Великобритания - тема 60 Юбилейно Есенна

• 57 206
  • 740
  •   1
Отговори
# 315
palmichkata никой няма да ви върне от хотела. Предполагам това е като къща разделена на студия и се дава за краткосрочни и дългосрочни наеми. Да попитат там дали изобщо ще вземат деца, защото понякога не може. Другото което ми се набива на очи е, че мъжът ти почти не работи, живеят на хотел и искате и виде да идете. Ако имате достатъчно пари да плащате всичко това за неопределено време нищо не ви спира. Аз лично бих изчакала мъжът ми да си намери по сигурна работа, да наеме нещо самостоятелно и тогава да ида с детето.
Аве много зависи от мястото където са. Не съм запозната какво е в Норич, нито в Манчестър, но в моят район без англииски ако ще и 20 години международен тираджия да си бил няма да го вземат. Също искат и англ. книжка и още нещо си, но не му знам името, някакъв сертификат. Взимаха преди в няколко агенции, но им се случи да им помелят камионите и да избягат в БГ и още доста ситуации, които им костваха доста пари заради липсата на комуникация и вече не взимат, а то си има и достатъчно наплив на такива с англииски и изрядни документи и стаж, та не им трябват и такива без . Но явно не навсякъде е така, дано има късмет и намери скоро.

# 316
Здравейте!

Моля, ако някой има инфо за Hednesford да ми пише. Очертава ми се работа там и ще се наложи да се местя в района, а съм от скоро в UK и не знам как ще се справя. Ако някой има инфо за градчето, ще съм много благодарна!
 bouquet

# 317
  • гр.Бургас
Благодаря Ви за съветите и мненията момичета. bouquet Ave и аз зная че има много голям глад за шофьори, но просто при него проблемът е със езика. И единственото заради което бързам с преместването е, че започна учебната година на децата и в момента изпуска малко или много.Чета във форума че някой започват по средата на учебната година,но аз се притеснявам от това.
А бихте ли ме посъветвали дали докато сме тук да наблегна на изучаването на езика с индивидуален учител за детето. Тя ходи на курс по английски, научи доста думички,но не зная на какво да наблягам за да и е полезно и после да и е по лесно. newsm78

# 318
  Палмичката, пускай и тв на англ. само, филмчета и тн. Детето е лесно, ще напредне бързо. Ти наблегни на англ., учители, уроци и тн, детето не го мисли толкова.

# 319
Мерси Merry и Ave.
Аз също си мислех за Бг, но да ви кажа честно се притеснявам как ще е обслужването, дали ще си намерим читав учител и т.н- все неща , които са от битов характер.
Плюс това не знам как се намира учител в Банско- на място ли, предварително ли? Все ми се струва, че в чужбина нещата като ли, че са по уредени. Не знам- може и да се лъжа.
Ако знаете нещо за Банско- ще се радвам да споделите опит.
Или Боровец?

И дали ще има сняг края на края на февруари- съсвсем се обърках

# 320
  • York
Мерси Merry и Ave.
Аз също си мислех за Бг, но да ви кажа честно се притеснявам как ще е обслужването, дали ще си намерим читав учител и т.н- все неща , които са от битов характер.
Плюс това не знам как се намира учител в Банско- на място ли, предварително ли? Все ми се струва, че в чужбина нещата като ли, че са по уредени. Не знам- може и да се лъжа.
Или Боровец?

Банско е отвратително място в последните години Whistling Бих заложила на Боровец или Пампорово. Дори на второто  Peace
За сняг незнам - относително е, но може все пак да провериш как е било минали години. Все щя има някаква статистика

# 321
  • Bristol
Февруари е пик сезона с най-хубав сняг!
Добре е организирано, особено ако си вземете индивидуален учител, а не в група.
Банско, като архитектура, са го окепазили и черната писта е на ужасно място направена, но си държи класата. Има голям избор от сини писти, а и червените не са лоши и широки. Боровец е малко позастарял курорт, въпреки, че и него си го харесвам и ми е на един хвърлей от София. Хем майка ми виждам, хем ходя на ски през деня Wink Пампорово нямам мнение, 2-3 пъти съм ходила преди много години, ходех и на курорта до него Чепеларе. Но и двата са ниско и ако годината е суха или топла, има проблеми със снега. На ниското направо в езерца си джапаш. Затова и винаги съм ги избягвала, предпочитам Боровец и Банско. То миналата година май и на Банско са имали проблем със снега, така че гаранция няма  Rolling Eyes
Виж в туристическия подфорум, скоро ще се появят теми на скиорите с информация за ски училища, учители и хотели.
Само в България избягвайте ваканциите и официалните празници, защото става голяма блъсканица по пистите, а на Банско и по време на руската Коледа било ужасно натоварено. Февруари май няма ваканции ученически, но по-добре проверете  Thinking Ако ви харесат ските като спорт, следващия сезон направо на Алпите се хвърляйте  Laughing

# 322
  • Манчестър
Мерси Merry и Ave.
Или Боровец?

Тази зима поне на Боровец имаше най много сняг из Европа(изкл. ледниците). Като курорт си носи полъх на комунизъм, няма много ново строителство...
Ние бяхме в хотел Самоков. Имат си собствено ски училище. препоръчвам Ангел и Ицо ако са още там. предполагам,че ще са там,защото са си местни.
самия хотел ремонтиран отвътре, топло и с големи стай. Почти на центъра на курорта , а там са и пистите за начинаещи. Има и детска градина за малки деца ( не е към хотела).
Пакета го купих онлаин, а ски училището го поръчахме директно към хотела още преди да отидем. Твоята дъщеря е малка и по скоро ще е за киндергартен.
За учители на частно може да питаш във всеки магазин за ски под наем. преди 3 г бяха 40 лв/час за възрастен.

