Hапускане на дома

• 37 132
  • 591
  •   1
Отговори
# 195
Има една приказка, която знам от майка - Гледай, обичай, уважавай чуждото (дете), за да е добре твоето Hug

# 196
Моят синковец още е малък, но ще си го отглеждам докато иска да седи при нас. Хич не ми пука какво ще го прави после жена му. Да се оправя. С тукашния начин на живот и разстояния едва ли ще се задържи дълго при нас, но ако се изнесе на прилично разстояние, пак ще го глезя. Какъв глава на семейство ще стане? -Глезен! Какво ще го прави жена му? каквото иска, грам не ме вълнува. Тук не е популярно да се купуват жилища на децата, но да се плаща образоване е, дано да сме живи и здрави да имаме възможност, ще платя и друго каквото мога ще направя. Ако на детето си не помагам на кого? Наслушала съм се на ''сурови'' майки дето отглеждат шампиони във всички дисциплини, накрая се оказва че плащат университети, купуват жилища в съответния град/държава, зареждат дебитни карти, уреждат стажове в чужбина и после се фукат колко са им самостоятелни и успели децата. хелоууу. А тези пък дето ги изритват без никаква помощ, хич не ми ги хвали, не са хора за мен. Семейство сме да сме си близки и да се обичаме.
За мен това са си типични "майчински комплекси". Особено при жени, които нямат личен живот и се идентифицират с децата си. За мен това е егоистичен начин жената да се чувства още важна и единствена за отрочето си, да чувства, че то разчита и не може без нея. Това сина ти да е вече мъж и да го дундуркаш си е жива патология. Предлагам на такива жени да посетят психотерапевт и да спрат да пълнят емоционалните си дупки, използвайки децата си.
Извинявам се, но ми писна да гледам как масово се разпадат млади семейства, защото мама е повредила сина си и той се е превърнал в дете на жена си.

Колко деца до 22 годишна възраст ти, собствено отгледа, че си поволяваш да раздаваш квалификации и коментираш начина на отглеждане на други хора, които нито познаваш, нито издържаш, нито зависят от теб.

С моите синове не съм учила, не съм писала домашни, не съм лежала по пода или там , каквото беше, не съм им носила буркани. Но дори и да го бях правила е нещо в семейството и между майка и дете и не подлежи на коментар и не засяга съответния модел вуншни хора.

# 197
Има една приказка, която знам от майка - Гледай, обичай, уважавай чуждото (дете), за да е добре твоето Hug
това сега от свекървенската тема ли долетя. Дъщерите ви не ме интересуват.

# 198
това сега от свекървенската тема ли долетя. Дъщерите ви не ме интересуват.

Не Laughing Имам син и дъщеря Peace
Така ли прозвуча Laughing

# 199
Скрит текст:
Моят синковец още е малък, но ще си го отглеждам докато иска да седи при нас. Хич не ми пука какво ще го прави после жена му. Да се оправя. С тукашния начин на живот и разстояния едва ли ще се задържи дълго при нас, но ако се изнесе на прилично разстояние, пак ще го глезя. Какъв глава на семейство ще стане? -Глезен! Какво ще го прави жена му? каквото иска, грам не ме вълнува. Тук не е популярно да се купуват жилища на децата, но да се плаща образоване е, дано да сме живи и здрави да имаме възможност, ще платя и друго каквото мога ще направя. Ако на детето си не помагам на кого? Наслушала съм се на ''сурови'' майки дето отглеждат шампиони във всички дисциплини, накрая се оказва че плащат университети, купуват жилища в съответния град/държава, зареждат дебитни карти, уреждат стажове в чужбина и после се фукат колко са им самостоятелни и успели децата. хелоууу. А тези пък дето ги изритват без никаква помощ, хич не ми ги хвали, не са хора за мен. Семейство сме да сме си близки и да се обичаме.
За мен това са си типични "майчински комплекси". Особено при жени, които нямат личен живот и се идентифицират с децата си. За мен това е егоистичен начин жената да се чувства още важна и единствена за отрочето си, да чувства, че то разчита и не може без нея. Това сина ти да е вече мъж и да го дундуркаш си е жива патология. Предлагам на такива жени да посетят психотерапевт и да спрат да пълнят емоционалните си дупки, използвайки децата си.
Извинявам се, но ми писна да гледам как масово се разпадат млади семейства, защото мама е повредила сина си и той се е превърнал в дете на жена си.
ти си много отворена! юрист и психиатър, браво! и лична моя приятелка, която знае как точно протича живота ми и с какво се идентифицирам. чудесна си. силна си на обобшения и така модните етикети.
Мислите, че трябва да се съсредиотточа върху удобствата на снахата от ранна детска възраст ли?
имам още време да се поправя, някакви идеи как да го направя?
Мислиш, че като възпиташ сина си да бъде зрял човек, правиш услуга на снахата?
И за да й е гадно на нея, синът ти трябва да е цял живот инфантилен, мързелив тюфлек, с ръце наврени в гъ.а?
Странна логика.....
Ама както писах, снаха едва ли ще "оцелее" покрай него, та не й бери грижата.    Laughing
Днешните снахи, поне повечето, нямат мераци да стават втори "майки" на мъжете си.

