Искам да кажа ... (55)

• 44 947
  • 734
  •   1
Отговори
# 30
Свеки ми даде круши днес. Дайте насам рецептата за сладкиша, моля.

# 31
  • Пазете Гор
...
Печене на чушки. Няколко часа. Това ще е. 28 кг ми стигат  ooooh!

Забележително количество!

Честита есен!

# 32
  • Варна
Уморих се от почивните дни. Искам да съм на работа. Laughing
Децата ми спряха тока, като свободни електрони кръжат... тюх.
Днес добре си поплажувахме, дано даде време за още няколко
такива дни. Не искам да си отива лятото. Мразя студа, дъжда
и всичките екстри, които ги съпровождат. Лека и спокойна вечер!

# 33
Добър вечер!
Лиляна, много хубави са фонтаните. Не съм ходила в Ямбол никога.
Ходихме да гледаме шоуто по случай утрешния празник. Да се похваля и аз с красотата на града:
https://www.youtube.com/watch?v=ZpTZhG5sozI (днес беше същото, това е от празника на града)

Ама много народ, не са за мен такива масови мероприятия  Crazy

# 34
Добър вечер!
Лиляна, много хубави са фонтаните. Не съм ходила в Ямбол никога.
Ходихме да гледаме шоуто по случай утрешния празник. Да се похваля и аз с красотата на града:
https://www.youtube.com/watch?v=ZpTZhG5sozI (днес беше същото, това е от празника на града)

Ама много народ, не са за мен такива масови мероприятия  Crazy

Алечка благородно ти завиждам за това изживяване  Hug
И аз съм от Велико Търново, но за съжаление не съм се прибирала от доста време  Tired

# 35
  • Ямбол
О, Алечка. Много е красиво. Те са си майстори на светлините в Търново. Имам роднини там и като малка съм гледала Царевец през нощта. Роднините ми живеят във високото точно срещу хълма.

И нашите фонтани били със светлини, но още не ми се е отдал случай да ги видя.

# 36
  • София
Valerie,започва отзад близо до рамото и като едно въже ме стяга отпред над гърдите. Като си поема дълбоко въздух имам чувството, че ме режат с нож, а като кихна ми се доплаква от болка.

# 37
Благодаря ви, момичета! Аз съм влюбена в този град, ходих къде ходих и пак тук се върнах!

Честит празник!

Аз съм на работа, но сме планирали след обяд да ходим на пикник в един голям парк, който наскоро откриха. Дано само времето да се размръщи, че една мъгла е налазила...

Хубав ден ви пожелавам!

# 38
  • югозапад, под "Марков камък"
Добро утро  Simple Smile
Снощи късно-късно се прибрахме от Доспат имах сили само за душ и си легнах. Детето остана да спи при майка ми и сега от рано започвам да отмятам пералните.

# 39
Valerie,започва отзад близо до рамото и като едно въже ме стяга отпред над гърдите. Като си поема дълбоко въздух имам чувството, че ме режат с нож, а като кихна ми се доплаква от болка.
Вземи си обезболяващо. Аз пих енетра, когато се бях докарала като теб. Облекчи ме. 

# 40
При мен невралгията беше на сто места - крака, ръце, стягания по челюстта. Помогна тросикам от групата на  нестероидните противовъзпалителни средства . Но го пиех доста дълго време,  почти месец. Може би е добре buni да си направи консултация отново с невролог.
Велико Търново ми е най-най-любимият град.
Днес ми предстои дълъг ден.
п.п редактирам, че забравих да пиша за сладкиша с круши на Янтра
Скрит текст:
Необходими Продукти

круши - 3 - 4 бр. узрели средно големи
    брашно - 150 г.
    захар - 100 г.
    яйца - 2 бр.
    прясно мляко - 100 мл
    олио - 3 с.л.
    бакпулвер - 1/2 пак.
    сол - щипка
    за заливката
    масло - 80 г
    яйца - 1 бр.
    захар - 3 с.л

Приготвяне на Френски сладкиш с круши

Крушите се срязват на две, почистват се от семките и се нарязват на тънки филийки. Двете яйца се смесват със захарта и 1 щипка сол и се разбиват с миксер до получаване на пищна пяна. Брашното се пресява с бакпулвера и при непрекъснато бъркане се добавя към разбитите яйца. Последно се добавят млякото и олиото.

Покрийте дъното на форма за печене с хартия за печене. Стените на съда намажете обилно с олио. Изсипете половината от тестото в съда. Отгоре подредете резените круши и залейте с останалата половина тесто.

Сладкишът се пече около 30 минути в предварително загрята на 18-0 градуса фурна (или 160 с вентилатор).

Пристъпете към приготвянето на заливката. Първо разтопете маслото на тих огън, прибавете захарта и предварително разбитото яйце. Бъркайте непрекъснато до пълното разтваряне на захарта.

На 30-ата минута от печенето залейте сладкиша с получения жълт крем, леко го надупчете с вилица и го върнете обратно във фурната. Допечете сладкиша още 20 минути при същата температура.

Преди поднасяне по желание може да поръсите сладкиша с пудра захар.
Пиша го, че тя явно не е тук.

Последна редакция: вт, 22 сеп 2015, 09:59 от valerie

# 41
Добър ден и честит празник! Въпреки прогнозите поне тук времето е приятно, благодатни почивни дни се очертаха. Бяхме на гости на родителите ми и останах приятно изненадана от промяната на блока ни - тя се случваше от години, но този път ми се стори наистина преобразен, особено двора. То пейки, цветя, алейки, а беше пустош, боклуци и изгоряла трева. Най-забележителното е че главните инициатори са две сериозно болни жени - едната на хемодиализа, а другата болна от рак. Вдъхновени от примера им са и останалите съседи и сега блоковото пространство е приятно, цветно, същински оазис с цветни каскади, декоративни павета и изляти пътечки с речни камъчета и мидички. Дори са вкарани партиотични елементи Simple Smile Поздрави с няколко снимки от преобразеното място. Банално но факт - важна е искрицата и началният импулс, после, доста често подето, огънчето на ентусиазма само се разгаря.
Скрит текст:

# 42
Благодаря за рецептата.  Hug
Днес домашните ще хапнат десерт.    chef

# 43
  • Sofia
Споделям за 4 съвсем различни един от друг почивни дни. Днес сме в Угърчин семейно, при бабата на ММ. Снощи приготвях месо на скарата, друго си е да готвиш на открито. Днес се прибираме, чака ме пералня и оправяне за командировка. Добре си отспах вчера. След толкова правене на зимнина и налегнала ме умора. Хубав празник на всички! Джулия21, прекрасни неща са сътворили, браво!

# 44
  • Пловдив
Заспала съм на дивана и сега ме боли кръста. Старост-нерадост.

Общи условия

Активация на акаунт