Нашите кухни - 61

• 106 478
  • 742
  •   1
Отговори
# 480
Търся си някакво приспособление за подправки, което да го сложа в чекмедже.
Има ли някой идея?
Подправките са много наистина.

# 481
  • София
Има ли някой идея?

Виждала съм такова , ако не се лъжа в Икея.Бурканчетата се слагат легнали(виждат се подправки) върху специална поставка която се слага в чекмедже.
намерих
http://www.ikea.bg/kitchen-and-appliances/Kitchen-cabinet-interi … viders/3732/4863/

# 482
  • Luxemburg
и се чудех - на обикновения керамичен плот могат ли да се ползват индукционни уреди и обратното?
Имам една тенджера и един тиган, които са за индукционен котлон и не знам сега дали не трябва да си поръчвам индукционен плот заради тях...
Ако искаш да си ги ползваш май ще трябва индукционни котлони да си вземеш. Позната си поръча индукционни, но в последствие установи, че не може да си ползва много скъпите тенджери и тигани които не са пригодени за индукция. Казваше, че не се затоплят. Нямам опит, само предавам какво съм чула.

Последна редакция: пт, 20 ное 2015, 11:29 от ronicat

# 483
  • sofia

Имам една тенджера и един тиган, които са за индукционен котлон и не знам сега дали не трябва да си поръчвам индукционен плот заради тях...
Няма нужда. Проблемът е в индукционните котлони, които работят само със съдове, на чието дъно може да се залепи магнит.

# 484
  • София
Здравейте!
Имам въпрос, свързан не толкова със самата кухня, колкото с уредите в нея...
Сега съм на етап поръчване на уреди и се чудех - на обикновения керамичен плот могат ли да се ползват индукционни уреди и обратното?

Какви са тези "индукционни уреди"?

Ако имаш пред вид посуда /тенджери, тигани/  с нарисуван знака за индукция, то мисля, че те стават и за обикновените ел. керамични котлони. Огледай дъното, освен знака за индукция трябва да има и други знаци.
 Иначе покупката на индукционен котлон е добро решение, няма да съжаляваш!

# 485
  • Някъде на път....
И аз съм с Евролукс и Нарди от 11 години и нямам никакви оплаквания. Peace
И аз, но чувам, че вече не били така добри. И като качество, и като сервиз. Предстои ни купуване на нови уреди. Бях решила да бъдат същата марка обаче ще проуча по-обстойно.
И аз бях с печка Nardi от преди 12 години.  Peace
Преди 3 г. я смених с Eurolux - уж да се подновим ние, Нарди-то закарахме на баща ми, че на него старата печка му беше за смяна.
Ми... определено има разлика.... Sad
Бих си върнала Нарди-то ако можех....  Thinking

# 486
  • Sofia
Aaaa, може и да са развалили качеството вече, инфото ми е старо!

# 487
  • Luxemburg
С какво превъзхожда газов или керамичен плот, освен енергийната ефективност, която като месечна сума не е генерално голяма? Аз предимно недостатъци намирам за момента. Сега кухнята ми е най-топлата стая в къщата че постоянно се готви. За тези които още не знаят тук http://www.receptite.com/ea/%D0%B8%D0%BD%D0%B4%D1%83%D0%BA%D1%86 … D0%BE%D0%BD%D0%B8 има добре обяснено на български.

Последна редакция: пт, 20 ное 2015, 11:37 от ronicat

# 488
  • София
С какво превъзхожда газов или керамичен плот?
С всичко - според мен.
Бързина, икономичност, чистота - не загаря нищо върху плота, моментална реакция в температурата както нагоре, така и надолу.
Ето ти една тема

# 489
Има ли някой идея?

Виждала съм такова , ако не се лъжа в Икея.Бурканчетата се слагат легнали(виждат се подправки) върху специална поставка която се слага в чекмедже.
намерих
http://www.ikea.bg/kitchen-and-appliances/Kitchen-cabinet-interi … viders/3732/4863/
Благодаря!

# 490
  • Luxemburg
С какво превъзхожда газов или керамичен плот?
С всичко - според мен.Ето ти една тема
Мерси  bouquet. Не съм я виждала тази тема. В това което прочетох на първата и страница съм абсолютно на същото мнение като момичето пуснало темата. Ще я изчета и да видим дали ще си променя мнението.

# 491
Роникат, мисля, че доста е изписано за индукциите. За мен - няма по-добро нещо - бързо и чисто. Е, скъпо, ами да, но в последствие пести и пари и време. Съдове за индукция стават на обикновените котлони, но обратното не е задължително. Алуминий, мед и други немагнитни метални съдове не са подходящи за индукция.

# 492
  • ВАРНА
Аз продължавам с чуденката за позициониране на микровълновата,колона определено не харесвам,държа абсорбатора да си е точно над плота и фурната,така ми се струва най-ефективен.

Котлон и мивка сложени до колона/стена и за мен са непрактични,но всеки си знае  Peace Отцедник предпочитам да имам - като режа диня,като размразявам кайма,като отцеждам макарони ...

# 493
  • Бургас
Здравейте. Може би въпросът ми ще прозвучи смешно, но може ли да се мисли за сушилня върху пералня в кухнята? Нямам алтернатива за дрешник или мокро помещение. Варианта е само в кухнята, евентуално една до друга.

# 494
Здравейте, предстои ми майсторът да започне да изработва кухнята, но трябва да купим уредите, за да се знаят точните размери. Трябват ми хладилник, печка, котлон двойка и миялна, абсорбатор, всичко за вграждане. Трябва и пералня да си купя, искам да е 2в1 със сушилня, този уред ще е свободно стоящ, а не вграден. Държа на качествен хладилник и пералня, защото се ползват всеки ден, за другите ми трябват уреди среден клас, тъй като нито готвим, нито мием чинии или позваме котлон.
Също ме интересува, кой магазин е най-добре да избера, за да напазарувам и каква отстъпка да искам за количество?
Знам, че малко нахлувам в темата с върпос, който вероятно е обсъждан, но темите са стари и са за конкретни модели в повечето случаи.
Всякакви съвети от опит, ще са ми от полза  bouquet

Предварително ви благодаря, момичета!

Общи условия

Активация на акаунт