зъбчета все още нямаме, но юмручетата ще си ги изядат.
лека нощ от нас

Какво ви съветват вашите педиатри? Ние на 28-и сме на ваксина и отсега се притеснявам как ще я понесе! 

. И аз съм на кантар, но още се боря с това кърмене. Ние сме на кърмене+ изцедена кърма от шише+ АМ, пълен хаос. Не карам на режим, че съвсем ще ми спре кърмата. Малката не захапва правилно / заради бебероните на шишетата и силиконките/ и така, дори и да я слагам често на гърда, не стимулира гърдите да произвеждат повече, та принципа за търсенето и предлагането при нас не важи. За увеличаване на лактацията при мен помага цеденето с помпа и доброто похапване. Първото е много досадно и времеемко и не успявам да се изцедя повече от два пъти на ден, а второто ми е също така трудно, защото все остава на заден план и все няма време за готвене и хапвам сухотии. Свързах се по мейла с доброволка от Ла Лече лига, но тя ми изпрати статии и клипчета, повечето от които вече бях чела и гледала. За съжаление не ме посети на място, а предложи да отида на тяхна среща, което няма как да стане, защото съм без кола и не мога да кърмя навън / излизам предимно в квартала/, а и темата, която ще разискват няма нищо общо с моя проблем с кърменето. За отказване от силиконките тя ми предложи да давам на малката да смуче пръста ми, за да свикне с контакта до кожа и да се кърмим под душа, но още не съм пробвала. Иначе взех от познати една ел. везна и започнах да меря малката всяка седмица, за да съм сигурна, че поне покрива минимума и не гладува.
и аз съм направооооо
тая нощ спах точно 3 часа насъбран сън оттук оттам! Абе вашите така ли са, заспиват ли като се наядат? При каката нямаше такава страхотия, ядеше, заспиваше и икакво будуване! Какво да правя незнам, нарочно й оставям поне 4 часа да не спи преди да започне първото нощно заспиване, ама и това явно не помага....Помагайте със съвети, че вече..............
Реших си проблема като започнах да я кърмя легнала на спалнята и после я оставям да спи до мен. Знам, че не е много правилно, а и аз спя на тръни малко да не я натисна, но поне спя. Ако стана да я прехвърлям в нейния креват... край. Разсънва се и ококорва едни огромни очи. Та... при нас това проработи и вече спя като нормален човек
"Какво става, някой ми яде юмручето, но определено не съм аз?!?!?"
Слънчева неделя момичета!!!

Каката така и не се научи на залъгалка и заспиваше все с палеца. Като стана на 11 месеца реших да отказваме вредния навик и започнах да й лепя детски лепенки за рани на палчетата. Първия път се опита да ги смуче, но не й хареса и започна да ги оглежда и така заспиваше. Така лепих две-три седмици (по-скоро от страх да не започне пак), макар че след първия път не се сети повече за палеца.

Как познати ми звучи... Защо ли?
Но хубавата страна на всичко е, че така влизаме за отрицателно време във форма и после никой не вярва, че сме родили преди 2 месеца
тая нощ от 2,00 до 5,30ч. като се събуди и не й се спи, храни се ококорена, люшкам я - ококорена, оставям я на леглото - ококорена, тупкам я и така докато ми се стопиха всички лагери....после се цедих и тръпката е голяма ин дъ мидъл ъф дъ найт да го правиш това 
Преди две нощи бьхме от 12,30 до 4,00 така....абе купон е да имаш бебе!