(Био)зеленчукова градина - тема 31

• 94 332
  • 738
  •   1
Отговори
# 585
  • София/Варна
Аз чакам леля ми да ми изпрати, тя също е във Варненско. Съседката там го гледа като едногодишно и ставали огромни лиани/като тиква/ с много плод. Това е моето инфо.

Аз гледам трета зима киви и при нас става до -25 градуса. За сега нямам поражения, но го загълям с много пръст и тор и му слагам по една тръба изолация за тръби. Но пък и при нас някам чак такъв студ без сняг, докато във Варна като духне имам чувство, че е -40.

# 586
  • Русе
   Наши приятели отглеждат вече няколко години чайота около Русе. Берат много плодове и цяла зима ги ползват. Миналата година с още една приятелка пробвахме и ние, но в друг район около Русе. Приятелката ми бра, но ние не успяхме да стигнем до реколта. Според мен трябваше повече вода. Тази година пак ще сложим.

# 587
  • София/Варна
При леля ми е насято от северната страна на къщата и има много постройки. Т.е. не е много огрято мястото от слънце, което не знам дали е добре или зле, но хората берат доста реколта

# 588
Щом го гледат този чайот няколко години, сигурно става за ядене (дори може би е вкусно)?

# 589
  • Русе
МХ пипера го садя по два реда в лехата и по два корена. Разстоянието между двата реда в лехата и между корените е около 25см. Меря със садилото. Гледам да са на гъстичко, за да се подпират корените и да си пазят сянка. При нашите високи температури съм имала изгорели чушки. Допълнително засенчвам с царевица покрай редовете.

# 590
  • на брега на Дунава
Благодаря ,Ани.Ще опитам така тази година.

# 591
Някой виждал ли е да се продава семе на новия български домат Розово сърце?
Голяма реклама му правят,но не виждам да се продава семе за него.

# 592
видях го тук http://sortovisemena-bg.com/units/%D0%94%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D1%82 … 0%B5.html?u=99545
дано е полезно

# 593
  • София/Варна
Гледам, че има семена за розово сърце в сортови семена. Ще мина днес да видя дали има и ще споделя.

Алис според леля ми чайотът е нещо средно между тиквичка и краставица. В смисъл може на салатка, може пържено, като тиквичка, може и на трушийка, може и в яхния да се сложи.  Няма аромат на краставица. Но ставало огромно растение с много плод.
Аз искам да си го засея, защото ми трябва сянка. Направих си асма за две кивита, но те докато я покрият и започнат да пазят сянка сигурно ще се пенсионирам. За това сея разни тикви, които правят все някаква сянка. Иначе не можеш 10 минути да изкараш в градината. Мястото е оградено от три страни с бетон и е със западно изложение, канско жега.

# 594
видях го тук http://sortovisemena-bg.com/units/%D0%94%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D1%82 … 0%B5.html?u=99545
дано е полезно
Блатодаря Simple Smile
Аааааа нещо съм се бъгнала,уж гледах ,а не видях EmbarassedМнооого съм разсеяна в последно време Rolling Eyes

# 595
дано е полезно
Блатодаря Simple Smile
Аааааа нещо съм се бъгнала,уж гледах ,а не видях EmbarassedМнооого съм разсеяна в последно време Rolling Eyes
ще споделиш резултати от отглеждането - доколкото знам това ще му е първа година в реални условия на този сорт. Аз взех Фаворит и червено биволско сърце за салатни и рио гранде за консервиране /защото нямаше рома/

Да използвам случая да ви се представя- аз съм потомка на градинари ,но бях заточена 20 години в апартаменти и си нямах моя градинка-само се месех на баща ми и на свеки. Сега имам един декар /до свеки/ и започвам да я глася-тази година малко,че ще ремонтирам къщата, догодина повече. Малко със свеки ще се скубем,че тя е агроном и много по научному я кара, а аз съм традиционалист
Тази година ще сложа малко пипер,домати,тиквички,патладжан,боб,дини,пъпеши и другите от задължителната програма по 20-30 корена /без картофи/ и ще си отгледам семеначета и издънки за подложки-малко джанки,диви череши, бадеми и шипки. А догодина - повече Simple Smile

# 596
МХ пипера го садя по два реда в лехата и по два корена. Разстоянието между двата реда в лехата и между корените е около 25см. Меря със садилото. Гледам да са на гъстичко, за да се подпират корените и да си пазят сянка. При нашите високи температури съм имала изгорели чушки. Допълнително засенчвам с царевица покрай редовете.

много хубав пипер, браво Simple Smile
може ли да споделиш и за доматите? Simple Smile

# 597
     Привет! Simple Smile
 Бих искала да си завъдя няколко стръка ягоди и по възможност да плододават през целия сезон.Затова моля,да ми препоръчате хубави сортове,може и диви дори  Praynig

Пък сега да се  фукна с поникнали разсади доматки-3 сорта,краставички,кръгли тиквички,а снощи видях,че и двата вида босилек  е поникнал. Heart Eyes Пипера нещо се ослушва,но предполагам до 2-3 трябва и той да се покаже.

# 598
  • Русе
bgel за доматитепо по един корен в реда. Садя през 25-30см. Доста са на гъсто, но между самите редове има достатъчно място. Ето тук се вижда.

Махам всички колтуци и оставям по един връх.

# 599
bgel за доматитепо по един корен в реда. Садя през 25-30см. Доста са на гъсто, но между самите редове има достатъчно място. Ето тук се вижда.

Махам всички колтуци и оставям по един връх.

Благодаря, прекрасни редове и прекрасно оформление на лехите, аз колокото и да се мъча не мога да ги докарам толкова прави  newsm10

Общи условия

Активация на акаунт