[quote author=viva_style link=topic=872932.msg34007201#msg34007201 date=1478521010
Натрупаната ти горчилка е напълно обоснована. Телевизията и филмите ви научиха, че хорската мъка е панаир и ако някой (доброволно) е застанал в публичното пространство с молба за помощ - то той автоматично дава карт бланш на всички зрители да следят развитието на състоянито/живота/съдбата му до края а ла Шоуто на Труман.
Обаче хората имат право на личен живот. И това, че в даден момент им се е наложило да потърсят помощ навън, не означава, че те са станали обект за вашето нездраво любопитство и интерес. Което настоява 'за още и още и като не го получи - се появява тази горчилка, за която говориш.
А мълчанието на тези родители, както и на други излекували се е съвсем логично. Първо - хората са озверели, пишат, настояват за информация и почват да те ползват за безплатен консултант по всякакви здравословни въпроси и (ако) нещата не се получават 1:1 при тях, както при вас, с почва с недоволството, агресията и дори заплахите. Повярвай ми, знам, пишман станах и аз, че споделих как сме излекували детето си от аутизъм в темата тук..Ако ти кажа с какво с сблъсках на лични, едва ли ще повярваш. Така че, срам на срам - сега, дори и като получа вече съобщение с поредното увредено дете - и аз мълча. Всички имаме и глави на раменете, и мъка в изобилие, с която да се справяме. Това е.