АВГУСТ мина и замина, събра се нашата дружина (1)

• 76 188
  • 605
  •   1
Отговори
# 90
на нас ще ни слагат петвалентната. Имало лоши отзиви от тази шествалентната и доста зле се приемала от децата, та затова педиатърката предпочита да използва петвалентната. Освен това предпочита да ги раздели сега. При сина ми бяха по две наведнъж.

зъбчета все още нямаме, но юмручетата ще си ги изядат.  Laughing

лека нощ от нас  Hug

# 91
ДД момичета и на нас ни предстоят две ваксини другата седмица много съм се притеснила как ще ги понесе марти ние все още се борим с коликите нещо страшно е почти не спим вече през деня ни поне да не плачеше а той като е буден обикновенно плаче и ръмжи едновременно иначе венците са ни потдути много ни е рано какво става с тези деца и ръчичките са постоянно в устичката  и плюнчи това за сега от нас хубав ден Simple Smile

# 92
  • Бургас
ДД Grinning
И сега не знам това за хвалене ли е, или за оплакване...   Rolling Eyes  имаме си 2 зъбчета!
Ухааа Crazy

И един въпрос за ваксините - вие какви слагате 5 или 6-валентни?  Thinking Какво ви съветват вашите педиатри? Ние на 28-и сме на ваксина и отсега се притеснявам как ще я понесе!
Ние сме с Пентаксим Peace
В сряда го боцнаха, а следващата сряда другата ваксина.
Док каза, че все така ще ги делим.
Борис към момента е без реакция към ваксината.
Иначе е 5200(+1кг) и 58см(+2) -държа се прекрасно-гука и се усмихва на док и сестрата.
зъбчета все още нямаме, но юмручетата ще си ги изядат.  Laughing
и моя мрън е така-голямо ппримляскване на тез малки юмручета Grinning

# 93
Здравейте и от мен,
Благодаря на една майка, забравих и ника, за съвета по темата с хлебарките   bouquet
Наде- приветствам те за решението ти, все пак по- добре да си спокойна и усмихната, отколкото недоспала, недохранена и изнервена, че това се отразява веднагически на бебо Hug. И аз съм на кантар, но още се боря с това кърмене. Ние сме на кърмене+ изцедена кърма от шише+ АМ, пълен хаос. Не карам на режим, че съвсем ще ми спре кърмата. Малката не захапва правилно / заради бебероните на шишетата и силиконките/ и така, дори и да я слагам често на гърда, не стимулира гърдите да произвеждат повече, та принципа за търсенето и предлагането при нас не важи. За увеличаване на лактацията при мен помага цеденето с помпа и доброто похапване. Първото е много досадно и времеемко и не успявам да се изцедя повече от два пъти на ден, а второто ми е също така трудно, защото все остава на заден план и все няма време за готвене и хапвам сухотии. Свързах се по мейла с доброволка от Ла Лече лига, но тя ми изпрати статии и клипчета, повечето от които вече бях чела и гледала. За съжаление не ме посети на място, а предложи да отида на тяхна среща, което няма как да стане, защото съм без кола и не мога да кърмя навън / излизам предимно в квартала/, а и темата, която ще разискват няма нищо общо с моя проблем с кърменето. За отказване от силиконките тя ми предложи да давам на малката да смуче пръста ми, за да свикне с контакта до кожа и да се кърмим под душа, но още не съм пробвала. Иначе взех от познати една ел. везна и започнах да меря малката всяка седмица, за да съм сигурна, че поне покрива минимума и не гладува.
За ваксините: на предната визитация биха на беба от тези в двете крачета. Предписаха ни охлаждащи лепенки, които, обаче, се поставят под боцнатото място. Ако се подуеше, препоръката беше компреси с риванол, а за температурата- Ибупрофен, но дотам не се стигна. Същият ден малката беше доста раздразнителна, а на другия ден, цял ден спа почти непробудно, но после се оправи.
За слюнченето- и при нас се засили от 2 седмици, както и лапането на юмручетата. Wave- браво на Вас, направо сте герои с тези две зъбчета. А с какво мажеш венците за облекчение?
За стоенето- беба не харесва особено люлката и слинга. Най- често ни е в ръцете, в хола я държа в кошчето на количката, а в детската-  кошарката и.
И последно. Пак ходихме на физиотерапия за тортиколиса и за съжаление ще трябва отново да ходим по- нататък, защото от това се е преминало и към позиционната плагиоцефалия. Определено има полза от процедурите, но за да е дълготраен ефекта трябва да правим упражненията по 8- 10 пъти на ден в къщи, а от кърмене и цедене все нямам време и едва успявам по веднъж. Много е сложно.
Много се надявам с порастване на малката, това хранене да стане по- лесно и бързо.

