(Био)зеленчукова градина - тема 31

• 93 498
  • 738
  •   1
Отговори
# 645
Ираси, а лози продават ли?

Може ли да ми препоръчате какъв сорт грозде е сравнително непретенциозен откъм грижи и е подходящ за асма?

# 646
  • на брега на Дунава
Аз търся орехи Чандлър и  Франкет , но не мога да намеря фиданки.

# 647
Лози няма там. Тях си купувам от градинския център в Бриколаж.

# 648
  • София/Варна
Лози има на женския пазар в София. Също има и някакъв разсадник, където продават овошки.

Алис аз салатките в началото бера само долните листа, хем не гният да стават фира и се оползотворяват, хем не губя цялата салатка още докато е малка. Като пораснат добре, вече са започнали да ми пречат, че ги сея между домати и разни такива и тогава направо режа. Оставям само 2-3 корена,където не пречат за семе.
На по-сенчесто като са салатките ми започват да пускат цветонос чак август.

# 649
  • Варна-София
Салатите режете ли ги и коренът продължава ли да изкарва листа или ги скубете изцяло?

Мисля, че в Старонемския декамерон имаше разказ за преоблечено момиче като паж. В него се влюбил принцът. Споделил с баща си, че подозира, че красивият паж е момиче. Старият господар дал следния акъл: Прати пажа да набере салатки в градината. Ако видиш, че бере листата - значи е момиче, ако видиш, че ги сече отдолу като глави, значи е момче. И разбира се пажът донесъл само листа, а оставил салатките да си растат.

# 650
Герундия, Амика,  bouquet
Имам си вече борче на височина около 50 см и понеже няма борове около мене, реших, че мога да му добавя няколко шепи утайка от кафе за подкиселяване на почвата. Четох, че боровете не са претенциозни чак толкова към почвата. Борчето си е извито, не съм го стегнала прекалено. Simple Smile Нека укрепне и ще махна връзките.

# 651
Може ли да ми препоръчате торфен субстрат за засаждане на домати в саксии? Взел съм си такъв за разсади, но не знам в каква почва да ги засадя като им дойде времето. За момента намерих COMPO SANA за Домати и зеленчуци, но не съм сигурен къде го има налично. Благодаря Simple Smile

# 652
  • София/Варна
Бронк аз пикирам в смес от пръст за цветя и торф. Просто моята пръст в градината е истинска глина и за това не ползвам от нея. Иначе до колкото съм чела тук повечето пикират в пръст от градината смесена с тор.

Имам си плодчета от чайот. Даже от два са тръгнали да никнат растения. Много се кефя.

# 653
Съседските баби на село умряха да се смеят с моите повдигнати лехи. Нещо не им вдъхват доверие. За компостера и мулчирането с картони същата работа  Mr. Green Казаха да спирам да чета в интернет как се копае, а да хващам мотиката Joy

Да ви питам има ли разлика между нашата тученица и фелдсалатата в магазините?

# 654
Да ви питам има ли разлика между нашата тученица и фелдсалатата в магазините?
Честно казано, и аз се чудя. Преди няколко дена купих в Кауфланд уж тученица, което ми прилича по-скоро на lamb's salad (Valerianella locusta), което купувам в Англия - и е досущ фелдсалатата на Лидл. Тученицатa, която по-скоро прилича на калдъръмчето (Portulaca; purslane  na angl.) изглежда доста по-различно.

# 655
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
3-4 доматчета поникнаха  Blush
особено усещане  е да видиш как нослетата им се подават над земята  Blush

# 656
  • в здрача
Отчет след почивните дни - лук, чесън и грах /на бизела миналата година загубих семето, то и на граха, ама една комшийка издаде, че на селския магазин имат семе грах, та ще видим какво ще поникне от него/. То и чесън нямахме, ама други 2 комшийки дадоха малко зимен и летен и имаме цяла леха с него. Ще стискам палци тази година да стане.
И прехвърлихме доматите в кофички, стегнахме оранжериите, дори за проба в едната оранжерия сложихме един ред краставици.
И опитахме първия зелен лук, лопуш и коприва.

# 657
как се режат овошки  Mr. Green

Куркума, мисля те, да знаеш  Hug

# 658
  • София/Варна
Добри , много добър разказ за рязането на овошките.

Последна редакция: пн, 07 мар 2016, 13:27 от Gerundiq

# 659
 Mr. Green и може да се приложи в градината  Sunglasses

едно-две питания  Blush нали си имаме ново дворче  Blush

половинката е решил, че иска жив плет пред къщата, а точно там е гъчкана от разни диви саморасляци - бъз, джанки, липи, шипки... Има ли с какво да ги унищожим преди да засадим живия плет?
 Tired  хем ми се иска да не внасям много отрова в почвата, хем не виждам как да ги махнем без да съборим оградата и да подкопаем къщата  Tired

Общи условия

Активация на акаунт