Нашите кухни - 61

• 106 160
  • 742
  •   1
Отговори
# 165
  • ВАРНА
На мен лично гланцовите кухни никак не ми допадат - такава само на снимка да си я гледам и да не готвя в нея,имам и приятелка,която направи такава - сега съжалява,защото всяко докосване с пръст изисква забърсване.Ето го нашия проект,светла с гръб плочки ще е ,още мисля плота и вратичките,печката се наложи да е на усвоената тераса,защото коминът се оказа запушен.Хладилникът ми боде очите,но няма друго място...  Rolling Eyes Шкафчетата под и над телевизора не ми се иска да са бели,може би зависи какви маса и мебел ще изберем  Thinking И цветовете на стените изобщо не сам моите,обаче тепърва ще доизмисляме  Peace

http://jerry007.snimka.bg/children/detska-staya.816412.36158963

Последна редакция: чт, 15 окт 2015, 17:10 от morgana07

# 166
За тихите аспиратори..Такива няма =проста физика.Да има няколко децибела по тихи ,но пак са супер дразнещи.Преди време мисля ,че писах .....За пълен комфорт има вариант ,супер тих,но не на всякъде може да се направи.Аз лично кормя абсолютно несметнатите китайски мотори /а те повярвайте 90 % са такива и слагам професионален мотор с турбина специално направена за кухни и мотора го вадя отвън .Пак казвам не навсякъде може да се направи.Но стане ли ефекта е идеален ,пак има шум ,но е като от климатик примерно.
По отношение на качеството не се заблуждавайте ,"немското качество "много отдавна го няма,  иначе няма как да стане 3500 евро средно голяма кухня.Към момента примерно кухни от ЕРНЕСТО МЕДА са от порядъка на 8 и нагоре хиляди евро.Дори съм на мнение ,че в момента у нас се правят много по качествени мебели отколкото по Европа,лично наблюдение на място.По Европа масово се предлагат класически кухни от масив при които масив е единствено рамката на вратичката ,а таблата е МДФ.Плащаш масив получаваш МДФ сами си правете извода.Като искате масивни и качествени вратички примерно Троян имат страхотни майстори свалям им шапка като занаятчия.Иначе казано евтино и хубаво няма как.Е въпрос на виждане е колко евтино е нещо хубаво.За мен хубаво и евтино е примерно нов опел,а за друг е рено.

# 167
  • Стара Загора
А поне от посочените, като марка?

# 168
morgana07, кухнята ти ми харесва много. Има много уют в нея и е стилна. Аз харесвам и масивнитв кухни и такива като твоята. Има много красиви и стилни кухни като тази на Ваяна и Нобилията на Лора-ди. Всичко е въпрос на лично усещане на нещата, слава Боги не сме като конфекционно производство. В интерес на истината гладките шкафове са много по-лесни за поддържане от кухните с чупки и релеф на вратичките. Така, че във всички случаи са по-практични, но индивидуалното усещане за естетика е обикновено водещо при взимане на решение. Често забравяме, че кухнята не е самостоятелен архитектурен елемент и така я избираме, че стои като кръпка към останалия интериор.
chudenka86, от изброените : Елица е известна марка - италиански са, но не зная дали този е наистина 650м3, защото не са отбелязали мощността на мотора.
За Пирамис съм чувала добри отзиви като за качество/цена. Еднакво тих е с Елицата
Лино са китайски аспиратори и за тях не зная нищо.Но както Ивчо споменава аспираторът е в крайна сметка кюнец с мотор Joy

# 169
  • Раковски
Елика прави някои модели на пирамис и нищо чудно само на външен вид да са различни, в нас съм с лино-то, за 200 пари с тази мощност по-добър няма как да се намери.

# 170
На мен лично гланцовите кухни никак не ми допадат - такава само на снимка да си я гледам и да не готвя в нея,имам и приятелка,която направи такава - сега съжалява,защото всяко докосване с пръст изисква забърсване.Ето го нашия проект,светла с гръб плочки ще е ,още мисля плота и вратичките,печката се наложи да е на усвоената тераса,защото коминът се оказа запушен.Хладилникът ми боде очите,но няма друго място...  Rolling Eyes Шкафчетата под и над телевизора не ми се иска да са бели,може би зависи какви маса и мебел ще изберем  Thinking И цветовете на стените изобщо не сам моите,обаче тепърва ще доизмисляме  Peace

Прекрасна е, поздравления!

# 171

Би ли ми казала, коя фирма ти изработва кухнята? Благодаря

# 172
  • Русе
 morgana07, приказка. Много много мой стил, ще стане прекрасна. Чакам още снимки. Къде ще я правите? Хладилникът, за да не ти боде, защо не го направиш като на цяла стена, до него да не е долен/горен шкаф, а цял с дълбочината на хладилника и до комина да е така. Или да го прехвърлиш срещу фурната на остъклената тераса?

На детската няма ли да сложите още едно легло? Simple Smile

# 173
  • ВАРНА
morgana07, приказка. Много много мой стил, ще стане прекрасна. Чакам още снимки. Къде ще я правите? Хладилникът, за да не ти боде, защо не го направиш като на цяла стена, до него да не е долен/горен шкаф, а цял с дълбочината на хладилника и до комина да е така. Или да го прехвърлиш срещу фурната на остъклената тераса?

