МОСКВА

• 42 994
  • 468
  •   1
Отговори
# 75
  • Варна
Оле-леее. Нямаме време за нищо   Confused Не знам как ще ги съчетая нещата, но и в музея на космонавтиката ще ходим :. Joy  Този музей голям ли е и колко време би отнело посещението?

# 76
Голям е, огромен. На нас ни отне ок. 2 часа и половина, но не всичко успяхме да разгледаме добре, имаше един момък в групата, който само ни подканяше да бързаме  Tired

# 77
  • Варна
Благодаря много за отговорите, момичета  bouquet! Мисля, че няма да имаме време за Царичино и ще трябва да го пропуснем  Confused. Единият ден ще посетим ВДНХ, а другият Измайлово. Четох, че в Измайлово цените на сувенирите са значително по-ниски, отколкото в магазините за сувенири в централната част. Затова предпочетох Измайлово, все пак трябва да си купим красиви сувенири  bowuu.

Сега започвам да чета за Санкт Петербург  Wink.

# 78
  • Москва
Благодаря много за отговорите, момичета  bouquet! Мисля, че няма да имаме време за Царичино и ще трябва да го пропуснем  Confused. Единият ден ще посетим ВДНХ, а другият Измайлово. Четох, че в Измайлово цените на сувенирите са значително по-ниски, отколкото в магазините за сувенири в централната част. Затова предпочетох Измайлово, все пак трябва да си купим красиви сувенири  bowuu.

Сега започвам да чета за Санкт Петербург  Wink.

Една приятелка ми е на гости с мъжа си. Вчера се отказаха сами да влизат в Измайлово. Отидете по-добре сутринта, купите сувенири (пазарчето работи до към 15-16) и после се разходете в Коломенское или Царицино.
ВДНХ ( ако ще го комбинирате с музея) ви трябва един ден. Ние с брат ми музея го обиколихме за около 4 часа ( и  то накрая вече не всичко разгледахме добре, защото бяхме гладни, а и затваряха)

# 79
  • Варна
Ние имаме свободно време само през следобедните часове, така че нямаме възможност да ходим до тези места сутрин. В Измайлово искаме да отидем само заради сувенирите. Каква е разликата в цените там и по центъра? Наистина ли в Измайлово са два пъти по-евтини?

За ВДНХ - музеят на космонавтиката и този за совалката Буран с един билет ли са или се купуват поотделно? Четох, че има възможност за комбиниран билет. Това така ли е? За Буран, доколкото разбрах се влиза групово на всеки 20 минути. Не знам това какво означава - записваме се за група в определен час и отиваме или стоим и чакаме отпред, докато се събере група?

# 80
  • Москва
Ние имаме свободно време само през следобедните часове, така че нямаме възможност да ходим до тези места сутрин. В Измайлово искаме да отидем само заради сувенирите. Каква е разликата в цените там и по центъра? Наистина ли в Измайлово са два пъти по-евтини?

За ВДНХ - музеят на космонавтиката и този за совалката Буран с един билет ли са или се купуват поотделно? Четох, че има възможност за комбиниран билет. Това така ли е? За Буран, доколкото разбрах се влиза групово на всеки 20 минути. Не знам това какво означава - записваме се за група в определен час и отиваме или стоим и чакаме отпред, докато се събере група?

Зависи какви и  колко сувенира ще купите. И чак пък два пъти.. Но да, по-евтини са.

Музеят на космонавтиката е с един билет, Буран-ът с друг ( там не съм влизала, но, доколкото съм го виждала, това е просто разходка в сувалката . Не знам дали е със записи или не) . Но вместо Буран-ът по-добре разгледайте МосАквариум. Той сущо е на ВДНХ.
И още едно НО- ако сте свободни следобед ( примерно от 15б няма как да разгледате и музея на космонавтиката и нещо друго. (или има, но ако гледате отгоре-отгоре).
По кои места нямате възможност? Коломенское и Царицино са паркове. Не мисля, че имат работно време. Да, може би дворците в тях имат, но то е поне до 18.
И още една идея - вместо в Измайлово, проведете един следобед а Оръжейната палата примерно. 