# 94
  • Варна
Оф,тея юмручена,направо ги изяждаме Laughing Laughing LaughingИмаме много лош навик и как ще се откажем незнам,цока си постоянно палеца.Аз го махам слагам бибата тя плюе и пак палеца тика,голяма борба сме.
Каката имаше зъбки на 4-я месец,дано на беба да и излязат по-късно.

# 95
а нашата педиатърка отказва да дели ваксините на две, вероятно си гледа да й е по-лесно и да не йсе влачим цяла година....  Confused

и ние се слюнчим много и лапаме юмруче, аз си мислех че е от глад, докато не ви прочетох че всички сте така... Wink

Газелка, голяма мъка е това цедене, и аз много го мразя....поне 30-40 мин. е а през нощта сърцето ми спи направо, крада от съня си а и без това малката яде на всеки 3 часа и през нощта!

Дотук горе-долу добре, ама вече няколко пъти ми прави следния номер: събужда се за ядене и след яденето не й се спи, ококорва се и нито друсане, нито биба, нито цокане, просто трябва да минат още 2 часа да се умори че да заспи  Crazy и аз съм направооооо   Close Close Close тая нощ спах точно 3 часа насъбран сън оттук оттам! Абе вашите така ли са, заспиват ли като се наядат? При каката нямаше такава страхотия, ядеше, заспиваше и икакво будуване! Какво да правя незнам, нарочно й оставям поне 4 часа да не спи преди да започне първото нощно заспиване, ама и това явно не помага....Помагайте със съвети, че вече..............

# 96
  • София
И нашата педиатърка отказва да разделя ваксините - ще слагаме 2-те наведнъж. Ще искам поне да е 5-валентната, че като чета и питам май тя е по-малкото зло.   Rolling Eyes 

Nedialka_81 ама много пораснал твоя младеж! Браво на него!!! Моята девойка качва доста по-малко, ама нали е дама, а и имаше доста добър начален старт  Blush 

tai, Ели беше по същия начин. Направо ходех и залитах от умора  ooooh!  Реших си проблема като започнах да я кърмя легнала на спалнята и после я оставям да спи до мен. Знам, че не е много правилно, а и аз спя на тръни малко да не я натисна, но поне спя. Ако стана да я прехвърлям в нейния креват... край. Разсънва се и ококорва едни огромни очи. Та... при нас това проработи и вече спя като нормален човек  Simple Smile

Yana бори се докато е малка, че стане ли навик лошо. Моята добре, че не го е открила палеца и само юмруци завира в устата. Снощи й се ядосах и започнах аз да й целувам и смуча юмручето... е нямаше такава изненада и объркване изписани на малкото личице  Heart Eyes  "Какво става, някой ми яде юмручето, но определено не съм аз?!?!?"   Laughing 

gazella53 с нищо не мажа венците. Аз и не знаех, че имаме зъбки  Shocked  кой ти очаква такова чудо?!?! На баткото давах дентокинд хапчета и сега мисля да давам пак. Тези гелчета много бързо ги изсмукваше и после пак ревеше. Да не говорим от риска да бъдеш захапана докато мажеш (това като се появят предните зъбки де, още е рано).

