Нашите кухни - 61

• 106 104
  • 742
  •   1
Отговори
# 300
  • Sofia
Не харесвам водобранните лайсни или пък да се пълни със силикон. Има ли вариант да няма такава водобранна лайсна? Или пък поне да ме насочите къде мога да видя по-нежните варианти за водобранна лайсна?
Последно гледах в Дикам супер фина лайсна от порядъка на 1см/1см. Имаше цветове.

# 301
  • Някъде на път....
Здравейте! Скоро ще си правя кухня, най-вероятно от "Икея", но ми се появява един проблем.Ще сменям всички уреди, с изключение на съдомиялната , която е 45см. свободно стояща.
Та въпроса ми е дали мога да я пъхна в шкаф ,колкото да не се вижда.

Принципно трябва да питаш в Икея - те да дадат адекватно за тях решение.  Wink

Иначе - да - принципно не е проблем да се пъхне свободностояща съдомиялна/пералня в шкаф зад вратичка.  Peace

# 302
Голяма глупост е, а и големи проблеми, да се лепят плочки след монтаж на долен ред! Чудя се как може на някого да му хрумне такава последователност ooooh!
Веднага ще ти отговоря .Когато се слагат плочки първо,вероятноста от това да не може да се нивелира кухнята е голяма колкото и да се старае плочкаджията.Едно време се правеше така и после се отчитаха грешките,.Ако се нареди цялата кухня и после плочките се опушва всяка въчможна гуга включително и около аспиратора,,и не на последно място по умни май от нас са се оусетили навън още преди много години ,а опита си черпя именно от по можещите ,а не от нечия теоретична философия,че видите ли ще ми нацапат кухнята .слага се фазер ,найлон и ред други и става като излята после .Е ако някой иска после да кърти плочки си е негов проблем.

# 303
Моята идея е горе-долу същата. Сложени са долни шкафове, сега чакам да дойде гратитения плот, след това мисля да сложим плочки за гръб и накрая горен ред шкафове. Но дали не съм в грешка???!!??!!
Това казвам пак ,не само долния ред,слага се всичко ,и горен ред.Само аспиратор не се слага ,ако е свободен .

# 304
Добре де ама, проблема с чукането на пържоли на плота как го решаваме.
ifko и не раздрах ти водобранна лайсна или силикон слагаш ли?

# 305
Нали това казвам ,плочките се оставят на фуга спрямо плота и няма проблем с чукането ,а иначе зависи от желанието ,аз лично една нежна лайсна 10/10 мм бих сложил ,иначе ако е стъкло го оставям без лайсна ,но плочките са релефни и силикоа малко кофти седи .

# 306
  • Някъде на път....
Не си ли доволна от икейската кухня? Нали са с голяма гаранция?
. В Икея обаче са сменили от тази година кухните си, съответно и размерите им. От  Икея-България ни казват че не могат да ни доставят от старите кухни-шкафове и врати, макар че официално до края на 2016 предлагат тази услуга. И така си чакаме вече 3 месеца на местно ниво да се задействат/а те обещаваха многократно/. Стана объркано, но понеже вече много нерви изхабих и направо не ми се разказва.  Sick
То си е за нерви, уж в рекламата им влиза, че винаги, дори и след години ако искате да смените нещо, нямате проблем и може да добавяте още елементи към вече закупените. Купихме едно шкафче за спалнята, трябваха ни две, но нямаше в момента къде да го сложим второто и оставихме за след няколко месеца, ами няма го вече. Сега трябва да вземем две други или да стане сбирщайн от различни шкафчета.

papi6, а какво е шкафчето?
Няма ли вариант да си направите второ по поръчка при бг производител?
Или е нещо много специфично по икейкси?  Thinking

# 307
http://www.ikea.bg/bedroom/Wardrobes-Bedroom-Storage/Chests-of-d … wers/41186/42317/
Такова е, но в бяло. Горната част на шкафа се вдига и има място за бижута и огледало на капака. Много е удобно.

# 308
  • Раковски
Тоя  шкаф с чекмеджетата може да се направи тук без проблем, но може да има някакви разлики в дебелината на материала.

Плот с плочки, варианта после плочките е по-добър, ся ако се направи горния ред след плочките може би е по-добре щото ще носят част от тежестта на горните шкафове. Може да се сложи някакъв профил под плочката който разделя самата плочка с плота (може и профил за баня който е 10/10 мм, вътрешна или външна дъга според мерака, може и Г-образен профил). Тук има едно обаче, че плочкаджийте не им се работи по-този начин щото трябв да пазят.

# 309
  • Sofia
Голяма глупост е, а и големи проблеми, да се лепят плочки след монтаж на долен ред! Чудя се как може на някого да му хрумне такава последователност ooooh!
Веднага ще ти отговоря .Когато се слагат плочки първо,вероятноста от това да не може да се нивелира кухнята е голяма колкото и да се старае плочкаджията.Едно време се правеше така и после се отчитаха грешките,.Ако се нареди цялата кухня и после плочките се опушва всяка въчможна гуга включително и около аспиратора,,и не на последно място по умни май от нас са се оусетили навън още преди много години ,а опита си черпя именно от по можещите ,а не от нечия теоретична философия,че видите ли ще ми нацапат кухнята .слага се фазер ,найлон и ред други и става като излята после .Е ако някой иска после да кърти плочки си е негов проблем.

Ако плочкаджиите не могат да поемат отговорност за един размер да спазят, не очаквай да ти пазят монтираната кухня!  Naughty
Това си е голям риск.

# 310
ся ако се направи горния ред след плочките може би е по-добре щото ще носят част от тежестта на горните шкафове. .
малко е опасно така монтиран шкафа някои ден може да те захлупи има и наука по този въпрос http://prikachi.com/images.php?images/464/8430464i.jpg

# 311
Защо не мога да запазя проекта си в IKEA Kitchen Planner? Постоянно ми изписва грешка.  Tired

# 312
ся ако се направи горния ред след плочките може би е по-добре щото ще носят част от тежестта на горните шкафове. .
малко е опасно така монтиран шкафа някои ден може да те захлупи има и наука по този въпрос http://prikachi.com/images.php?images/464/8430464i.jpg
Те за това говорим ,добре си го обеснил.Иначе казано един дюбел работи много по добре на срязване отколкото на опън,но явно някой хора не искат да вдянат физиката.Точно това е една от причините да се редят първо шкафове ,а после плочки.Друг е въпроса ,че наистина плочкаджиите не им се иска да пазят и им е по лесно да ти наплющи плочките ,а после да се оправя другия

# 313
  • София
Някой има ли идея как се монтира гръб масив 18 мм, как се захваща за стената - лепи ли се или с дюбели или по друг начин?
На плот естествен фурнир и гръб масив каква водобранна лайсна бихте ми препоръчали?

# 314
Искаш да кажеш ,че гърбът е твърд масив,а не фурнирован МДФ,по би било  добре плота да е масив, а гърба фурнир.Ако наистина този гръб е масив много е важно как е обработен ,колко е влажноста на материала ,че не ми се мисли как може да се изметне от температурни разлики и влага .Ако аз трябва да го монтирам ,ще го лепя и то така ,че да е олепелен целия поне доколкото е възможно да го предпазя от измятане.Не знам ,може би не съм прав,но 18 мм масив е тънко за да се избегне измятане.Дано не съм лош пророк ,но мисля,че след време ,ако не е олепилен целия ще стане на ЕС

Общи условия

Активация на акаунт