

# 213
Добре де, не откриват ли сметки с рефенеции от банки в чужбина? Аз все се каня да питам в HSBC и все като видя темата се сещам, че още не съм отишла. Laughing Не разбирам и защо това доказателство за адрес е толкова трудна задача, освен ако не живееш при някой приятел за малко. Сигурно ще разбера като дойда, но това което чета ми се струва нереално сложно.
Доказателството за адрес не е трудна задача, ако имаш договор за наем на твое име. Ако имаш месечно извлечение от банката си в чужбина получено по пощата на тукашен адрес - незнам - може и да важи. Ние също имахме сметки в HSBC преди да дойдем тук - тук отваряхме нови сметки. Не сме имали проблем с доказателството за адрес - договора си е на наше име, както и всички сметки към домакинството.

# 214
Не разбирам защо така я нападнахте МГМ, че била лош мениджър, че не можело да очаква да почива по Коледа само защото работи в магазин и т.н. и т.н. Излиза, че продавачката може да си отсъства когато си иска и без да й пука, а МГМ не може даже и след като иска съвсем човешки да се разбере с подчинената си. А аз досега това виждам от постовете й - човешко отношение и проявено разбиране към проблемите на служителката й. Само че, МГМ, недей повече с човешкото отношение, защото тази служителка ще ти се качи на главата. Досега не си, но от сега нататък си записвай и документирай всичките прояви на неуважение към работата й, отсъствия и неизпълнение на задълженията, които си й възложила. След това, при достатъчно доказателства, започни с писмените предупреждения, както си му е реда, докато стигнеш и до уволнението й, ако нещо не се промени в поведението й. Има достатъчно безработни хора, които с радост ще вършат нейната работа, че да й търпиш капризите на тая кокона.

Успех ти желая!

# 215
  • До хладилника, който обичам
Изолда, ти говориш от позицията на интелигентен човек. Аз също съм имала по  млади от мен мениджъри и ми е било все тая. Тук става дума за жена, която е родила първото си дете на 15 и доскоро е живяла на бенефити, но сега и четирите и деца от различни мъже са над 18 и няма как, трябва да се работи.
Дано тя няма такива предразсъдъци  Grinning

# 216
  • Манчестър
Не разбирам защо така я нападнахте МГМ, че била лош мениджър, че не можело да очаква да почива по Коледа само защото работи в магазин и т.н. и т.н. Излиза, че продавачката може да си отсъства когато си иска и без да й пука, а МГМ не може даже и след като иска съвсем човешки да се разбере с подчинената си. А аз досега това виждам от постовете й - човешко отношение и проявено разбиране към проблемите на служителката й. Само че, МГМ, недей повече с човешкото отношение, защото тази служителка ще ти се качи на главата. Досега не си, но от сега нататък си записвай и документирай всичките прояви на неуважение към работата й, отсъствия и неизпълнение на задълженията, които си й възложила. След това, при достатъчно доказателства, започни с писмените предупреждения, както си му е реда, докато стигнеш и до уволнението й, ако нещо не се промени в поведението й. Има достатъчно безработни хора, които с радост ще вършат нейната работа, че да й търпиш капризите на тая кокона.

Успех ти желая!

Ами не мисля,че някой напада МГМ за мениджърските способности, но факта,че подчинената си прави каквото си иска показва,че МГМ като мениджър не взема мерки. Ако въпорсната беше доброволец нещата биха били различни. С други МГМ си мисли,че командва , ама оная си прави каквото си иска. Ако това беше някъде другаде, онази отдавна да е изхвърчала.
Също, при положение,че съм в изпитателен срок, последното нещо което бих мислила е почивка, пък дори и по Коледа.

От другата страна - един от любимите ми въпроси , когато правя интервю е - ако попитам бившите ви колеги/началник за вас - как биха ви описали? Та МГМ как би се описала...

# 217
Ave, ами и аз това я съветвам МГМ, при първа възможност да я "изхвърчи" нахалната служителка. Не знам как биха я описали колегите, (сигурно като прекалено толерантна? Wink), не съм работила с МГМ, нито я познавам, но мисля, че когато човек идва в нов колектив, особено като мениджър, не може веднага да действа с рогата напред. МГМ достатъчно се е постарала явно първо нещата да са "со кротце, со благо", само че явно подчинената й не разбира, че е изкарала късмет с шефката си. Е, щом не й се работи както нарежда шефката, ами аз викам, стига толкова и да й търси цаката и да се оттърве от такива персона, която си прави каквото си иска и й е по-лесно да не работи в работно време. А колкото до това, че като е на изпитателен срок няма право да си поиска отпуска, има! Какво, 9 месеца без отпуск ли да работи, че и по Коледа при това?! Хайде, стига сме били много принципни и назидателни, ами да се покажем и малко човечни.

# 218

Това по-долу ми го изпратиха от HSBC в Малта преди две години някъде в отговор на мое запитване. Обяснено е какво имат предвид под референция. Искат също доказателство за адрес в чужбина, както и данъчен номер или някакво друго доказателство относно държавата, в която се плащат данъци. Знам че Малта не е Англия, но не вярвам да са много различни правилата. Тогава исках да си отворя сметка преди да пристигнем още, но ме домързя, защото реших че лесно ще стане на място. После тук се оказа, че не е лесна работа и пак ми искаха абсолютно същите неща, като в имейла по-долу. В крайна сметка не направих и това, защото работодателят ми прати писмо и ми откриха сметка. Иначе може да дам всякакви доказателства за адрес тук, но сметки на чужденци откриват изключително трудно, като отказват под най-разнообразни доводи.  С референции от чужда банка обаче става.