Вчера бяхме цял ден навън. Дано и днес има слънчице, че ми омръзна това скапано време и седенето в къщи  Sad  Слънчева неделя момичета!!!  Grinning

# 97
ДД, Мами! Hug

wave, моите зъби са късни и искам да ти кажа, че това е най-слабата част от мен! Един здрав не е останал! Но и много антибиотици съм изпила и знам, че от тях също се рушат.

tai, моя изпитан номер е следния: Забелязала съм, че Крисиана много обичам да я тупам малко по-силничко по памперса и даже, като я боли корема, така се поуспокоява. Като искам да заспи, пак така става. И сега, вечер след последното хранене, ставам друсайки я, слагам я бавно в кошарата, като продължавам да друсам и през това време с крак залюлявам кошарата. Оставям и с едната ръка започвам потупването по памперса, с другата люшкам и така се унася и пак заспива. Забелязвам по улиците, че много майки така потупват бебетата, за да заспят. Аз го видях от майка ми, като я приспиваше един път, иначе преди това ококорването и беше редовния номер. Всеки път!!! Дори сега беше в ръцете ми, но имам 2 перални, които няма да се прострат сами.

Ние утре правим 2 месеца, а във вторник сме на ваксина и се моля, да и я бият, но имаме едни сополки... Вчера не е изкарвана навън. Днес ММ искаше при баба му да я водим, но тая жена ме изкарва извън нерви и само я целува(за което, ще се разправяме някой ден), ММ не и прави забележка, а така хич пък не мога да я опазя, та го отрязах. Да поясня, че тя е свекърва на моята свекърва, а те хич не се разбират, та поне на свеки мога да се оплача спокойно от нея...

Иначе Крис също много си лапа юмрука, но като и дам да яде и забравя за него, а за плюнченето да не говорим... Ние сме на АМ, но от известно време започнах да размразявам кърмата, която бях решила, да пазя за пюретата, но това е много време. За моя радост я яде, но много бързо огладнява после, а кърмата е от първата и е доста жълта. Дали се дължи на това, че АМ е по-засищащо и е свикнала с него? Взех да я смесвам с него, за да се наяжда.

И така за нас... Рядко се включвам тук, че от телефона ми е малко по-трудничко, но днес съм на линия!!! Simple Smile

# 98
  • Варна
Аз пак неразбрала- чак сега се записвам тук, мислех че само ФБ е активен  Laughing
Отивам да ви чета след като благополучно разпределих всички по леглата (в т.ч и мъжа) Rolling Eyes

Не знам какво се обсъжда тук, затова ще ви споделя как премина следобеда+ вечерта ми: Кърмене, готвене, пихме по 1 с ММ за 15 мин, къпане на каката, слагане на масата за вечеря, кърмене, вечеря и за мен оо йе, къпане на Ема, изпровождане на кака да си ляга, кърмене, слагане на Ема да спи- тя не иска, бутам биба. Тичам да правя сандвич за Габи за утре, Ема мрънка, тичам да я люшкам, уж заспа, Довършвам сандвича, Ема се разбуди. Тичам да я приспивам, преди да започне да вика, че нали всички спят. Така де, всичко трябва да се свърши, в най-добрия случай безшумно. На ММ простих, че заспа без време , защото снощи има около 2 часа сън. Сега седя и си допивам уискито от следобед и се чудя защо ме боли гърба  smile3517 newsm19

Отивам да ви чета, преди и аз да се тръшна! Simple Smile

Последна редакция: нд, 18 окт 2015, 23:38 от shhht.secret

# 99
  • София
Оф,тея юмручена,направо ги изяждаме Laughing Laughing LaughingИмаме много лош навик и как ще се откажем незнам,цока си постоянно палеца.Аз го махам слагам бибата тя плюе и пак палеца тика,голяма борба сме.
Каката имаше зъбки на 4-я месец,дано на беба да и излязат по-късно.

Аз имам опит с палеца и да споделя Simple Smile Каката така и не се научи на залъгалка и заспиваше все с палеца. Като стана на 11 месеца реших да отказваме вредния навик и започнах да й лепя детски лепенки за рани на палчетата. Първия път се опита да ги смуче, но не й хареса и започна да ги оглежда и така заспиваше. Така лепих две-три седмици (по-скоро от страх да не започне пак), макар че след първия път не се сети повече за палеца.