# 200
  • Бургас
Но дори и да го бях правила е нещо в семейството и между майка и дете и не подлежи на коментар и не засяга съответния модел вуншни хора.
Полека да е само между майка и син  Stop Или този син ще си живурка само с мама до края на живота си /сигурна съм, че много майки тайно си мечтаят за това и работят усилено в тази насока/. Или смяташ, че лигльовците, които някои жени отглеждат, няма да станат нечии съпрузи и бащи. Нима това емоционално скопяване на мъжа от мама няма да засегне бъдещите членове на семейството му. Сума ти семейства се разпадат заради "мама" и "моделите на мама". На такива ексцесии съм се нагледала, че си е живо престъпление как някои майки се отнасят със синовете си.
П.П. Чудя се как така не познавам една жена-глезла, а мога да изредя десетки мъже-льольовци, които не могат да живеят без мама.

# 201
"нещо в семейството и между майка и дете и не подлежи на коментар и не засяга съответния модел вуншни хора."

Засяга, как да не засяга- това дете не живее в гората, ефектите от твоето възпитание засягат всички. Мен примерно не ме ли е засегнало, че на 2 метра от мен на пода спи човек, дето изобщо не му е работата да е в стая в общежитие?

А всъщност като не ти пука за снахата, не ти пука и за теб. Ако ще си свекърва, трябва да знаеш, че също така много зависиш от снахата. Ядосай я и гледай какво става. Нали знаеш- ако имаш син, внуците не са толкова твои. Внимавай:)

# 202
Аз в една друга тема писах, че с каква снаха ще се сдобие една жена, много зависи от това какъв син е възпитала.    Laughing   
Или, по-простичко:Какъвто синът, такава и снахата. 

# 203
И за да й е гадно на нея, синът ти трябва да е цял живот инфантилен, мързелив тюфлек, с ръце наврени в гъ.а?

а ти как реши че синтът мие тюфлек, инфантилен с ръце в гъза, а? Аз не ги виждам така нещата. Виждам ги като да му отделям внимание, да инвестирам средства и Време в него, не смятам да изреждам какви, но смятам полезни за 10 годишен малдеж да се развива физически и интелектуално в добро физическо и психическо здраве. Сигурен от къде идва и в любовта и подкрепат на семейството, но меттер уот, и обстоятелства, дори и да греши.
И те съветвам да не обиждаш грозно чуждите деца, не бих си позволила да нарека теб грозна от вътре, а съвсем пък не бих си позволила да етикирам децата ти, каквито и да са.

# 204
 Живеем сред различни хора - аз познавам само разглезени  щерки. Едната е стара мома на 37 и майка и и носи от 120 км всяка сед.мица храна. Сирен аз съм доста вряла. Не можеш да ме изплашиш. Прави впечатление повторенито на г**а. Вашите мъже там ли си държат ръцете?

# 205
Не си чак вряла за агресивно женище, което ще яхне метлата, ще ти отнеме внучето и ще го възпита така, че да те мрази. Има го и това. Не е хубаво.

# 206
  • където ми харесва
Ма вие да не мислите, че "Жоре, мама, спиш ли?" е художествена измислица?! Ма, въй, божке. Всичко е взето от народопсихологията на българската майка.

# 207
Не си чак вряла за агресивно женище, което ще яхне метлата, ще ти отнеме внучето и ще го възпита така, че да те мрази. Има го и това. Не е хубаво.
не мисля,че ще иска да се лиши от подаръците и почивка без децата и нито лев заем за обучение. А и изобщо не горя от желание да им скачам в леглото. Ако си мислиш, че съм трътка без бижутра с накълцани нокти, много се лъжеш. А и съпругът и от сега е чудесно възпитан, познай от кого?

# 208
В някои ситуации с никакви подаръци не можеш я изкуши:) и какви толкова дарове си приготвила? 200 килограма африканско злато, 50 гъски...

# 209
Ма вие да не мислите, че "Жоре, мама, спиш ли?" е художествена измислица?! Ма, въй, божке. Всичко е взето от народопсихологията на българската майка.
А, баш!      Laughing

а ти как реши че синтът мие тюфлек, инфантилен с ръце в гъза, а?
От това
Цитат
Моят синковец още е малък, но ще си го отглеждам докато иска да седи при нас. Хич не ми пука какво ще го прави после жена му. Да се оправя. С тукашния начин на живот и разстояния едва ли ще се задържи дълго при нас, но ако се изнесе на прилично разстояние, пак ще го глезя. Какъв глава на семейство ще стане? -Глезен!
Глезените "глави на семейства" обикновено са точно инфантилни и мързеливи.Щото мама така ги е научила, и после искат и втората "мама" в лицето на съпругата да е същата грижовна орлица.

Общи условия

Активация на акаунт