Нашите кухни - 61

• 106 130
  • 742
  •   1
Отговори
# 255
Има смесители за кухня с регулируема височина. За моята мини кухня съм се замислила за такова решение
Скрит текст:
Може и прозореца да се отваря навън или да е със средна ос на отваряне  /не знам само как се мият/.
На проекта изглежда, че ще се отваря, но не докрай, може и в самия проект да не е изобразено точно.

Скрит текст:

# 256
  • Под Сините камъни
Здравейте!
Най-сетне и аз имам проект за кухнята. Е, доста от нещата, които искам засега липсват на картинката, но горе-долу така си го представям.

Искам да се монтират рафтове за бутилки над хладилника, а над рях щкаф.
Също така прралнята и миялната няма да се виждат - свободностоящи са, но ще са в шкаф.
Как ви се струва?
А защо трябва да ги криеш пералнята и съдомиялната ?Щом са свободно стоящи не виждам смисъл от това,само допълнително се оскъпява,а и отваряш две врати не го виждам удобно това.Иначе проекта е супер  Peace

# 257
На проекта виждам две колонки от към котлоните,те и надолу ли продължават или са смо декорация

# 258
  • София
Etty - на снимката не е правилноят прозорец. Нашият е на два реда, отваря се само горния и има разстояние до плота, спокойно. Има как:)

Ще скрия уредите, няма как. Миялната е малка - 45см и в момента е успешно скрита в шкафа под мивката, заедно с разни препарати. А пералнята просто естетически не ми стои добре. Понеже става дума за бокс, искам всичко да е максимално скрито.

Колонките първоначално исках да са шкафчета, тип бутилиери, но май ще останат просто декоративен елемент, който да пази от пръски:)

# 259
  • На брега
И аз мисля едни шкафчета и гледайки проекта на Po3u се сещам да ви попитам за тези над хладилника. Не трябва ли да са с дълбочината на хладилника? Как се достига и ползва такъв шкаф, ако е с дълбочина до 30 см, а хладилника е 60см? Моят хладилник е без фризер, висок около 145 см и не ми е удобно над него шкафа да е плитък, но съм дребна:blush:. Може в мен да е проблема.

# 260
  • София
Рози, от какви пръски и какво ще пази тази колона? Според мен ще пречи. Аз се ядосвам на един комин че го заобикалям, а ти зорлем прегради ще си слагаш.

# 261
  • София
Alpha beta - видях от тук:

Много ми хареса идеята, чаровно е и ми е някак практично. Винаги съм се дразнела на котлони по средата на нищото. Много готвя и не е като да не ги ползвам - я нещо ще се разлее, пръсне, изкипи... Още го мисля, де.
Другия вариант на дизайнерката беше котлонитв и фурната да са по средата на този ред.

За шкафа - аз имам една малка стълбичка и смятам точно него да го ползвам за неща, които рядко ми трябват - например коледна посуда и украси и тн.

# 262
И аз мисля едни шкафчета и гледайки проекта на Po3u се сещам да ви попитам за тези над хладилника. Не трябва ли да са с дълбочината на хладилника? Как се достига и ползва такъв шкаф, ако е с дълбочина до 30 см, а хладилника е 60см? Моят хладилник е без фризер, висок около 145 см и не ми е удобно над него шкафа да е плитък, но съм дребна:blush:. Може в мен да е проблема.

Съвсем правилно ,от една страна шкафа над хладилника ,ако е с дълбочина 60 се получава завършен вид на реда шкафове ,и от друга е пълноценно използван и се получава като колона,и от друга именно дълбоките шкафове събират обемистата посуда особено за по малки кухни при които дълбоките шкафове са малко и местата им са заети от миялна ,пералня и т.н

# 263

Също така прралнята и миялната няма да се виждат - свободностоящи са, но ще са в шкаф.
Как ви се струва?
По-добре инвестирайте във вградени, само по една врата ще отваряш, а миялната по колко пъти на ден се отваря... Ще се изплати в пестене на нерви.

# 264
  • Раковски
Според мен тези декоративни колонки нямат място при вашата, кухнята на снимката (не проекта) е значително по-голяма и тези колонки стоят по различен начин, а при вас мисля, че даже и ще ви пречат.

# 265
Здравейте!
Най-сетне и аз имам проект за кухнята. Е, доста от нещата, които искам засега липсват на картинката, но горе-долу така си го представям.

Как ви се струва?

Лично аз бих подредила различно долния ред под прозореца. Бих го направила по следния начин: шкаф, след него мивката, след нея съдомиалната. Така мивката ще влезе под прозореца и няма да е навряна в ъгъла. Пералнята бих сложила първа на другия ред, след това шкаф и после печката с котлоните.

# 266
ifko къде може да се намери такъв омекотител, и има ли някакъв експлоатационен срок, все пак едва ли е вечен...
В магазините за ВиК има ,и периодично се сменя реактива във филтъра ,а периода зависи от голенимата на омекотителя,на етикетите пише
ifko, можеш ли да кажеш ориентировъчна цена за тези омекотители?

# 267
  • Варна
Роузи, и ние имаме плот точно под прозорците, но сложихме плъзгащ се механизъм, защото иначе за всяко  отваряне трябва да разчистваш плота.

# 268
  • София
Здравейте!

Как ви се струва?

Лично аз бих подредила различно долния ред под прозореца. Бих го направила по следния начин: шкаф, след него мивката, след нея съдомиалната. Така мивката ще влезе под прозореца и няма да е навряна в ъгъла. Пералнята бих сложила първа на другия ред, след това шкаф и после печката с котлоните.
С водата ще стане сложно ако се премести пералнята на другия ред. Аз само колонката бих махнала.

# 269
  • София
Накарахте ме да се замисля за тази колонка. Освен да оставя само тази към хладилника.
Мивката ще се пада над миялната, точно по средата на плота.

Общи условия

Активация на акаунт