АВГУСТ мина и замина, събра се нашата дружина (1)

• 76 538
  • 605
  •   1
Отговори
# 105
  • Варна
хахахахах и ние така!

# 106
tai, аз в началото седях по 2 часа през нощта, защото се кокореше, все едно е спала 2 дни непронудно, ама си казах, че аз съм по-големият инат и ако трябва, цяла нощ няма да спя! Е, с времето се научихме! Simple Smile
 Недялче и аз такива планове имам, ама да видим! Сега съм на 27г, следващото го искам на 3г, а се глася и за трето около 38-39г…  Хаха, планове, колкото си искаш, ама ако идват всички, като Крисиана… ОМГ!

# 107
Здравейте момичета  Simple Smile
Аз малко поизоставих форума, че с двете деца е голям купон. Напоследък съм по-активна във ФБ (Наде, писах ти да ме включиш (случайно да си бременната колежка на зет ми, която трябваше да роди през август?)), така че се надявам поне там да пиша по-често.

Нашата беба е нощна птица. По цял ден спи, а вечерно време ни държи будни поне до 2ч. Нещо коремчето я мъчи и като започне към 4-5 следобед, та до среднощ. Иначе е спокойно бебе, гледа и мърка когато е будна, но не иска да стои сама, иска да я гушкат. Аз не се оплаквам, щото като знам 3-годишната ни кака как бяга като понечиш да я гушкаш... така че възползвайте се докато ви позволяват  Simple Smile
Ние май сме от тези, дето се излъгаха на малка възрастова разлика  Sick  че и доста оптимистично мислим за трето след още 3 години... ама да видим... както сме недоспали и недохранени с двете деца, може и да се откажем от този план. Тръшкането и ревовете и при нас ги има в изобилие. За справяне с проблема ми препоръчаха да чета за активното слушане и аз-посланията, та сега докато се кърмим това правя... ако не заспя междувременно...

# 108
Добре че поне каката ми спи като пън.... даже бебето ако реве не чува, пък то да ви кажа му дал Бог глас, ама глас, мисля че и комшиите буди /ние живеем в къща/, не са се оплакали още  Crazy
Тая нощ същото - като ми се ококори в 1часа до 3,30ч. а пък трябваше и да се цедя...направо луднах, и си взех помпата и я оставих да се нареве докато се умори и заспа... Днес цял ден ми е съвестно и си я гушкам, ама и аз съм човек, и на мен ми се спи, а вечерта ми е единственото време за това, пък то поне 3 пъти ядем + цедене от 40 мин. кога да спя?!

И пак да кажа, важното е да са ни живи и здрави, скоро ще се научат и на това, само да са здрави!
Краставичка и нас коремчето ни мъчи, купих вече капки Лефакс, има ефект, естествено не премахва коликите, но поне спинкат повече децата... ако искаш пробвай.

Моя мъж само ми спомена за трето, обаче поради голямата ми вече възраст ако искаме трето ще трябва да застъпя майчинствата  Mr. Green което само като си го помисля, ми настръхва козината /бебе + двегодишно и аз сама вкъщи по цял ден/. С това да не обидя някоя мама, нямам за цел, аз отдавна съм казала, че има много оправни жени,дето това хич не ги притеснява и даже благородно им завиждам, но аз не съм от тях, за съжаление, нервичките ми не издържат  Crazy

# 109
  • Бургас
Краставичка същата персона съм  Grinning
Добавих те в групата  Peace
Тай ние сме в блок и съм вери хепи , че всички съседи ни харесват Mr. Green
Борис какъвто ми е гласовит и ревлив  и то по всяко време , целият вход ме гледат с умиление. ...
(Никол обаче не го чува и си спи блаженно)
Аааа в тоя ред на мисли - едната ни съседка е много мила бабка и ни подари адски сладки шушони  bowuu
Да си похваля мрънльото-две вечери си спи в кошарката (пу-пу)

