Ти какво сготви? Снимай, покажи?! 127-ма тема

• 289 736
  • 737
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Тайна, това кашкавал пане ли е? Мммм, прияде ми се, в къщи много го уважаваме   Crazy  Heart Eyes
Лабрексче, изкушение след изкушение си наредила  Crazy може ли рецепта за картофените рулца с кайма? Неустоимо изглеждат...  Heart Eyes
Да, не писах щото мисля,че си му личи! Peace

# 196
Лабрексче, изкушение след изкушение си наредила  Crazy може ли рецепта за картофените рулца с кайма? Неустоимо изглеждат...  Heart Eyes

huliganka
, лесни са, охладени сварени картофи, настъргани на рендето, 1 яйце, брашно за тестото (по рецепта 500-600 гр картофи, 1 яйце, 100-150 гр брашно - тестото става леко лепкаво, но не е добре да му се слага много брашно, просто, като се работи с него, се ръси брашно и се получава) и овкусена кайма - аз слагам чер пипер, кимион, чубрица и малко вода или айрян, за да не е много твърда, става по-сочна и се полага по-добре върху тестото. Тестото деля на 12 части, с ръка размачквам нещо овално, като мекица, мажа кайма отгоре и навивам на рулце.
Скрит текст:
Рулцата се запържват в нагорещено олио до леко-зачервена коричка, прехвърлят се в тава и се запичат 15-20 мин, като към края може да им се ръсне кашкавал. Рецептата ми е от абонаментите, вкусно става. На децата се харесват особено много. Засищащи са. Heart Eyes Peace

polly, завидях за трюфелките! Heart Eyes  bouquet

Кексчета без яйца от днес

# 197
Благодаря за рецептата, Лабрекс  Hug

# 198
Лабрекс, съвършени кексчета!

Поници на рукола, червена круша "Бартлет", мандарина и боровинки

# 199
Пилешко с гарнитура

Шарени плоски питки

Домашно кисело мляко

# 200
  • SHOOT ME 10 $
Лабрекс, колко неща още ще науча от теб- (картофени рулца)

От мен - тиквеник,ама не "Божествен"

# 201
  • Пловдив
Фритата

# 202
  • Русе
rossonera, красиви и цветни пилешко и питки!
mimimibg, апетитна фритата!
labrex и аз харесах картофените руленца!
choppi, polly, пеп-4о, много хубави неща сте показали!
Аз наскоро "открих" джинджифила за себе си и по тази причина го изпробвам къде ли не.
Пилешки хапки с мед и джинджифил

Сладкиш с круши, джинджифил и канела

# 203

Лабрекс, съвършени кексчета!

Фея, благодаря! bouquet И аз се заглеждам по съвършените ти композиции, но моето мъжко обкръжение иска друг вид храна. ooooh!
midkoo, то и аз постоянно нещо научавам, причината е, че ми омръзва да правя неща, които вече съм правила и търся нещо ново и по-различно, да не ми е скучно. Признавам си, че кулинарниченето не ми е голямата любов. А рускините много ме улесняват в това отношение! Simple Smile bouquet
rossoneraHeart Eyes Heart Eyes Heart Eyes bouquet chef
*sve* и тя подредила вкусотии! Heart Eyes bouquet

Един ненарязан бобат

# 204
Банани, ягоди, боровинки, грахови поници, пчелен прашец

Плосък бейби кейл, мандарини, къпини, жълт сладък картоф

Последна редакция: пн, 19 окт 2015, 02:35 от Фея Кръстница

# 205
Лабрекс може ли да дадеш рецепта и на кексчетата без яйца?

# 206
Лабрекс може ли да дадеш рецепта и на кексчетата без яйца?

Разбира се, почти от нищо са. Simple Smile Рецептата и на бг за всеки случай:

Скрит текст:
•   Брашно— 450 г
•   Кефир (в оригинал кисело мляко), при мен айрян 1:1 мляко-вода. — 500 мл
•   Захар (Може и да се намали) — 200 гр
•   Олио — 100 мл
•   Сода за хляб— 1 ч. л.
•   Стафиди (други добавки на вкус), аз сложих и орехи,
•   Ванилия
•   В кефира(кис.мляко или айряна) сипваме содата и изчакваме няколко минутки да започне да прави балончета.При мен не стана, затова сипах малко оцет и разбърках, тогава се получи. Добавяме захарта, олиото, ванилията и брашното. Бъркаме до еднородна смес. Добавяме стафидите, орехите. Тестото е със средна гъстота. В намаслени формички се сипва от сместа, пекат се в загрята на 180 град фурна 25-30 мин, до суха клечица.

Правя половината доза, сода слагам 2/3 ч.л., получават се 12 кексчета средни, пека във форма с 12 гнезда. Пробвай, не са като другите с яйцата, но хич не са лоши за тия продукти.  Peace

# 207
  • София

Пържолки,

питка,

кекс по рецепта на kabo6ar  bouquet

и пак тортичката на Лео.   bouquet

Може ли рецепта за тортичката на лео?

# 208
# 209
  • София
Благодаря  bouquet chef

Общи условия