Испания

• 68 845
  • 803
  •   1
Отговори
# 45
Слава Богу не, но при нас има случаи. Ваксини в аптеките няма и не се знае кога ще има, та въпроса ми е мога ли да си я купя от друга комунида или из цяла Испания липсват.

# 46
  • Испания
Sanidad se queda sin la vacuna de la meningitis y busca 60.000 dosis fuera

http://www.eleconomista.es/sanidad/noticias/7126997/11/15/Sanida … -dosis-fuera.html

Ninguna autoridad aclara cuándo habrá vacunas de la meningitis B
Ni el laboratorio ni el Gobierno saben cuándo se normalizará el suministro. Tampoco hay datos de las dosis pedidas ni de los niños vacunados

http://www.lavozdegalicia.es/noticia/galicia/2015/11/05/ninguna- … 201511G5P7991.htm

# 47
Тези статии ги чета от седмица насам, но не ми дават отговор на въпроса от къде да купя ваксината, защото не ми се трепери всеки път когато детето ми вдигне температура. Мъжът ми се движи из цяла Испания и може да я купи - ако я има. Та затова питам - има ли я извън Галисия или липсва навсякъде.

# 48
  • Испания
Ако беше прочела, преди да скачаш, щеше да видиш, че става въпрос за цяла Испания.  Peace

Las farmacias españolas se han quedado sin vacunas de la meningitis B.

Както и да е. Имах най-голямо желание да ти помогна и, тъй като имам приятели фармацевти, отидох на място да попитам. В цяла Испания няма ваксина. В аптеките правят списъци с чакащи. Най-рано след два месеца очакват, че може да им изпратят.

# 49
  • ES
Боже, толкова ли е сериозно положението с тази болест.  Shocked Да взема и аз да ида да питам по нашите аптеки. Макар, да съм много предубедена що се отнася за ваксините...

# 50
  • Euskal Herria
Днес са писали в Ел Корео за случай на 7-годишно момче от Лейоа, заболяло от менингит В. Прието е в болница, но нищо повече няма като информация.
http://www.elcorreo.com/bizkaia/margen-derecha/201511/06/ingresa … 151105233619.html

# 51
Да скачам, защо? особено когато търся помощ. Не знам защо е прозвучало така.
както писах, чета пресата обаче си мисля, че ако няма търсене в другите области би трябвало да има в наличност. Казват, че няма на склад, но само един склад ли обслужва цяла Испания? Ей такива въпроси ми се въртят в главата, а съм много страхлива на тема болести.
Благодарна съм ти че си си направила труда да провериш, казали са ти горе-долу същото като и на мен.

Последна редакция: пт, 06 ное 2015, 22:23 от I.Hr

# 52
  • Spain
Не съм гледала нищо по темата напоследък,което е мн странно ако има някаква епидемия. Спомням си че миналата година пак бяха "луднали" на темата менингит. Даваха едни разследвания,и пак нямаше достатъчно дози, и пак един народ се оплакваше,..от тогава знам че хората ходеха в португалия да си купуват ваксинитеваксините .там са мн по евтини  и тогава се продаваха свободно.....не мисля че е нещо сериозно(дано!)...нали всички знаем как е Laughing Mr. Green....падне първия сняг и *бедствено положение*...и както всяка година и тази не сме подготвени Joy

# 53
  • La casa de Mickey Mouse
еееееееееееее не така с тези епидемии, ще си идваме с бебето, а тук тази ваксина не я поставят, а и аз отказах повечето ваксини, така че не ме карайте да се замислям

# 54
Не бих ти казала лековерно - не се притеснявай - имай си едно на ум, но епидемия няма. Почина бебе на 13 месеца в Галисия и затова народа откачи. В Андалусия има смъртен случай на тос фелина, бебе на 15 дена мисля беше и ваксинират бременните. При нас обаче на тази тема не се шуми, а имам бременни познати. Продължавам да разпитвам и чувам неща, които лекари казват на много близки познати на ухо, а на висок глас обявяват друго и за момента ще изчакам с ваксината.
Аз съм ЗА ваксинирането, но твърдо против да вкарваме всичко в телата на децата си.
Мини, трето дете ли имаш?

# 55
  • La casa de Mickey Mouse
I.Hr трето? Аз си имах само едно и сега си имам бебе

# 56
Объркала съм се извинявай. Бях останала с впечатление, че имаш едно голямо дете и едно по-малко и затова се учудих като спомена бебе. Явно съм в грешка.

# 57
  • España (Плевен)
Някой може ли да ми помогне?  Hug Трябва ми превод на тази игра:

http://concursodibujobioparc.levante-emv.com/como-participar  http://www.bioparcvalencia.es/2015/11/bioparc-y-levante-emv-com-dia-del-nino/

# 58
  • ES
5ти конкурс за детска рисунка
Ела и нарисувай el pase Berde! Infantil 2016 От 1 октомври до 10 януари. Покажи максимално твоята креативност, нарисувай любимото ти животно и ни го изпрати през уеб страницата.
Записването ще е активно от 1 октомври до 10 януари. Ако си под 12 години, можеш да участваш.
Как се участва:
Начинът на регистриране и изплащане на рисунките е следния:
1. Записване от 1 октомври на посочения линк и принтирай потвърждението за записване
2. Отидете до Биопарк с потвърждението за записване, за да се възползвате еднократно от промоцията: вход за 1 ден. Представяйки потвърждението за запис в конкурса, за възрастен на цената за дете (18€). Дете (4-12 години), 1€ към всеки билет за възрастен на промоция (18€). По едно дете на всеки възрастен. Парите от детския билет отиват за фондацията на Биопарк.  Плаща се на гишетата на парка. Не могат да се използват други намаления. Офертата е валидна от 13.10.2015 до 10.01.2016
3. Нарисувай рисунката си в дигитален формат, можеш да я сканираш или да я снимаш, защото ще трябва да я качиш на посочения линк, заедно с кодът ти на записване, до 10.01.2016. Не я изхвърляй!  Помни, че ако спечелиш, Биопарк ще има нужда от оригинала ти.
4. Периодът за гласуване започва в момента, в който изпратиш рисунката. Помни, че има една награда за професионалните вотове и друга за най-много гласували на уеб страницата. Можеш да гласуваш един път на ден за всяка рисунка.

Това е превод на първия линк, който си сложила.

# 59
Здравейте  момичета,много отдавна не съм писала и гледам ,че има нови попълнения.Дани расте вече е 9 год. В 4 примария и в съботните дни има българско училище.Целувки за всички!

Общи условия

Активация на акаунт