Нашите кухни - 61

• 106 071
  • 742
  •   1
Отговори
# 330
Като идея добре,но ще го отдели от стената,поне тези сглобки за които се сещам.То може и като картина да се закачи,но пак същото.Обикновено гледаме стената да е права именно заради това да лепне добре.Ако е от стена до стена и по цялата дължина има шкафове няма значение ,че ще е отделен от стената,но при друга ситуация после ще се търсят начини да се скрие фугата

# 331
Гърбът е дъб масив, ламелен, много добре обработен, немски е. Трябва само да го омасля след монтажа.
Ивко, и аз си мислех да го лепим, но после допуснах, че е възможно да се изметне в един момент и как го демонтираме тогава?

Гърбът се монтира на клиновидна сглобка най-лесно и нищо не се вижда, няма дюбели, лепила.
Демонтира се лесно при налагане.
Може и с тези окачвачи http://www.rosi.bg/metalen-okachvach-552.html има и кръгли дупчи се с фрезер

# 332
  • София
Страхотни решения предлагате!
Клиновидна сглобка обаче в нашия случай не може да стане, тъй като плотът е пдч с естествен фурнир.

Мисля, че намерихме доста елегантно решение, ще споделя като го реализираме.
Може би ще комбинираме и с металните окачвачи в горната част.

Днес е монтажът, стискайте палци да успеем да се справим в рамките на деня  Peace

# 333
Много скептично бях настроена относно дървения гръб, но мъж ми ме убеди, че трябва така да направим кухнята, вместо с плочки.
Резултатът много ми хареса:
http://prikachi.com/images.php?images/380/8433380W.jpg

Създава много уют и топлина Simple Smile

# 334
Плочките не се виждат, но ако избереш по-малоразмерни, не би трябвало да "натежи". Може да обогатиш с рафтове, както е показано и на снимките.
Оправих плочките, кажи сега дали пак така мислиш.Те са маломерни, ама шарени  Mr. Green
При тази мивка нещата изглеждат така, мивката разделя плотовете на две и си мисля, че тук термоплота може да не издържи във времето понеже вода ще има винаги около мивката и независимо дали е кантиран плота водата може да пробие. Между шкафа с фурната и стената може да сложиш едно пдч от материала на кухнята (18мм), но тук трябва да се види какъв е ъгъла на стаята, ако е тъп (по-малко от 90 градуса) може да се наложи да се отдели повече от стената инак капака на фуната може да не се отвори.
Каква е разликата дали е изрязан плота за метална мивка или е разделен на две за тази? Нали пак се реже.Питам главно, защото сегашната ми кухня е с гранитен плот и мивка под плота и доста съм отвикнала да пазя.А мисля, че ще ми дойде нагорно и за селската кухня гранит да сложа.Кой вариант е най-добър като баланс между търсения 'селски" вид и грижата за термоплот?
Анн на мен много ми харесва как е станало с дървения гръб.

# 335
Въпрос към Меденка и Анн-....от къде си купихте гърбовете и плотовете?

# 336
  • Под Сините камъни
Много скептично бях настроена относно дървения гръб, но мъж ми ме убеди, че трябва така да направим кухнята, вместо с плочки.
Резултатът много ми хареса:
http://prikachi.com/images.php?images/380/8433380W.jpg

Създава много уют и топлина Simple Smile
Анн,супер е  Peace

# 337
Ето фирмата: https://www.facebook.com/MebeliMarkaBG/

Много доволна останах.

# 338
  • София
Браво Анн- Hands Clap
В другата тема ти видях и дивана - мой тип. Със здраве да си ги ползвате!
Видях, че са качили кухнята ти във фейса. А като цени как са?

# 339
  • Sofia
_Ava_,
Чудни са плочките, много ми харесват!
Мисля, че с такива плочки и шкафове в екрю, чудесно ще подхождат едни рафтове в тъмнокафяво дърво и няма да тежи.

# 340
Браво Анн- Hands Clap
В другата тема ти видях и дивана - мой тип. Със здраве да си ги ползвате!
Видях, че са качили кухнята ти във фейса. А като цени как са?

Ами, цените са много индивидуални, в зависимост от размера, материалите, които се ползват и тнт, като цяло не са от най-евтините, тип масово производство,

# 341
Tari Tasartir благодаря, олеква ми като чуя и друго мнение.Сега да питам и за друго.Мисля си мотива на тези плочки да го повторя и в банята на същия етаж.На етажа са една кухня с дневна общо, котелното, коридор и баня.Дали няма да прекаля  newsm78.Обединяващ е пода в този вид с размери на плочката 91х15см за коридора и стаите.
Анн и аз видях снимките, наистина много хубаво, ама не е ли много за пазене този плот.Надраскване, измятане.Как стои въпроса с рязане и мокрене отгоре?

# 342
Няма проблем да се мокри, той е обработен там с нещо Simple Smile не запомних точно какво, мъжът ми се занимава с техническите детайли Simple Smile

# 343
  • Sofia
Ava,
В банята бих препоръчала да ги използваш като акцент, не навсякъде.

Да ви покажа последната реализирана кухня по наш проект ( стил "Мондриан")

# 344
  • Под Сините камъни
Ava,
В банята бих препоръчала да ги използваш като акцент, не навсякъде.

Да ви покажа последната реализирана кухня по наш проект ( стил "Мондриан")

Eха супер весело е

Общи условия

Активация на акаунт