# 81
  • София
Здравейте, изчетох с интерес цялата тема.
Предстои ни пътуване до Москва, но самостоятелно, не точно на екскурзия.
Разбрах, че приглашания за визи можем да вземем по няколко различни начина, но ме притесняват въпросните регистрации, ако не сме в хотел.
Предпочитаме апартамент по няколо причини, една важна е финансовата.
Свързах се с двама собственици на апартаменти в airbnb, които убедено твърдят, че регистрации с туристически визи не са необходими.
От друга страна, от Аеротур твърдят, че е задължително някой да ни регистрира, ако престоят е повече от 7 дни (нашият е повече). Кажете сега кой крив, кой прав?
Предполагам агенцията де Simple Smile
Ако все пак хазяина ни откаже да ни регистрира, какво се прави?
Четох за заобикаляне на изискването с една нощувка в хотел, но пак ми се струва нелегално Sad
А хотел в центъра, където се налага да сме, в 2 отделни стаи трима човека, отиват в много хиляди...
Благодаря ви предварително!

# 82
Здравейте, търся си компания за екскурзия до Москва през 2019 година Simple Smile

# 83
Здравейте, предстои ни самостоятелно пътуване до Москва и Санкт Петербург. Правя програмата за престоя и разглеждам схемата на Московското метро. На много от станциите според картата на google maps няма връзка под земята, а трябва да се излезе и да се повърви пеша, за да се прикачим на другата линия на метрото. Така ли е в действителност или има топла връзка под земята между отделните линии?

# 84
  • Москва
Здравейте, предстои ни самостоятелно пътуване до Москва и Санкт Петербург. Правя програмата за престоя и разглеждам схемата на Московското метро. На много от станциите според картата на google maps няма връзка под земята, а трябва да се излезе и да се повърви пеша, за да се прикачим на другата линия на метрото. Така ли е в действителност или има топла връзка под земята между отделните линии?

Там, където се присичат линии на метрото всички връзки са под земята.
Там, където прикачването е на МЦК(което НЕ е линия на метрото), да. До някои от входовете за МЦК даже трябва да се повърви.

# 85
Много благодаря. А какво значи МЦК?

# 86
  • Москва
Много благодаря. А какво значи МЦК?
Московское центральное кольцо

# 87
  • София
Метрото е организирано перфектно. Има приложение за Андроид, което е уникално. Дава комбинации и маршрути от т.А до т.Б с време.
В метрото има табели и на станция с 3-4 линии може да се ориентирате през подлезите и ескалаторите.
Преси да посетим Москва смятах, че пътуването в този голям град ще отнеме време, после се оказа,че пътуването не е проблем, ами мащаба на обектите, които се посещават - там времето е непредвидимо:)

# 88
Предполагам, че ще се справим. Ще бъдем с още едно семейство. Започвам поетапно с въпросите. Simple Smile Билетите за аероекспреса ще купим онлайн, но са с фиксиран час. Проблем ли е ако имаме билети за 19.30 ч., а се качим в 19 или 20 ч.? За метрото ще си купим 3-дневни карти. Дали продават такива на всяка метростанция? В нашия случай трябва да си купим или от летището Шереметиево или от Белоруския вокзал, където ще слезем с аероекспреса и ще сменим на метрото. Картата от момента на валидиране ли важи за три дни- примерно от петък вечер до понеделник вечер?

# 89
  • Москва
Предполагам, че ще се справим. Ще бъдем с още едно семейство. Започвам поетапно с въпросите. Simple Smile Билетите за аероекспреса ще купим онлайн, но са с фиксиран час. Проблем ли е ако имаме билети за 19.30 ч., а се качим в 19 или 20 ч.? За метрото ще си купим 3-дневни карти. Дали продават такива на всяка метростанция? В нашия случай трябва да си купим или от летището Шереметиево или от Белоруския вокзал, където ще слезем с аероекспреса и ще сменим на метрото. Картата от момента на валидиране ли важи за три дни- примерно от петък вечер до понеделник вечер?

С аэроэкспресса може й да е проблем по-ранното или по-късно използване на билетите. Можете и на Шереметьево да си ги купите.
Три дневните карти на метрото важат от момента на купуване + 72 часа. примерно от петък в 12:00 до понеделник 12:00. Можете да ги купите от Белорусский вокзал, на летището няма от къде.

Качете си на телефоните Яндекс метро и Яндекс такси (последното за всеки случай)

Общи условия

Активация на акаунт