Искам да кажа ... (55)

• 44 932
  • 734
  •   1
Отговори
# 45
valerie благодаря и аз за сладкиша  Hug
Julia много красиво се е полупила, браво на жените  Peace

# 46
  • До хладилника, който обичам
Защо всички говорят за утрешния празник като за национален. Националният празник на страната е един и за България това е 3-ти март. Утре е официален празник, но не национален. Дори по телевизията сутринта чух нещо за "утрешния национален празник". Sad
Защо трябва да имаме само един национален празник? Обявяването на независимост на България е също национален празник. Макар с по-малко политическо значение от 3 март, той е също важен, засяга цялата страна (т.е. е национален) и оформящ страната на политическата арена.

Добър ден Simple Smile втори ден не ми се работи, вторник е.

Тарталета, стискам ти палци каквото и да е, да се размине.

# 47
  • ту тук, ту там
Защото "национален празник на страната" се е наложило като понятие, нещо като рождения  ден за всеки човек. Това не означава, че не засяга цялата нация, напротив. Просто всяка страна има един национален празник, един химн, едно знаме, един герб.  Peace

Не че Уикипедия ми е много авторитетен източник, но не ми се рови повече!
https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Официални_празници_в_България

Уф, май не излиза правилно линкът. Напиши в "национален празник България" в Гугъл и ще ти излезе.

Последна редакция: вт, 22 сеп 2015, 14:40 от elleni

# 48
  • някъде ... тук ...
Аз също го възприемам като национален и разсъждавам като Бу  Peace

Ние се прибрахме снощи. Днес сме го подкарали на чистене, подреждане, пране и прибиране на всички къмпинг принадлежности. Не ми се прибират, искам още лято...

# 49
  • ту тук, ту там
ЕлиТ, не е въпросът как го възприемаме аз, ти, тя или някой друг. Нито измерваме степен на важност. Става въпрос, че е фактологическа грешка. Мернах някъде сега като пуснах търсачката, че има предложение да го обявят за национален празник Деня на независимостта. Но тогава 3-ти март няма да е вече национален празник.
Няма да споря повече. Който иска, да потърси информация и ще разбере.  Peace

Последна редакция: ср, 23 сеп 2015, 01:03 от elleni

# 50
  • До хладилника, който обичам
Аз те разбрах. Да, в това отношение си права. Но и само "официален" празник ми е нелепо незначително, предвид колко много официални празници има България, и далеч не всички от тях са така значими исторически / национално.

# 51
  • ту тук, ту там
Да, и аз те разбирам и се съгласявам с теб!
Но наистина ми прави лошо впечатление, че националните медии не правят разлика и не спазват нормата. Дори в 24 часа има статия, че Б. Борисов поздравил народа с националния празник днес.
Всъщност аз точно от това се възмутих по-рано. Иначе може би е добре да се предизвика обществена дискусия, кой да е националният ни празник!

Айде, че много сериозно взе да става!  Grinning
Честит празник на всички! Честит Ден на независимостта!

# 52
  • някъде ... тук ...
Разбрахме се Simple Smile
Честит празник!

# 53
  • В Космоса
Върнахме се и ние от Боровец. За първи път бях на ол инклузив. С 3 кила отгоре съм сигурно. Embarassed Такова плюскане беше, ама как да се въздържи човек, страхотно разнообразни и вкусни блок-маси и от всичко ти се иска да опиташ. И басейнче направихме, ама от спа-то се въздържах, че ми дойде. Tired Аааадски много народ. Обикновено по празници се скатаваме ние, точно заради навалицата, ама този път така се случи. Като отидохме в хотела, който е доста голям, щях да припадна. Нямаше места за паркиране, пълни и двата паркинга. Вътре народ, да ти се завие свят. За първи път виждам таквоз чудо! Но от всичко друго съм доволна.
"Царска Бистрица" искахме да разгледаме днес... Затворена, баш на празника. Confused Иначе вчера се качвахме с лифта до х. Ястребец и се поразходихме горе малко. Мъжът ми имаше желание да ходим до х. Мусала, ама не стана нашата работа с две мрънкащи хлапета.

Лиляна, нямам търпение да видя на живо ямболския център. Добре изглеждат тези фонтани на снимка.

# 54
Здравейте, момичета! Днес не издържах и най-после реших да се оплача, но понеже не знам ма кого, ще споделя с вас: Страшно неприятни са ми рекламите за проблеми с вагината, парене и сърбеж, че даже и  неприятна миризма... Embarassed Embarassed Имам две дъщери и редовно се случва когато седнем на масата всички, с баща им, да улучваме момент с тези реклами. Опитвам се да не им обръщам внимание, но идва момент, в който направо ми иде да счупя телевизора.. #2gunfire. Бясна съм вече- по никое време, рано сутрин, следобед, вечер... Rolling Eyes.Не знам как реагират момчетата ви на тези реклами, но на нас ни е адски дискомфортно и неудобно!!!!Дали не може да се протестира - според мен не е необходимо с такива подробности да се изброяват ползите от такива лекарства, още повече, че това са симптоми определено за лекар, а не за телевизор!!!

# 55
  • Euskal Herria
Искам да кажа, че времето все не ми стига. Задачи, срещи с приятели и близки... докато се обърнем и отпуската свършила.
Гледам да изпълня и желанията на сина ни - все пак друго е мама да го направи - бухтички, торти, любими ястия  Joy
И още колко неща исках да свърша, ама е невъзможно. Явно остава за следващия път.

# 56
  • Sofia
Ехооо,много рехаво станало в темата ни  Thinking

Честит Празник!

Скрит текст:
Не познавам някой,който празнува, всъщност или дори отбелязва националнИТЕ празници...Обикновено се уплътняват с поизостанали  и отлагани  дейности,или със софри и пътувания  Crazy Но пък честванията са посещавани,явно има и празнуващи  Peace.

За нас си е просто почивен ден  Whistling и като такъв си се занимаваме с обичайните си почивни дейности  Mr. Green (това е някакъв оксиморон,комай  Whistling).

Утре съм на родителска среща и ще ми е бая зор да смогна за 18 ч.  Crossing Arms, но ще "замествам" още 2 майки,които няма как да дойдат,та....ще трябва се организирам.

Джули, похвална инициатива за облагородяване на междублоковите пространства и впечатляващ резултат  Peace.Браво! Как сте вие? Ени тръгна ли на градина? Приключихте ли  с кислородната терапия?

Ставам да пека пилешки хапки с корнфлейкс  Mr. Green (за младежа) и чушки с яйца и сирене (за не-младежа)   chef.

# 57
  • София
Свърши почивката, ееех.
Бяхме в Триград, където си ходим обикновено. Отидохме при 30 градуса и първата вечер направихме страхотна разходка по къси панталони и джапанки из планинските пътища, а снощи вечеряхме отвън на беседката, като аз бях по пуловер и две якета. Гаврътнах една малка ракия за загрявка и хвърлих едното яке. За жалост посрещнахме есента. Много, много трудно се разделям с лятото. Имам чувството, че животът ми преминава в очакване на лято.

# 58
  • Euskal Herria
Аз искам още малко да се задържи хубавото време, че си носим само летни дрехи и сандали  Joy. Но засега е поносимо.

# 59
  • Варна
Почти целият ден бях сама, не ми се е случвало...
не помня от кога. Поглезих се, изчистих, слушах
музика и дори нищоправих. Пожелавам си поне,
веднъж месечно подобна тишина и спокойствие.

Общи условия

Активация на акаунт