Скрит текст:
Thank you for your interest in HSBC plc. I am pleased to forward information regarding our services and account opening.

The HSBC International  Personal Banking offers a range of banking services and investment products to suit a broad base of private and professional users. In fact our services, include deposits in all major international currencies, multi-currency cheque drawing facilities, internet/banking facilities, highly competitive rates of interest linked to the Euro Money Market and paid free of tax, no maximum deposits and no minimum withdrawals, safe custody services, credit cards and other ancillary private banking services- under complete confidentiality and security.

Attached please find our standard account opening application form for your perusal. Should you wish to open an account, kindly fill in the relative details and forward same to our offices together with a certified passport copy.

We would also require:

a) a suitable introductory reference from a bank, including verification of personal details, that is, name, address, passport number and signature. To this end we are enclosing the relative authorization form which would enable us to contact your bankers.
b) Copy of a document confirming the Tax Identification Number (T.I.N.)/National Insurance Number or else any other legal document evidencing in which country tax is being paid.
c) Copy of an official document, such as a Utility Bill or perhaps driving licence, confirming your residential address, should this address not be found in your passport

All the above listed documents, your signature upon them and any copy of passport or utility bill should be certified (signed & stamped) by your local bankers.

We will furnish you with the account number once we are in receipt of the required documentation together with a satisfactory bank reference.

We trust that you will find all the above information useful, however please do not hesitate to contact our offices once again should you require any further clarification.

Best Regards,

"Нахалната" служителка не е ли доброволка или аз съм се объркала?

Последна редакция: пт, 02 окт 2015, 19:11 от Анонимен

# 219
Не знам какви за изискванията за мениджър в магазина, в който работи МГМ, но отношението, което показва тук е показателно,че тя не мисли като такъв.
Значи, за мен да си шеф, не означава всички други да са ти роби, а да можеш да им обясниш това, което трябва да направят,  като все едно че те са го измислили, да можеш да мотивираш хората, да можеш да се поставяш на тяхно място и да се опитваш да мислиш от тяхната призма. Още много други неща означава да си мениджър.
Никой не познава МГМ лично, доколкото знам, но от всичко,което е писала досега, всички драми и споделяне, за които не веднъж й е бил даван съвет и предлагана помощ, мога да кажа че тя просто е мрънкало.  Ще ме извиняваш МГМ, но ти постоянно мрънкаш за всичко. И винаги другите са ти виновни. 
Сори, може колежката ти да не е стока, но ти не си по - Различна от нея в случая.
Успех с мениджурстването и да знаеш,че е много важно освен да си шеф да можеш и да слушаш и чуваш какво казват другите.

# 220
Check Please, аз имам сметки в същата банка, която цитираш, тук, Малта и Кипър.
Въпреки, че имахме активна сметка в американки клон и мъжът ми беше работил с години в тази банка, тук трябваше да си минем по каналният ред - доказателство за адрес!
Кипърската и малтийската са ми отворени от тамошни адвокатски фирми срещу скромните 100 долара за регистриране на компания и откриване на банкова сметка - срещу паспорт и БГ адрес.

Без доказателство за адрес НИКОЙ не открива сметка в Англия! Нито една банка!

# 221
  • София
Здравейте,
Трябва да купя билети на мъжа ми от София до Глазгоу. Ние с детето пътувахме с уиз до лутън и после с изиджет до глазгоу. Обаче са махнали обедния полет лутън- глазгоу и трябва да седи на летището 12 часа...
Дайте съвет как да организирам пътуването му.
Благодаря предварително.

# 222
Здравейте,
Трябва да купя билети на мъжа ми от София до Глазгоу. Ние с детето пътувахме с уиз до лутън и после с изиджет до глазгоу. Обаче са махнали обедния полет лутън- глазгоу и трябва да седи на летището 12 часа...
Дайте съвет как да организирам пътуването му.
Благодаря предварително.
  Дейзи, провери си датата в http://www.skyscanner.net/ дава опции с прекачване в Европа. Другия вариант е да лети до Манчестър или Лондон и от там с влак-автобус до Глазгоу. От Манчестър не е толкова далеч, не че е близо де, погледни Изи джет, само те летят до Манчестър от София. Ако сте от северна БГ може да видиш и през Румъния, може да имат полети до шотландко  Peace
   Виж сайта на глазгоу летището. На Route map дава до къде летят самолети от там и като натиснеш другото летище ти дава коя компания е и може да си провериш сайта на компанията. От Румъния дава, че летят Уиз директни полети. От Варна дава Томъс кук, но сигурно са чартъри, но все пак провери. От Манчестър дава също полети и от Лондон също, провери ги. Знам, че мега бъс пруди имаха нощни автобуси с легла за един паунд от Лондон, но беше отдавна, но виж им в сайта за всеки случай, ако искаш да е по-изгодно.

Последна редакция: пт, 02 окт 2015, 22:16 от Miss Fine

# 223
  • UK
Милада, благодаря Simple Smile

Комар, и преди съм ти казвала, че забележки за мрънкане точно от теб не приемам. Много е лесно да изброиш няколко клишета по даден въпрос и да се чувстваш способна и начетена, но реалността често е различна от книгите за самоосъвършенстване.

Чек, и аз мисля, че няма да стане така. Тук доказателството за адрес е документ за самоличност, имат адреси с лоша кредитна история, и ако живееш на такъв, например, могат да ти откажат. Така се идентифицираш, доста е глупаво, вместо да им въведат лични карти като на нас, се занимавт с глупости и си усложняват живота.

# 224
Без доказателство за адрес НИКОЙ не открива сметка в Англия! Нито една банка!

То пак че с доказателство за адрес  откриват. Тук и с това не откриват.

Общи условия

Активация на акаунт