Нашите кухни - 61

• 106 117
  • 742
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Turquesa, хубава и подредена кухня! Честита да ти е!  Peace

Момичета, аз пак с въпрос, че търсих в нета, но не намерих ясен отговор - има ли стандарт за монтаж на контактите над кухненския плот?
Някъде ги монтират  на 10 см, другаде на 30, има ли значение къде са?

И още на какво разстояние от индукционни котлони могат да бъдат монтирани контакти, че възникна лек спор с майстора, който изобщо отказава да ми монтира контакти там.  Thinking

# 286
  • sofia
Благодаря ви  bouquet

# 287
Здравейте,

Преди време питах в темата, но не получих отговор.
Опитвам се да избера точната височина на чекмеджетата в моята кухня, така че да оползотворя максимално височината – като знам кои тенджери например ще слагам.
Интересува ме:
1.   Колко е външната височина на чекмедже, в което да се съхраняват приборите. Ако не бъркам 8см май е височината на стандартните форми за прибори- вилици, лъжици.
2.   Ако искам да слагам тенджера с височина 25см, колко сантиметра трябва да бъде видимото чело отвън на това чекмедже, тоест колко см ще имам освен тези 25 общо.
3.   Колко сантиметра се губят и в ширината и дълбочина на чекмеджетата.

Или по-просто, колко са външните размери и колко са чистите вътре.
Ясно ми е, че при различните механизми има разлики, но искам да се ориентирам, като планирам чекмеджетата си колко пространство, ще загубя.
Ще съм благодарна, ако някой ми отговори.

# 288
  • Раковски
Размера на вътрешната част от чекмеджета зависи от механизми (обикновен с ролки/съчмен или тандем на блум примерно). Пластмасовите разделители за прибори са около 5 см и едно чекмедже с дълбочина 6 см върши работа, или външен размер на челото да е 12 см. При въпрос 3 също зависи от механизма, но е да кажем 5-6 см.

# 289
  • Sofia
Trohichka,
Установила съм, че много удобна е конфигурация от три чекмеджета във височина с размери на челата 12-24-36, при стандартна височина на шкафовете, плот 3см и база 10см.
От височина та на чекмеджето се губят около 5см, а в ширина 6см (при най-обикновени механизми).

# 290
https://www.bg-mamma.com/assets/vessur/img/not_found.png
https://www.bg-mamma.com/assets/vessur/img/not_found.png
Здравейте, моля за съвет какъв цвят и структура на плот и гръб ще бъдат подходящи за тези цветове вратички, като лилавият ще е за долен ред, а другият за горен. Другата снимка е подът от светло сив на ивици гранитогрес.Тези шкафове ще се намират на усвоена тераса и впредвид малкият размер удачно ли е да е двуцветна или по-добре да е един цвят горен и долен ред?

# 291
  • Sofia
По-добре е едноцветна, и то по-светли цветове, когато мястото е ограничено.

# 292
Здравейте,

Преди време питах в темата, но не получих отговор.
Опитвам се да избера точната височина на чекмеджетата в моята кухня, така че да оползотворя максимално височината – като знам кои тенджери например ще слагам.
Интересува ме:
1.   Колко е външната височина на чекмедже, в което да се съхраняват приборите. Ако не бъркам 8см май е височината на стандартните форми за прибори- вилици, лъжици.
2.   Ако искам да слагам тенджера с височина 25см, колко сантиметра трябва да бъде видимото чело отвън на това чекмедже, тоест колко см ще имам освен тези 25 общо.
3.   Колко сантиметра се губят и в ширината и дълбочина на чекмеджетата.

Или по-просто, колко са външните размери и колко са чистите вътре.
Ясно ми е, че при различните механизми има разлики, но искам да се ориентирам, като планирам чекмеджетата си колко пространство, ще загубя.
Ще съм благодарна, ако някой ми отговори.

По отношение на ширината ....при блум и хетих вътрешния размер на чекмеджетата е с приблизително 75 мм по малък от вътрешния размер на самия шкаф .
аз поне други механизми отдавна не ползвам.
В дълбоцина ако се използва стандартен шкаф с максимално дълбоки чекмеджета на 550 мм ,се получава вътрешен размер на чекмеджето  526 мм .
По отношение на челата ...най горното винаги е поне с 40 мм по високо от самото чекмедже заради горната треса,а надолу челата са с поне 20 мм по високи от вътрешните кутии.
Това разбира се може и доста да се променя,но това са минимумите .
ПП.Забравих да спомена ,че ако механизмте са мовенто на блум ,то тогава вътрешния размер на чекмеджето е с 42 мм по малък от вътрешния на шкафа,но това е за дървени кутии ,които не са най удачни за кухня ,но пък доста по евтини

Последна редакция: пн, 26 окт 2015, 19:19 от ifko

# 293
Здравейте, предлагат ми при монтажа на кухнята първо да се реди долния ред шкафчета, после плочките и тогава горния ред шкафове. Та питането ми е като взема да си чукам пържолите и има вибрация и сътресение на плота те нали ще се поемат и от плочките и нямали да ми се разбият фугите така newsm78.

# 294
Грешка и то голяма.Реди се цялата кухня,после се лепят плочките,като този който ги реди оставя 3-4 мм хуга между плочките и плота и после фухата не се гугира със фугин ,а или силикон или водобранна лайсна.На пазара вече има доста нежни модели.

# 295
Моята идея е горе-долу същата. Сложени са долни шкафове, сега чакам да дойде гратитения плот, след това мисля да сложим плочки за гръб и накрая горен ред шкафове. Но дали не съм в грешка???!!??!!

# 296
  • Sofia
Голяма глупост е, а и големи проблеми, да се лепят плочки след монтаж на долен ред! Чудя се как може на някого да му хрумне такава последователност ooooh!

# 297
Ми на мен, за да може първата плочка да застъпи плота и да се оберат фуги ,ако има.

# 298
Не харесвам водобранните лайсни или пък да се пълни със силикон. Има ли вариант да няма такава водобранна лайсна? Или пък поне да ме насочите къде мога да видя по-нежните варианти за водобранна лайсна?

# 299
  • Sofia
Това може да се предвиди и преди монтажа. Размерите на долния ред са ясни от самото начало.
Освен това винаги може да се коригира височината +/- сантиметър - крачетата под шкафовете са телескопични.

Общи условия

Активация на акаунт