На детската няма ли да сложите още едно легло? Simple Smile

Благодаря  Flutter Срещу фурната на терасата ще стърчи много - там шкафа ще е с дълбочина 35см и хладилника ще надстърча 30-35  Rolling Eyes Мисля и за варианта цяла стена,обаче комина ще образува една малка ниша,защото е 35см.Евентуална може микровълнова да сложа на малкия плот до хладилника...Както казах още доста неща дообмисляме,а и майсторите продължават да мажат и стесняват размерите вкъщи  Mr. Green Проектът е правен в Алфамебел,до поръчка още не сме стигнали  Peace

А на детската ще сложим и кошарката там след ремонта ( бщрото до прозореца да пише домашни,а на негово място - кошарката ),че сега не се живее вкъщи и сме на друго място  Peace

# 174
Искам да благодаря на всички за коментарите и напътствията, които ми дадохте по отношение на проекта ми за кухня. Досега не съм се включвала във форум и останах изключително приятно изненада за съпричастността и помощта която ми оказахте! Благодаря ви много!  bouquet bouquet bouquet
В крайна сметка аз реших да поръчам кухнята по проекта. Свалих и още малко цената като се отказах от ъгловия механизъм и си избрах уреди бонус! Като получа крайния вариант на проекта ще се похваля... Laughing
Morgana07, много ми хареса и твоят проект за кухня. Изглежда уютна, голяма и функционална, а и е в любимите ми земни тонове. На мен цвета на стените по проект ми допада. Ти обаче най-добре си познаваш помещението и светлината която попада в него, така че най-реално може да прецениш дали цвета е подходящ.

# 175
  • Русе

Благодаря  Flutter Срещу фурната на терасата ще стърчи много - там шкафа ще е с дълбочина 35см и хладилника ще надстърча 30-35  Rolling Eyes - Имам предвид там целия шкаф да е 60 см дълбок, но зависи колко ти е мястото до прозореца и до колоната, не мога да преценя от снимката. Мисля и за варианта цяла стена,обаче комина ще образува една малка ниша,защото е 35см.Евентуална може микровълнова да сложа на малкия плот до хладилника... - може там микровълновата, но пак нещо леко не ми пасва. Но пък така или иначе трябва да й намериш място, а вдясно от мивката и около печката определено не й е мястото. Както казах още доста неща дообмисляме,а и майсторите продължават да мажат и стесняват размерите вкъщи  Mr. Green Проектът е правен в Алфамебел,до поръчка още не сме стигнали  Peace

А на детската ще сложим и кошарката там след ремонта ( бщрото до прозореца да пише домашни,а на негово място - кошарката ),че сега не се живее вкъщи и сме на друго място  Peace - да, да, предположих, ама не се стърпях да питам за малката мома. Simple Smile

lori-barbori, ще чакаме снимки.

# 176
  • София
Здравейте! Изправена съм пред труден избор и ще се допитам до мнението и опита ви. Кухнята е избрана и поръчана, уредите също, бял гланц ще е. Остава въпросът за избор на плот и гръб.
Първоначалният ми вариант беше дъбов плот естествен фурнир с гръб от ситните кафяво-златисто нюансирани стъклени плочици. в последствие се разколебах малко за тях. След това при поръчката на кухнята ми обясниха, че плота който съм избрала се нуждае от последваща допълнителна обработка поне 3 пъти годишно. И понеже не съм от жените, които ще станат робини на кухнята /и на мебелите/ веднага се отказах.
Преминах на вариант естествен гранит за плот и въпросителна за гръб /в краен случай пак гранит/. Но и в това решение не съм 100% убедена. Чисто визуално ми се струва доста лъскаво и студено.
Към настоящия момент плот и гръб от дъб ми изглежда най-приемлив и естетичен вариант, тъй като така дървото ще омекоти и облагороди лака. До колко обаче е практично, не мога да преценя.
За това се попитвам до вашето мнение....

# 177
  • Sofia
Здравейте! Изправена съм пред труден избор и ще се допитам до мнението и опита ви. Кухнята е избрана и поръчана, уредите също, бял гланц ще е. Остава въпросът за избор на плот и гръб.
Първоначалният ми вариант беше дъбов плот естествен фурнир с гръб от ситните кафяво-златисто нюансирани стъклени плочици. в последствие се разколебах малко за тях. След това при поръчката на кухнята ми обясниха, че плота който съм избрала се нуждае от последваща допълнителна обработка поне 3 пъти годишно. И понеже не съм от жените, които ще станат робини на кухнята /и на мебелите/ веднага се отказах.
Преминах на вариант естествен гранит за плот и въпросителна за гръб /в краен случай пак гранит/. Но и в това решение не съм 100% убедена. Чисто визуално ми се струва доста лъскаво и студено.
Към настоящия момент плот и гръб от дъб ми изглежда най-приемлив и естетичен вариант, тъй като така дървото ще омекоти и облагороди лака. До колко обаче е практично, не мога да преценя.
За това се попитвам до вашето мнение....
Аз съм в абсолютно същата дилема..Няма ли как плота да е дървен, без да се поддържа/пази/сменя?

# 178
Здравейте bouquet редовно Ви чета предстои ми ремонт.
Това ми и проекта - http://prikachi.com/images.php?images/640/8408640T.jpg
Това са ми уредите- http://prikachi.com/images.php?images/655/8408655G.jpg
Абсорбаторът- http://prikachi.com/images.php?images/660/8408660I.jpg
В края на месеца започваме  Peace

# 179
Здравейте bouquet редовно Ви чета предстои ми ремонт.
Това ми и проекта - http://prikachi.com/images.php?images/640/8408640T.jpg
Това са ми уредите- http://prikachi.com/images.php?images/655/8408655G.jpg
Абсорбаторът- http://prikachi.com/images.php?images/660/8408660I.jpg
В края на месеца започваме  Peace
Хaресвa ми кaк по-рaзчупено стоят шкaфовете нaд мивкaтa.Кaквa е дължинaтa нa плотa с котлоните?
Успех с мaйсторите  Peace

Общи условия

Активация на акаунт