Hапускане на дома

• 37 152
  • 591
  •   1
Отговори
# 420
Не познавам нито един човек, който да си е осигурил спокойни старини, изучил децата си в хубави училища и след това им дал пари за жилище. Без значение от доходите му.

# 421
Абсолютно са си късметлии, че имат такива баба и дядо и не им се налага да ядат купешки яйца, зеленчуци, месо и т.н. А и мисля, че до голяма степен е важно за по-старите да се чувстват полезни и нужни и не го приемат като тегоба. Съдя по собствената ми баба, която винаги ни изпращаше с пълни торби от домашното й производство.

# 422
И аз мисля,че тези хора го правят защото мислят,че така
е редно и са полезни с нещо ,а не защото си мислят,че отглеждат някого.
Факт е,че и двамата им синове имат собстве бизнес.Не са без пари.Единият им внук е с добра заплата.Другият не толкова,но не е окъсан.Другата им внучка е също с добра заплата и омъжена за финансово стабилен човек.Не е да опрели да зарзавата.А бабите и дядовците също не страдат от липса на пари.
Бабата едната беше изтрещяла за нов телевизор,като на комшийката -враг.И искала ,като нейния.Да си ги мерят явно.Вади 600+ лв и на момента да и се купи.Той керпичената стена дето не съборил този големия телевизор.Мисълта ми е ,че не е заради парите на децата да ги гледат тези зеленчуци и прасета.

# 423
Пък после защо българинът няма успех сред чужденките(с изключение на рускини,украинки и подобни)

# 424
  • в дяволитите очички на моето тормозче
Аз   рано  напуснах дома  си, за  което  никак  не  съжалявам. Навреме  се приучих  на  самостоятелност.Няколко  месеца  буквално  гладувах, защото   не  ми оставаха  кой знае  колко  пари, след  като платях  всички  сметки, а  и  това, което  ми оставаше, не  знаех  как да  харча  правилно.После  се  научих  как  да  си  разпределям скромния  бюджет.Точно  бях   си стъпила  на  краката  и  се бях  научила  да живея  качествено  сама, се  събрах  с ММ.
Ако  ти  беше  дъщеря ми обаче,  щях, напълно  ирационално,  да  се  опитам  да  те  задържа  по- дълго  у  дома Heart Eyes

Съветът  ми- не  бързай. Не  подражавай  на  другите. Почакай  да  се  почувстваш готова. Когато  си  готова,  ще  го  усетиш. Няма  как  да сбъркаш  чувството. Още  си  млада  и  имаш време  да  се научиш  на  летене  bouquet

# 425
Не познавам нито един човек, който да си е осигурил спокойни старини, изучил децата си в хубави училища и след това им дал пари за жилище. Без значение от доходите му.
Въпрос на познанства...аз познавам доста такива семейства.

# 426
Пък после защо българинът няма успех сред чужденките(с изключение на рускини,украинки и подобни)
Успеха зависи от портфейла. Явно българският портфейл прави впечатление само на рускини, украинки и подобни

# 427
А защо трябва да има успех сред чужденките?

# 428
  • София

А знаеш ли защо българката имаШЕ успех сред чужденците? (Правилният отговор не е, щото е много красива - тя, красотата, е до време Wink)

П.С. Защото беше хем красива, хем добра домакиня. Иначе такива, дето знаят да поръчват храна онлайн, да карат мъжа си да простира и мие чинии, си ги имат и в собствените си държави.  Mr. Green

# 429
 Popule, не ми казвай, че мъжа не трябва да мие чинии и да простира. Защо жената трябва да го кара да прави това? Значи ако живее сам ще ги върши тези работи, а ако живее с жена, то тя трябва да му чисти, пере и готви.....  Thinking

# 430
  • София
Явно така трябва, за да си вземеш чужденец, Деска  hahaha

# 431
Хаха, защото е върха на самостоятелността да не можеш да си простреш гащите, защото вече си женен нали. 25 годишните трябва да са успели да се оправят сами в живота, но вземеш ли си жена, край. Тя те поема ама нали си мъж не можеш да пипаш домакинска работа.

Тя и свеки се опита един път да ми обясни как мъжете не можели да мият хубаво чинии, да не му поверявам такива сложни дейности. Добре, че сина й не я чу тогава.

# 432
Не съм чула българката да е имала кой знае какъв успех пред чужденците в сравнение с тези от другите страни, но ако наистина се е свеждало до това да дойдат до България, за да си вземат слугиня не е много за хвалба.

Като ви чета направо ми иде да разцелувам свекър ми и свекърва ми. Имат 2 дъщери и 1 син, всички са възпитани, че като има работа се върши. Няма седящи и чакащи да се счупи точно еди какво си. Само когато е свързано с по-сериозна физическа дейност - мъжете, жените поемат останалото, но иначе детски капризи и претенции...

# 433
Въпрос на познанства...аз познавам доста такива семейства.

Моите родители го направих и по отношение на мен, и на брат ми.

# 434
Аз не разбрах защо темата придоби толкова черно-бели окраски.
Или се изнасяш от къщи и родителите ти те зарязват да се оправяш сам/а в живота - никакво плащане на квартири, такси за университет, режийни, пази боже пък да ти дадат готово жилище в ръцете, или си налягаш парцалите и им висиш на вратовете до пенсия. Или поне докато не спечелиш от труд или от тотото достатъчно пари, за да си купиш сам/а жилището.
Средни нюанси няма. Чичко-паричковци, женени любовници, които да плащат наем и разноски за любовното гнезденце - няма. Гадже със собствено жилище също няма. Живееш сам, но родителите помагат - също не може. Специалности, които не позволяват да учиш и да се издържаш сам - също няма.
Само или-или.

Peace

Аз да се повторя - за мен родителите и тяхната закрила са вид safety net (изключвам тежките случаи на семейства с проблеми от сорта на насилие, алкохолизъм и т.н.). Дали ще попаднеш в мрежата зависи от възрастта и ситуацията. Нещата, които си описала влизат в категорията "ситуация". И е напълно нормално едно дете на 11 много по-бързо да му се наложи да използва тази мрежа на родителска закрила, отколкото младеж/девойка на 19. Колкото по-голям, предполага се, толкова по-самостоятелен и толкова по-малко нужда от родителска помощ и протекции. Но това е постепенен процес, който не става за ден-два (в повечето случаи).

Въпросът е да не се изпада в ситуации, когато "детето" прекалено бързо "скача" в мрежата на родителската помощ и съответно мрежата да не е толкова стегната около "детето", че то да не може да съществува без нея. Примери прочетохме много и от двете крайности.

Лично усещане - в днешно време родителите отделят много повече внимание на отлгеждането и възпитанието на децата си. И тази обвързаност си носи последствия когато детето започва да се отделя. Скоро един познат описа гледането на деца през 70-те като "benign neglect"  hahaha Всяко време си върви с модите и тенденциите. Това е.

Общи условия

Активация на акаунт