# 100
Привет, момичета!
Честно да ви кажа, мен яко ме върти въртелжката на родителството и поради тази причина поизоставих Фейса, а пък форума съвсем. Оказва се, че съм подценила трудностите при гледането на деца с 3г разлика. Баткото е в ужасен период от около година, ужасен характер е, реве за всичко И ми стопява нервите почти всеки ден. Мислех си, че като тръгне на градина ще се наредят нещата, но ходи 5 дена и се разболя. Наложи се да го пратя на село, защото тича да целува бебето, но ми го върнаха целия изринат, понеже има алергия към акари.
Бебо Калоян от своя страна е спокойно и добро бебе (пу-пу). Плаче само с причина и не ми натрапва желанията с истеричен рев ( за разлика от Алекс).Единствените ми кахъри покрай бебо са зърната ми , които от месец се  ту се разраняват, ту се пооправят. Но нямам намерение да се отказвам от кърменето, защото  за мен е много важно.
Искам да се извиня на момичетата, които са ми писали на мейла за добавяне във ФБ. Не си проверявам пощата, освен ако не очаквам писмо и затова чак сега разбирам, че все още има желаещи да бъдат добавени. Моля, тези , които все още искат да ме намерят във ФБ- Antonia Dimitrova. На снимката целувам едно русо момченце.

# 101
  • София

Не знам какво се обсъжда тук, затова ще ви споделя как премина следобеда+ вечерта ми: Кърмене, готвене, пихме по 1 с ММ за 15 мин, къпане на каката, слагане на масата за вечеря, кърмене, вечеря и за мен оо йе, къпане на Ема, изпровождане на кака да си ляга, кърмене, слагане на Ема да спи- тя не иска, бутам биба. Тичам да правя сандвич за Габи за утре, Ема мрънка, тичам да я люшкам, уж заспа, Довършвам сандвича, Ема се разбуди. Тичам да я приспивам, преди да започне да вика, че нали всички спят. Така де, всичко трябва да се свърши, в най-добрия случай безшумно. На ММ простих, че заспа без време , защото снощи има около 2 часа сън. Сега седя и си допивам уискито от следобед и се чудя защо ме боли гърба  smile3517 newsm19

Отивам да ви чета, преди и аз да се тръшна! Simple Smile

Joy   Как познати ми звучи... Защо ли?  newsm78
Представих си те как търчиш напред-назад и избухнах в смях. Да си призная - като се чете е смешно, но като ти е на главата... едва ли е същата гледна точка  Crazy  Но хубавата страна на всичко е, че така влизаме за отрицателно време във форма и после никой не вярва, че сме родили преди 2 месеца  Wink 

antonia02 много ти се е насъбрало. Като е болен баткото не може ли да идва да ти помага някой вместо да го пращаш детето на друго място? Когато има кой да му обръща внимание и да се занимава с него няма да е толкова "привързан" към бебето, защото ще има собствени задачи като големите.

# 102
  • Бургас
ДД Grinning

Тайни Hug  Joy
и аз така маневрирам из задачите ....
Снощи една баница я редих в рамките на час ooooh!
Пусках 4 пъти фурната и я спирах....ама стана баница за чудо и приказ  Mr. Green
даже г-ца претенция си взе за уч-ще.

След малко излизаме на разходка с дреб,че е нетърпим Crossing Arms

# 103
Благодаря на всички включили се със съвети около заспиването вечер, ама при нас положението е пак същото  Crazy тая нощ от 2,00 до 5,30ч. като се събуди и не й се спи, храни се ококорена, люшкам я - ококорена, оставям я на леглото - ококорена, тупкам я и така докато ми се стопиха всички лагери....после се цедих и тръпката е голяма ин дъ мидъл ъф дъ найт да го правиш това  Crazy
Незнам как да я науча поне като се събужда да яде, да заспива веднага, пък то не й се спи...
 Crazy Преди две нощи бьхме от 12,30 до 4,00 така....абе купон е да имаш бебе!

Тайничка, добре те разбирам, аз пък с цеденето съм все изостанала с часовете, почна, малаката мрънка, взема я, пак почна, после й се спи, друсане, пак почна, после пък не е на кеф, иска мама, ооооох, понякога ми се реве, ама като ми се усмихне чаровно и пак сбирам сили /откъде незнам, явно отгоре/  Laughing
antonia02 затова толкова дълго чаках каката да порасне, че и тя бе една лигла между 2-3-4 години....

# 104
  • Бургас

antonia02 затова толкова дълго чаках каката да порасне, че и тя бе една лигла между 2-3-4 години....

та до 5г.....................
и ние затова се мотахме до хубавата разлика от 7г Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт