За Павел- Моля, помогнете със знанията си с информация за евентуално лечение !!!

• 62 053
  • 359
  •   1
Отговори
# 255
Глас в пустиня е запитването как е Павчо....
Цитат на: viva_style 

[quote author=viva_style link=topic=872932.msg34007201#msg34007201 date=1478521010
Не мога да си обясня мълчанието на родителите.....
+1 и не ми казвайте, че родителите нямат време, защото сигурна съм, ако им се наложи отново да събират пари ще намерят време. След всяка кампания ми се натрупва някаква горчилка, включвам се с желание и сърце и накрая ни стон ни звук...

Натрупаната ти горчилка е напълно обоснована. Телевизията и филмите ви научиха, че хорската мъка е панаир и ако някой (доброволно) е застанал в публичното пространство с молба за помощ - то той автоматично дава карт бланш на всички зрители да следят развитието на състоянито/живота/съдбата му до края а ла Шоуто на Труман.

Обаче хората имат право на личен живот. И това, че в даден момент им се е наложило да потърсят помощ навън, не означава, че те са станали обект за вашето нездраво любопитство и интерес. Което настоява 'за още и още и като не го получи - се появява тази горчилка, за която говориш.

А мълчанието на тези родители, както и на други излекували се е съвсем логично. Първо - хората са озверели, пишат, настояват за информация и почват да те ползват за безплатен консултант по всякакви здравословни въпроси и (ако) нещата не се получават 1:1 при тях, както при вас, с почва с недоволството, агресията и дори заплахите. Повярвай ми, знам, пишман станах и аз, че споделих как сме излекували детето си от аутизъм в темата тук..Ако ти кажа с какво с сблъсках на лични, едва ли ще повярваш. Така че, срам на срам - сега, дори и като получа вече съобщение с поредното увредено дете - и аз мълча. Всички имаме и глави на раменете, и мъка в изобилие, с която да се справяме. Това е.

# 256
Деси, радвам се че нямаш представа в какво положение са родителите на деца със здравословни проблеми, което означава че не си го изпитала това притеснение. И дано никога да не го изпиташ. А дали всичко с детето е наред. Дали им се говори за ада през който е преминало детето и семейството.
Единствено се надявам някой който е запознат да пусне тема в която да разкаже как са лекували детето и какви са резултатите - положителни и отрицателни за да бъдат от полза за други болни.
Майка ми е на 70+ и се лекува от рак и всичките ми опити да разбера как се чувства физически, емоционално и психически до момента са без резултат. Еми не й се говори, а аз пък смятам че за нея е добре да не дълбая темата и не настоявам.
Разбирам родителите и моля да не натоварваме темата с отрицателни емоции, защото детето има нужда от цялата позитивна енергия на всички които го подкрепят.
Дано да е добре и да води пълноценен живот с връстниците си!

# 257
А аз си мисля, че е хубаво родителите поне да споделят лечението, което са избрали. Очевидно то дава резултат, което е прекрасно. Затова е добре да бъде споделено, може би точно в този момент много хора се лутат и търсят пътя, по който да тръгнат, за да спасят живота на свой близък.

# 258
Хич даже "не е хубаво" да споделят такава информаця. Лечението е дълъг, труден и индивидуален процес. Това важи за всяка болест. От особено значение е степента на увреждане на тъкани/органи/имунна система; здравето на лекувания; личните му алергии и непоносимости към храни и препарати и други физиологични и дори психологични фактори. Панацеи няма. Има дълъг период на нагаждане, на проба-грешка и на правилно дозиране (на съответния било то хомеопатичен или стандартен препарат).

Но хората това не го разбират. Те озверяло се мятат на излекувалите се и, нежелаейки да носят отговорност, настояват за информация за вид, прием и точна дозировка. Дори и хиляда пъти да им се повтори, че "трябва да се съобразят с теглото, здравето и т.н. на близкия си' те настояват и настояват 'Вие точно колко дадохте на вашия близък'. Абдикирането от отговорност е вродена човешка черта, която значително облекчава съвестта. Да можеш да кажеш 'еди кой си ми каза, че при тях еди-какво си е проработило в еди-каква си доза, а при нас даде лош резултат' е крайната цел на много хора. По-трудно е да седнеш, да четеш и да си изстрадаш знанието, лутайки се докато намериш правилния път.

Умопомрачително е държанието на уж възрастни хора, които с държат като малки деца, но с добавената агресия на хора, търсещи отговорност от някой, за чието лечение са прочели онлайн и, нали 'защо при нас не се получи'. Все виновен трябва да има и той все е някой друг. Да помагаш е едно, но не и на цената на собствената ти безопасност и нерви.

А отделно пък, че масово хората просто не вярват и започват с подигравки и хуления. Ето, ще ти дам пример: лек за рак има, доказан, изпитан с чудесни резултати. Без значение от вид на тумор, стадий и разположение. Да се подложиш на химиотерапия и/или да позволиш да те отворят, за да почнат да режат е равносилно на подписването на пътния (си) лист.

# 259

Ето, ще ти дам пример: лек за рак има, доказан, изпитан с чудесни резултати. Без значение от вид на тумор, стадий и разположение. Да се подложиш на химиотерапия и/или да позволиш да те отворят, за да почнат да режат е равносилно на подписването на пътния (си) лист.

Очевидно, в случая на Павчо родителите са приложили подобен лек. Това е направо чудо, при изключително тежката диагноза, детето е добре и се подобрява, според последния пост от родителите. Кой в каквото ще да вярва или не, обаче смятам, че повече хора трябва да научат за този метод на лечение. Просто да напишат какво точно са използвали, а пък  и изобщо не е нужно после да четат в бг-мама кой какво коментирал, нито да отговарят на нападки или купища лични съобщения и т.н. Само да споделят за лечението или за човекът, лекар или не, който ги е насочил и съветвал за този метод.

# 260
Аз си мисля, че диагнозата е била погрешна. Чак на такива чудеса, не вярвам.

# 261
  • Пловдив
Херц, намериха ми се човещина и такт, на благотворителния базар в Пловдив, когато молех съграждани поне с лев да помогнат за това прекрасно дете...наскоро друго дете отново с тежка диагноза едва ли не казаха на родителите че няма шанс...така, че мисля за редно, че биха споделили примерно какво лечение прилагат, кой ги е насочил/провежда, дава ли резултат, има ли странични ефекти и т.н. Както и да е...но е редно, когато се провежда публична кампания да има светлина върху нея до оздравяването. Достатъчно родители на вече оздравели деца са доказали, че въпреки всичко са намерили време да дават актуална информация на дарителите. Не искам интимни подробности, а просто как е детето, как върви лечението, какви са прогнозите на лекарите, парите, които са събрани ще стигнат ли...

# 262
  • Бургас
В качеството си на каква искаш от родителите каквато и да е информация?

# 263
  • Пловдив
В качеството на една от многото, които са помогнали. Пак казвам кампанията беше публична и е редно да се подава някаква информация от време на време. Иначе за мен съм си направила изводите.

# 264
  • София
Десиссслава, много ми се искаше да си разбрала това, което е опитала да обясни Бабунка. Искаше ми се, но като гледам... няма шанс...
С цялото си сърце желая на Павел и неговите родители успех в тежката битка, и вярвам че ще случат чудото, което всички толкова силно желаем!

# 265
A, защо не споделите този чудодеен лек. Много благодарни хора ще има. Сред тях и такива, които са помогнали в кампанията. Върнете им жеста!
 Аз не разбирам пък защо нападате Десислава. Много познати на семейството тогава молеха, клеха се, че случаят е действителен. Благодарение на съчувствието и отзивчивостта и на форума, за много кратко време се набра голяма сума, повече от достатъчна. Нормално е да се интересуват отзовалите се. Особено като става дума за споделяне на ценен опит за лечение на смятано за нелечимо заболяване.
  Дано наистина да е сгрешена диагнозата. Или пък се е случило чудо и да расте здраво и щастливо детето!

Последна редакция: ср, 09 ное 2016, 05:14 от Анонимен

# 266
Не видях  никой от писалите по-горе да напада Десислава.
Напротив -търпеливо и за Н-ти път се обяснява защо родителите не пишат. И се говори от опит, не просто така да се словоблудства.

Родителите ясно написаха какво прилагат - детето е на алкална диета.
Не един има, който е преборил  онкозаболяване с такъв режим на хранене.

# 267
Последният пост на родителите е, че детето се подобрява. Не се знае дали е напълно излекувано.
И да, точно някаква диета бяха писали, че прилагат. Може би Герсон терапия. Предвид, че лекарите не даваха никакъв шанс, е разбираемо да търсят алтернативни лечения.
Надявам се всичко да завърши добре.

# 268
В качеството на една от многото, които са помогнали. Пак казвам кампанията беше публична и е редно да се подава някаква информация от време на време. Иначе за мен съм си направила изводите.
Мислех да не ти отговарям, но ти просто не спираш. Не си единствената, която си помогнала, достатъчно се упражнявахме върху този факт (при желание може да се върнеш и да прочетеш). Няма редно или нередно, има решение на родителите. Не си в позиция да искаш каквото и да било, може да не искат да споделят, може да не им се споделя, може да имат причина да мълчат, или каквото и да е, имат право! А ние, ако имаме поне малко човещина, ще ги разберем и няма да настояваме. Всеки изрази гледната си точка, не казвам, че не всеки е прав за себе си, но коментари, като твоя

Глас в пустиня е запитването как е Павчо....
Цитат на: viva_style  

[quote author=viva_style link=topic=872932.msg34007201#msg34007201 date=1478521010
Не мога да си обясня мълчанието на родителите.....
+1 и не ми казвайте, че родителите нямат време, защото сигурна съм, ако им се наложи отново да събират пари ще намерят време. След всяка кампания ми се натрупва някаква горчилка, включвам се с желание и сърце и накрая ни стон ни звук...

със сигурност са оставили по-голяма горчилка в хората, които разчитат на помощ, за да видят детето си живо и здраво, но уви, според форума за всяка подадена ръка трябва да се прави подробен отчет. Не искам да повярвам, че си толкова нетолерантна към чуждата нужда, отдавам писанията ти на невъзможността да се изразяваш правилно. Ако не съм права - жалко!

# 269
  • Варна
Не разбирам и аз защо нападате Десислава. Нищо обидно, нищо лошо не виждам в постовете и. Да, разбирам аргументите на Бабунка, а вие разбирате ли какво се опитва да каже Десислава? Никой не иска точна схема на лечение - по дози, часове и т.н. Достатъчно е да се посочи лекар, терапевт, каквото е там, който ги е насочил към лечението, ясно е, че такъв човек би съобразил всеки конкретен случай. Аз за доказано лечение на всякакъв рак за първи път чувам. Бих искала малко насоки, кой го прилага, къде го прилага, ако не дай Боже се случи нещо кого би трябвало да търси човек? Ако е толкова доказано и сигурно това лечение как е възможно да не му се даде гласност??? Това значи, че хиляди хора буквално се осъждат заради нечие нежелание да говори. Такива неща ми се въртят в главата, извинявайте, ако някой е засегнат, не ми е това целта.

Общи условия

Активация на акаунт