Нашите кухни - 61

• 106 116
  • 742
  •   1
Отговори
# 195
Renko дължина-75,а ширина 35.
Гледaм че и ти ще си с гaзови котлони.Кaкъв ще е гърбa?Aз зa дa избегнa рисковете от открития огън съм решилa плочки дa слaгaме,a aко ми го позволи бюджетa стъкленa мaозaйкa  Heart Eyes
И плота и гърбът са от плоскост....дано да няма проблеми newsm78

# 196
  • Раковски
Проблем възниква когато големия газов котлон е отзад, тоест по-близо до гърба, а проблема е, че гърба може да изгори или казано по-друг начин от топлината да се разлепи покритието и да се напука.

# 197
Здравейте! Скоро ще си правя кухня, най-вероятно от "Икея", но ми се появява един проблем.Ще сменям всички уреди, с изключение на съдомиялната , която е 45см. свободно стояща.
Та въпроса ми е дали мога да я пъхна в шкаф ,колкото да не се вижда.

# 198
Не си ли доволна от икейската кухня? Нали са с голяма гаранция?
. В Икея обаче са сменили от тази година кухните си, съответно и размерите им. От  Икея-България ни казват че не могат да ни доставят от старите кухни-шкафове и врати, макар че официално до края на 2016 предлагат тази услуга. И така си чакаме вече 3 месеца на местно ниво да се задействат/а те обещаваха многократно/. Стана объркано, но понеже вече много нерви изхабих и направо не ми се разказва.  Sick
То си е за нерви, уж в рекламата им влиза, че винаги, дори и след години ако искате да смените нещо, нямате проблем и може да добавяте още елементи към вече закупените. Купихме едно шкафче за спалнята, трябваха ни две, но нямаше в момента къде да го сложим второто и оставихме за след няколко месеца, ами няма го вече. Сега трябва да вземем две други или да стане сбирщайн от различни шкафчета.

# 199
  • София
Mеденка, страхотно изглежда с тези цветове! Heart Eyes
Каква ти е масата? Сега съм на такава вълна Laughing.

NovaTema, не е моята кухня това. Но тази постната снимка илюстрира до голяма степен намерението ми.

Масата е поръчана от Комо, дъб масив, разтегателна 140х180х220х90. Ще дойде в края на ноември.  ooooh!
http://www.como.bg/trapezariq/masi-za-hranene/masa-za-hranene-peter-8393.html, ако не се лъжа е тази.

Плотът, за който се колебая е същия дъбов естествен фурнир и за това моля за отзиви как е при експлоатация, остват ли петна, колко издържа на топлина, как реагира на мазнина или червено вино Wink и други такива...

Моля за мнения!  Praynig
Само да вметна, че кухнята е икейска и съответно евентуално плотът също.

# 200
  • На брега
Меденка, това което си показала е букова маса, но ако имаш предвид модела- ориентирам се. Интересното е, че аз съм се насочила към абсолютно същия линеарен модел дъбова маса, отново разтегателна 140+2 крила отстрани х 40 см Laughing! На мен паркета ми е дъбов. Не мога да ти дам отзиви за полот с фурнир. Не бих заложила на фурнир при такава експлоатация. Ще се опитам да намеря време и да потърся информация за едни масивни плотове от слепени парчета дървесина (които изглеждат точно, като плота на масата). Мисля, че бяха старозагорски. Коментирали са ги някъде из темите, че са много качествени. И на друга подобна информация попадах в темата за ремонт. Една дама планираше да си прави стълбище от такива плотове, беше пуснала линк там... харесаха ,ми и като визия и като цена. Може да потърсиш и ти, темата там не е много активна и няма да е много назад в мненията. Аз ще се ориентирам лесно, само да намеря време да седна Peace!

# 201
  • София
Да. модела имам предвид. Направи ми впечатление, че цвета не е същия, но не се задъбочих много  Laughing
/явно спя още/.

Nova Tema, за плота ще съм благодарна ако намериш линк.
Важно ми е как се държи при екслоатация, все пак ще се готви там, няма да е само за красота.

Никой ли няма опит с такъв плот? Confused

# 202
  • ту тук, ту там
Меденка, в последните няколко страници на темата "Кухня от Икеа" дискутирахме доста подробно плотовете, а и по-напред също имаше отзиви!  Peace

# 203
Меденка, в последните няколко страници на темата "Кухня от Икеа" дискутирахме доста подробно плотовете, а и по-напред също имаше отзиви!  Peace
Меденка, щях да кажа същото, прочети тук. Това, което съм чела и аз е, че се поддържат лесно, а и на мен специално ми харесва как старее дървото.
П.П. Имам трапезарна маса омаслена с осмо, която е подложена на зверска експлоатация, ми нищо й няма, омаслявам я веднъж годишно.

# 204
  • Варна
Меденка, и ние сме пред дилемата плот от масив или термоплот? Смятам другата седмица да звъня на http://www.darvoobrabotvane-vt.com/?action=gallery&p=3 и http://www.parketite.com/contacts.html
Първите работят за Икея. Единственото ми притеснение е как ще се държи плота около мивката, за останалите части мисля няма проблем. В ютуб се нагледах на клипчета с почернели кухненски плотове.

# 205
  • На брега
Меденка, от темата за строителството намерих тези плотове, а Amalleira, също показва интересни неща.

Прощавайте, ако съм се заблудила, но за мен плот с естествен дъбов фурнир не означава плот от масивна дървесина. Мислех, че става въпрос за плот от слепени фини дървесни частички със залепен повърхностен лист естествен фурнир отгоре и затова изразих мнение, че не бих се доверила на такъв за експлоатация в кухнята! Дано неволно не съм засегнала някого! Peace

# 206
  • София
Момичета, много благодаря за линковете и информацията.  bouquet

Мисля, че се ориентирах. Още утре ще проверя във фирмата за масивни плотове, тъй като в Икеа се оказа, че от месеци не ги предлагат и няма  вече да ги доставят. /а защо тогава още стоят като мостра, е загадка /. От това, което изчетох обаче установих, че и термоплота с фурнир ми върши идеална работа. Мазане с масло 2-3 пъти годишно не е кой знае какво натоварване и мисля че мога да го понеса. В краен случай винаги може да се смени.

Сега разбирам, че и масата от масив трябва да се омаслява, нещо което в магазина не ми казаха... Сега ако се окаже, че и столовете естествена кожа ще трябва да мажа с лосион против бръчки за по-сияен вид, направо ще се гръмна.
И верно ще се превърна в робиня на кухнята.  Laughing

# 207
  • Раковски
Плот от пдч с фурнир не съм виждал, или е масив или е пдч с гетинакс. Масата за която пишете може да е лакирана и в случая няма нужда от мазане с каквото и да е.

# 208
Меденка, не искам да се гърмиш, но да знаеш, че естествените материали си искат грижа. Всички кожени мебели също искаш крем хидратант.  Joy

# 209
  • Варна
Шадоумен, на Икея голяма част от плотовете са пдч с фурнир.

Общи условия

Активация на акаунт