# 110
  • Sofia
Ох, само хвърлям по едно око тук, но най-накрая да се запиша  Laughing

Засега малкият е голяма душичка. Нали се роди големичък и вече гони 7 кг (на 2 м). Спи по цяла нощ, а от 2 вечери пробвам да не го храня към 1 часа (аз го будех). Така от 20 часа яде чак към 6 часа. Да видим дали ще се получи дългосрочно и така ще има само 5 хранения (само на кърма е). Е, денем спи макс по 15-30 минутки между храненията и си иска гушкането  Hug
Имам си и много щур батко на 2г и 3м и лудницата е пълна - хем бебешки пубертет, хем и някаква доза ревност (мен не ме ревнува, но други хора да - иска само на него да обръщат внимание  Mr. Green ). Незнам как, но се оправям. Майка ми помага някои дни с извеждане на баткото, че с малкото им се разминават графиците на ядене, спане и будуване, а само вкъщи ще подивее. Иначе с всико си се оправяме аз и мм (а той преди 19 часа не се прибира). Много по-организирана и мобилизирана съм отколкото само с баткото и недоспиването не ме мъчи толкова. Децата спят, обаче аз си кукам до късно, а сутрин ми е крив целия свят  Wink Така съм била винаги.
За 3то май няма да се класираме Simple Smile Мм определено не иска (поне за момента, въпреки че бебо изобщо не го усеща), а и не сме първа младост. Честно казано с 3то момче не ми се рискува, а и 3 деца с малка разлика - директно ще съм за лудницата  Joy Не, че и сега на моменти не съм готова за прием...

# 111
И аз да се включа набързо  Hug понеже п/з деня когато е хубаво времето сме навън  Peace
Миналата седмица ни сложиха ваксините Peace нас ни предупреди мед. сестра да си вземем Калпол и да й дадем преди да отиде 1 л после след ваксината /на обяд ни я слагаха/ и после вечерта пак 1 л , а следващите 2 дни сутрин и вечер по 1л...честно казано стана по-кисела от следващия ден, но поносимо и така 3-4-5 дни, развали й се основно вечерното приспиване, което сама си го правеше  Simple Smile иначе Т не е вдигала  Praynig лепенки не съм ползвала  Peace Претеглиха я качила е +1кг /5,200кг/ за няма и месец само на кърма сме, но напоследък иска да яде все по-често  Confused, а аз сякаш нямам много кърма на моменти...старая се да ям, да пия, но и с това излизане, е малко трудно, а за мен и то е важно, освен за беба а и за моето настроение  Rolling Eyes
Вечер ни става малко нанагорно,трябва да къпем и двете, да приготвим вечеря, защото аз почти не мога през деня, освен да купя нещо и идея, добре че ММ много ми помага  Heart Eyes, но за час -два и идва време да си лягаме Simple Smile
нощем по принцип се буди само да хапне а прави 6-7 часова пауза м/у 20-21ч. до 02-03ч. и после през около 2 часа и така ...до сутринта  Hug
Момичета какви пелени ползвате и пропускат ли акото, ние сме с памперс зелените и като ака, винаги излиза по дрешките и ако сме извън вкъщи нз какво ще правя  Shocked
Да попитам има ли мама която кърми и пие зелен чай, дали е проблем, защото а много го обичам но спрях през бременността, защото не било хубаво.
и друго щях да пиша, но забравих..хайде хубав ден от нас  Hug
пп: сетих се...Много се радвам, че повечето повдигате въпроса за 3то дете Hug понеже имаме вече 2 моми бъзикнах ММ като родих още за 3то, но сякаш той се уплаши, а аз повече заради него за да си има евентуално и момче, въпреки че аз ще раждам  Thinking
И малко инфо по темата; едно семейство с 2 момичета се решили на 3ти опит за момиче, но взели, че им се родили момичета-близначета   Hug Да са им живи и здрави  Heart Eyes, все пак, ако нямам момичета, кой ще ражда момчетата  Wink

# 112
  • Варна
И аз съм с две моми,ако пробвам за трето да не ми излязат и на мен близначки Laughing Laughing Laughingще трябва да се гръмна хахахах.

