Нашите кухни - 61

• 106 478
  • 742
  •   1
Отговори
# 600
Чудесни кухни, момичета!  Grinning

vanimama, Адри, вашите плотове какви са? Много ми харесаха и двата в комбинация с бяло.

Благодаря! Моя плот е атакамска череша - не е дърво, обикновен термо плот - и гърба е съшия, ама много хубаво стои на живо, имитацията е страхотна, даже напуканото, избелялото на места, и по-бюджетен в сравнение с истинското дърво, пък и по-малко слугуване в подръжката  Wink

# 601
  • София
За техническия камък и това че е без косур не е вярно, при него се очукват ръбчетата ако не внимаваш, особено на вградена под плот мивка. При вадене на посуда от долните шкафове ако го чукнеш по-силно, също ще ти се нащърби плота. Очуква се при миене на по-големи тави и тенджери. Видях го на няколко места това и затова моята мивка е монтирана върху плота ми от технически камък.

Седма година в кухнята имаме мивка с долно вграждане под плот от технически камък и не сме имали проблеми с очукване и нащърбване. Даже сега отидох и пак погледнах, за да се уверя в това.Simple Smile
Предстои ни ремонт и местене в нов апартамент и в кухнята отново ще направим ъглова мивка с долно вграждане.

# 602
Здравейте,

да попитам дали някой си е взимал или има мнение за гранитни мивки Шок? Харесах доста една като размер, но нищо не съм чувала за тях.
И къде мога да видя термоплотове на голямо парче и повече разновидности откъм производители?

# 603
  • Бургас
Благодаря! Моя плот е атакамска череша - не е дърво, обикновен термо плот - и гърба е съшия, ама много хубаво стои на живо, имитацията е страхотна, даже напуканото, избелялото на места, и по-бюджетен в сравнение с истинското дърво, пък и по-малко слугуване в подръжката  Wink

И аз към термоплот съм се ориентирала по изброените от теб причини.

Адри, много ми хареса твоя плот, но за съжаление Икеа не ми е опция.

# 604
  • София
Сигурна съм, че и другаде могат да се намерят такива плотове. Предполагам, че може и да са по-евтини. За мен цените на икейските кухни далеч не са особено изгодни, но мъжът ми се заинати да е икейска и затова спрях да търся на други места.

# 605
  • На брега
Напред в темата са пускали линкове към български фирми, които произвеждат плотовете за Икеа. Вероятно от тях ще е по-изгодно, като се има предвид, че в Стара Загора си купуват икейските маси и столове по 30-40 лв от производителя, който ги прави за тази верига.

# 606
Напред в темата са пускали линкове към български фирми, които произвеждат плотовете за Икеа. Вероятно от тях ще е по-изгодно, като се има предвид, че в Стара Загора си купуват икейските маси и столове по 30-40 лв от производителя, който ги прави за тази верига.

Кой е този производител? Може и на лични, ако тук не е удобно...

# 607
  • Бургас
Защо да не е удобно, нали за това е темата.
На мен също ще ми е полезно.

# 608
  • Балчи-Варна
Моята мивка е на ШОК.Ползвам я от месец и нещо.Доволна съм засега.А нали са уж немски,би трябвало да са добри.А и какво правя аз на нея-мия плодове и зеленчуци,беля всичко вътре,за да ги смеля с боклукомелачката.А съдомиялната мие.Писна ми, за толкова време,откакто живеем в къщата,да бърша плота на кухн.шкафове.Следващите кухн.шкафове долен ред ще е лята мивка-плискаш водата и тя се стича по наклона в мивката.Какво е това слугуване на тези плотове,че им се радваме като ги направим,не разбирам?Голяма хамалогия.

# 609
  • София

Кой е този производител? Може и на лични, ако тук не е удобно...

Писах по-напред в темата, когато аз търсех преди известно време плот и гръб масив, открих в Баухауз различни по размери и дебелина масивни плотове. Режат ги и на място по зададен размер.

# 610
  • Варна
Масивни плотове предлагат и много фирми, които продават естествен паркет. Плот от акация видях в Баумакс.

# 611
Аз имах предвид фирмата, която изработва маси и столове за Икеа. Коя е тя?

# 612
  • Варна
Аз знам за някакво предприятие около Стара Загора - мисля се казва Средна гора и във Велико Търново - Дървообработване АД.

# 613
Аз знам за някакво предприятие около Стара Загора - мисля се казва Средна гора и във Велико Търново - Дървообработване АД.
bouquet

# 614
Здравейте,

моята бъдеща кухня отново ще е компактна с още по-малка площ работен плот (малко повече шкафове за сметка на това). Идеята ми е да си взема 4-ка котлони като половината от плота покрия с някаква такава дъска:
http://athome.bg/products/50003231/zeller-26247

върху която да мога да слагам съдове докато готвя.
Въпросът ми е някой дали ползва нещо такова и дали е практично. Дали ще могат да се използват откритите котлони?

Общи условия

Активация на акаунт