-----
Обикновено кърмата в началото на храненето е бедна на мазнини, като към края съдържанието им се повишава. Бебетата сучат жадно началното мляко, бедно на мазнини, което утолява жаждата им, после забавят темпото за богатия на мазнини “десерт”. Бебета, които сучат скоро след предишното хранене, получават кърма, по-наситена с мазнини; затова бебетата в период на растеж, които сучат по-често, получават повече калории.По-големите интервали между храненията намаляват съдържанието на мазнини в кърмата, затова храненето на интервали от 3-4 часа е неправилно от биологична гледна точка!
----
Размислите ми върху него неизбежно водят до въпроса как всъщност се образува новата кърма - първо гъстото мляко ли, първо водното ли, или едновременно? Ако се образува първо гъстото, тогава работата ми е ясна.
Изяснете ми тая биологична неправилност
И за да не пускам нова тема, ще попитам тук - някой знае ли какво представлява това "втвърдено масло", дето го пише по съдържанията на някои бисквити? Открих едни обикновени бисквити с втвърдено масло (не хидрогенирано, нито хидролизирано, за които знам, че не са много добри) и се чудя дали то е по-добрия избор. Поне звучи по-успокоително
Благодаря ви!