Мога и инфо за Андора да дам, но там е вече за по напреднали.

# 323
  • След завоя в дясно
Близо до Банско в местността Предел има една писта казва се Кулиното. Ние миналата година ходихме там Февруари.. беше снежна приказка. През седмицата е много спокойно, но Събота и Неделя е лудница. Понеже цените са ниски лифт за цял ден 15лв местните ходят там и се разпореждат като у дома си. Много се пререждат и децата също Rolling Eyes ,но това само почивните дни. В близост има хотели както и ски училища на прилични цени. Пистата е лека и за начинаещи е супер. Има различни места, от където да се пуснеш на влека в зависимост от възможностите. Мислим тази година пак да ходим.
palmichkata http://reports.ofsted.gov.uk/ от тук погледни училищата по райони.
За шоф. книжка няма значение имайте предвид, че книжката служи като доказателство за адрес, и най-добре е да се извади на адреса, на който ще живеете постоянно, после по лесно ще извадите и другите документи.
Преведи акта за раждане и имунизациите, но не е нужно от заклет преводач картона, за акта за раждане дали трябва заклет преводач.. нямам идея нека момичетата да кажат.
За GP няма значение, просто трябва да присъства като записвате детенце.

Аз не харесах училището до нас дето ми беше фаворит... в голяма дилема сме... не очаквах, че ще е толкова стресово. Ще ходим пак да ги гледаме... а време не остана.

# 324
  • Cambridge, UK
откакто преди 3 години в края на сезона, разбирайте края на март, вечерята на 4 възрастни и 2 деца ни беше 300 лв всяка вечер не стъпваме в Банско
цените са им европейски, обслужването и тъпканицата български
за лифта има километрични опашки
навсякъде е фраш с хора
хотелите са един върху друг

последно ходихме на Мальовица, близо до Говедарци
пистите са малки, но цените са супер
спяхме в Говедарци където е пълно със семейни хотели и къщи
мога да препоръчам къща в която храната е само от домашна продукция, всички собственици, разбирайте майка, баща и двама сина по на 40 години, работят там

чувала съм и добри отзиви за Рилци, някъде покрай Благоевград се отбива

# 325
  • До хладилника, който обичам
и аз зная че има много голям глад за шофьори, но просто при него проблемът е със езика.

За шофьор class 1&2 ще му търсят валидна дигитална тахокарта, както и да е CPC qualified. Шофьорската книжка сама по себе си не е достатъчна.
Фирмите или агенциите, които ги обслужват, си правят интервюта на шофьорите, често и писмен тест, така че без език да си попълва документацията, освен като driver's mate не вярвам да го вземат. Това, че във фермата е карал ТИР без език и може би без тахокарта и CPC е късмет (уверени ли сте, че документално всичко е изрядно?), но лично аз бих се усъмнила във фирма, която няма такива изисквания към шофьорите си.

# 326
  • След завоя в дясно
Usmifchica Рилци е село до Благоевград и няма нищо общо с писти Grinning
Над Благоевград има писта с кабинков лифт както и панички, пистата е супер ... ако има сняг, но трудно се задържа. За начинаещи не я препоръчвам понеже влека, който е на малката писта е много стар, къса ръкавиците, дърпа лошо и т.н. Голямата писта и супер за скиори, гледам в последно време има и много snowboard исти. Пистата се казва Картала (така се казва местността) ето сайта http://www.kartalaski.eu/index.php/en/

# 327
Акт за раждане не съм превеждала. Не са ми го и искали такъв, дори за детските искат само оригинала на български. Имам три езично копие от общината, така си стои неизползвано към момента. За училищата обаче не знам как стои въпроса.

Имунизационния картон го преведох сама. Разлика м-у двата календара няма много, само различие в името от производителя. Навсякъде го приемат, както и българските изследвания за алергията му, само си дописват отстрани на английски каквото не разчитат, но самите показатели ги разчитат перфектно и ги приложиха в картона му. Картона от Б-я никой не го иска. Дадоха му тукашен, в който попълват от сега нататък и има приложение на преведените от мен ваксини - най-обикновена екселска таблица.

# 328
  • Манчестър
както казах и по горе..пакет най-добре. Пистите за които usmifchica и Елл говорят смятам,че са по удачни за живеещи в БГ. самия hassle да си вземаш полети, транспорт до там и тн...хотел/ядене ......не е за мен. Дори мисля.,че така излиза по скъпо.
Ако е за БГ пакет за Боровец...Не сме били на Банско зимата, мъжа ми много искаше, но след като видя по ТВ за опашките за лифта му минаха мераците.

# 329
  • Cambridge, UK
помагайте трябва да покрия торта със сметана обаче!  не знам каква да взема, от теско ще пазарувам утре сутрин
мерси!

Общи условия

Активация на акаунт