# 113
  • София
ani-ali ние сме с белия памперс и няма такива проблеми. Скоро ще минаваме на зеления - с баткото го ползвах и нямах проблеми. Да не би да си й взела по-голям номер или да не оправяш хубаво ластичетата долу на крачетата?  newsm78  Моята мома е още с 2-ка, а е на вашите килограми...

# 114
wave и ние сме с 2ка, но знам ли, може да не се справям добре, защото ги сменя на всяко кърмене  Rolling Eyes

# 115
И аз съм с две моми,ако пробвам за трето да не ми излязат и на мен близначки Laughing Laughing Laughingще трябва да се гръмна хахахах.
и аз, и аз  Laughing

Ама да ви кажа е голямо богатство да имаш момиче, и то две - в подписа си съм написала защо  Mr. Green ама и на мама ще са голяма отмяна един ден!
Наде и моята Иветка спи като слон,  нищо не чува никога, ни бебе, ни гръмотевици, даже и на Нова година фойерверките, които са като военни гърмежи... ех,чакам и това да заприлича на нея, ама нъцки засега  Crazy

Ние сме също със зеления памперс 2-ка, около  5кг сме, не пропуска, на около 3 часа госменям. Ани али ако твоята ака обилно, да не би затова да пропуска? Ние ползваме турския вариянт на памперс, от икономична гледна точка, 80 броя са 16,70 лв, огромна разлика от кауфландския вариант  Wink

Таткото и снощи ме навива за трето, вика ми"хем ще си играят двете дечица", ама му викам "ти нали на работа ще отидеш сутринта и една въздушна целувка ще ми дадеш до вечерта, а аз ще съм на пангала цял ден с две бебета" ... той вика "е, ще се справиш", викам "ми да ти прехвърля майчинството ти да се оправяш, да те видя!"  Mr. Green

# 116
  • София
ani-ali едва ли не се справяш - просто намествай ластичетата около крачетата да не е останало някое прегънато. Аз нощем памперс не сменям. Чак към 6-7, когато се събуди. Досега нямам изтървал, а толкова надути има, че се чудя как са издържали  Grinning  От Кауфланд ги купувам аз - в района там са на най-добра цена.

Трето при нас няма да има. Много късно с ММ почнахме и времето си мина... Добре, че ги нашарихме, та се радваме и на младеж, и на девойка  Sunglasses

# 117
....
Ние сме също със зеления памперс 2-ка, около  5кг сме, не пропуска, на около 3 часа госменям. Ани али ако твоята ака обилно, да не би затова да пропуска? Ние ползваме турския вариянт на памперс, от икономична гледна точка, 80 броя са 16,70 лв, огромна разлика от кауфландския вариант  Wink
А от къде е турския вариант и аз искам  Praynig иначе, май да, ака обилно по веднъж на ден и после по мн малко изцапано  Peace

Таткото и снощи ме навива за трето, вика ми"хем ще си играят двете дечица", ама му викам "ти нали на работа ще отидеш сутринта и една въздушна целувка ще ми дадеш до вечерта, а аз ще съм на пангала цял ден с две бебета" ... той вика "е, ще се справиш", викам "ми да ти прехвърля майчинството ти да се оправяш, да те видя!"  Mr. Green
ха-ха-ха, нали ? да ги видим тогава...моя много гледа и помага, но си мисля че по цели дни е по-трудно за мъжете, по-нетърпеливи са сякаш  Tired

# 118
Здравейте, аз съм от септемврийските мамчета, но хвърлям по едно око и тук да знам какво ме очаква.  Simple Smile
Ние също сме на памперс - ползвах и белия и зеления и от двата нямам оплаквания. Единствено при нас пропускаха Пуфис, но те се оказаха по-големи и явно това ни беше проблема.
По-горе сте писали за турски Памперс. Какво имате предвид? Кауфланд няма в нашия квартал и там нямах представа, че мога да намеря изгодно пелени. Последният път взехме от Билла на промоция (чист късмет) - 94 броя за 25 лв от зеления памперс. Сега обаче са скъпи. По други форуми четох, че турските били много по-качествени. Дали е така  newsm78

# 119
И аз така съм чувала за турските пелени - че били по-качествени  Peace а и по-евтини  Hug

Общи условия

Активация на акаунт