Испания

• 68 848
  • 803
  •   1
Отговори
# 30
  • Мадрид / София
Да, така е, просто не описах подробностите по издаването едно време на тархетата. Опашките ги помня, колко съм висяла на тях с дни и що студ съм брала, не ми се разказва.

# 31
  • ES
И във Валенсианска област училищата са билингуе Laughing само дето са валенсияно и кастеяно и все повече училища премахват паралелките с кастеяно, голям национализъм голямо чудо! Не знам после тези деца като идат да учат в някой университет в Мадрид например, как ще се оправят.

# 32
  • España (Плевен)
А може ли някой да ми помогне -  след като отпиша дъщеря си от уч-ще, какви документи са ми нужни за Испания да представя за записването й. Трябва ли да легализирам някое удостоверение - за завършен 1 и 2 клас, например?  Thinking

# 33
Здравейте,
Бих искала да помоля за съвет майките, раждали в Испания.
Със съпруга ми сме българи. Какви документи трябва да носим в родилното? Къде и как става записването на бебето?
Втори  въпрос: ходили ли сте на училище за бременни в Испания?

# 34
Аз не носех никакви документи, освен книжката за бременни. Те имаха пълната история от прегледите, а данните от соц. сегуридад. Питаха как ще се казва бебето и го записаха. Миналия ден казаха по новините, че улесняват процедурата по записането на бебетата. До сега се правеше в съда по местоживеене с документа, който дават от болницата, в момента започват да го правят в болниците. Щяло да отнеме време, но в някои вече действа промяната. Поинтересувай се дали там където ще раждаш важи.
Аз не ходех на училище за бременни, много ми беше лошо и едва се мъкнех на прегледи. Не излизах от в къщи до 7 месец. После пък трябаше да не се движа много та го пропуснах. Не беше голяма загуба, повечето ми познати или не са ходили или след първото посещение са се отказвали.
А може ли някой да ми помогне -  след като отпиша дъщеря си от уч-ще, какви документи са ми нужни за Испания да представя за записването й. Трябва ли да легализирам някое удостоверение - за завършен 1 и 2 клас, например?  Thinking
Аз носех удостоверение за завършен клас. Не че послужи за нещо, синът ми го записаха според годините му, а не според класа от който идва. Не помня дали го легализирах, май не, и ваксините. Педиатърката ми издаде документ с всичките ваксини. Искаха ми го в училището и при ЛЛ. Помня че му сложиха ваксина за менингит, която в България не слагаха.

# 35
Благодаря много за изчерпателния отговор!
bouquet

# 36
  • Spain
Аз съм ходила на училоще и беше интересно,макар че нищо не научих Laughing, но  пък намерих приятелки....казвам нищо,но все пак нещо ми остана в главата,...как да дишам, какво ще почуствам.ако можеш иди и там със сигурност ще ти обяснят какви документи трябват, ще се запознаеш с други мами,ще се засичате после по парковете Mr. Green

# 37
А къде намери информация за училището за бременни? Как е на испански?

# 38
  • Euskal Herria
При нас гледах, че в поликлиниката бяха организирали. Просто случайно попаднах, когато излизаха от залата, носеха различни материали, коментираха.

# 39
  • ES
Аз ходих 2-3 пъти. Имаше теория, правехме упражнения. Организират го за бременни впоследния месец.Интересното беше, че го водеше една много сладка млада акушерка, която още не беше раждала  Laughing Наблягаха и на кърменето, а в болницата имаше консултант по кърменето. Все пак моето са спомени от преди 9 години и повече.

# 40
А къде намери информация за училището за бременни? Как е на испански?
escuela para embarazadas
матроната ти не ти ли предложи, мен ме попита ако искам да ходя да ми обясни къде е. Питай я, тя има най точна информация. Като родиш може да я питаш и за инструктор по кърмене, ако те интересува. За всичко свързано с бременността можеш да се обръщаш към нея, отзивчиви са.
Аз исках да даря пъпната връв и матроната ми каза как става.

# 41
  • España (Плевен)
Аз носех удостоверение за завършен клас. Не че послужи за нещо, синът ми го записаха според годините му, а не според класа от който идва. Не помня дали го легализирах, май не, и ваксините. Педиатърката ми издаде документ с всичките ваксини. Искаха ми го в училището и при ЛЛ. Помня че му сложиха ваксина за менингит, която в България не слагаха.
Благодаря И. ХР. за отговора.  Hug
Аз имам билети за 8.12. Ще летим с Wizz Air. Много бързо дигат цените тези билети. Ужас! Документите ни почти са готови.

# 42
Цоп и аз в новата тема Simple Smile Има ли мами в Майорка? Не мисля че е уместно да давам инфо по въпросите тъй като при нас е различно, преди почти 2 години като се роди малката записването беше много лесно, сега чакаме второ бебче и не мисля че може да има по- голямо улеснение от предния път. Аз тогава пропуснах училището защото пътувахме доста, но пък от Пренатал(бебешкия магазин) организират същите класове и са безплатни. Simple Smile

# 43
Здравейте,
Интересува ме как стои въпроса с Менингит Б в различните комунидадес т.е. има ли истерия като в Галисия и има ли ваксини в аптеките?

# 44
  • ES
У наше село не съм чула да се коментира. Какво има, да не е плъзнала епидемия?

Общи условия

Активация на акаунт