Нашите кухни - 61

• 106 503
  • 742
  •   1
Отговори
# 465
Посъветвайте ме откъде да си купя разделител за прибори в чекмедже.
Гледам по списанията и по магазините за кухни има едни хубави сиви пласмасови ам от къде се купуват?

# 466

Анализирай си навиците за готвене и ползване на кухнята.

[/quote]
Съжалявам че пуснах проектите със свойте мнения  създадохме такава каша в главата на момичето че трудно ще избере своя вариант, това по горе е единсвения верен и точен отговор

# 467
4efits, с каква програма направи този проект? Аз използвам една, но хич не успявам да докарам този подреден вид Embarassed. И моята бъдеща кухня е с подобно разположение като на Джули и ми беше много полезно да я видя в този вариант.
с KitchenDraw 7,0 ето http://www.kitchendraw.com/index.htm?fl=1

Много благодаря. Надявам се, че ще се справя Simple Smile
и ето https://www.youtube.com/results?search_query=KitchenDraw

# 468
  • Раковски
Посъветвайте ме откъде да си купя разделител за прибори в чекмедже.
Гледам по списанията и по магазините за кухни има едни хубави сиви пласмасови ам от къде се купуват?

има за 10 лв и за 100, евтини има почти във всички магазини а аскъпи в блум и салекс.

# 469
  • Luxemburg
Аз да ви попитам дали сте виждали такъв тип поставка която да е по-стилна (инокс например) но да е празна, без приборите. Сега си преброих всичките кухненски прибори и ще ми трябва подобна поставка за 10 прибора най-малко. В шкаф за да стоят ми трябва голям шкаф само за тях, а сега стоят заедно с главата за пасатора, бъркалки, белачки, и т.н.
Каква поставка търсиш?
https://www.google.bg/search?q=%D0%BE%D1%82%D1%86%D0%B5%D0%B4%D0 … D0%B1%D0%BE%D1%80
сори, много съм, завеяна. За кухненски набор който се поставя на плота имах в предвид.

# 470
  • Под Сините камъни
Първоначално си мислех съдомиялната да е до колоната с фурната, а чешмата да е в средата /там, където е на чертежа съдомиялната/, но в една фирма ме посъветваха да им разменя местата и да сложа мивката до колоната, за да имам повече плот.

Как ви се струва този проект. Приемам и съвети  Simple Smile

Ползвала ли си някога мивка до стена? Аз, да, и мога да кажа, че е гадно. Освен това ми е по-комфортно като имам място и от двете ѝ страни.
Като я сложиш, както си го мислела може и коритото да е по-голямо. По-удобно е.

Не знам за какво ще ползваш плота. Дейности, изискващи място си ги върша на масата. На плота най-много да нарежа нещо за манджата.
Анализирай си навиците за готвене и ползване на кухнята.
Eто при мен как е мивката и ми е супер удобна http://prikachi.com/images/927/8471927A.jpg

# 471
  • София
http://www.fat-bg.com/
Дайте мнение за тези мивки. На старата кухня съм със дълбока и грапава мивка, не се драска, но си иска полиране. Затова ми предложиха подобна от линка, а ме притеснява да не се пукне от вряла вода.
Е колко гореща вода смяташ да изливаш? То съвсем вряла вода не е препоръчително в която и мивка да изливаш, т.к. може да се пукнат уплътнения по сифона или да се пукне тръбата надолу. На Фат, мисля, че до 150 градуса издържаха. Чувала съм доста добри отзиви за тях, мие се лесно /примерно с меглио - напръскваш, минаваш с гъбата и изплакваш/.

Последна редакция: чт, 19 ное 2015, 20:14 от ₪₪₪ Afrodita ₪₪₪

# 472
  • Бургас
Много съм ви благодарна за съветите  Hug

4efits, много ти благодаря за труда, който си положила. Определено ми бяха много полезни проектите  bouquet

shadowman, до колоната на дългата стена е вратата. Зад нея има комин /0,40м/, който мислим да махнем /на първи етаж сме/ и да преместим вратата малко наляво, за да спечелим още едни 30 см. за кухнята. Мислим да вкараме аспирацията в комина, като оставим малка част от него колкото да влезе  тръбата на аспиратора. Ще скрием всичко в окачения таван. Друг въздуховод има в банята /която се пада на гърба на кухнята/, но не е удачно да вкараме аспирацията там, защото ще мирише в баните на хората.
Мивката, която съм придвидила ще макс. 40 см широка. Отцедникът ще е в шкафа над мивката.
От мебелната фирма ни препоръчаха шумопонижаващи системи за аспирацията. Ето тези
http://www.leksgroup.com/l_bg/?s=2&i=63
Как ти се струва? И да питам - имате ли впечатления за марка Eurolux? Уж се произвеждали в заводите на Фабер  Rolling Eyes

И само да доуточня, че досега съм имала всякакви кухни /сменили сме 3 квартири  Wink/. Предишната ми кухня беше П-образна и мивката ми беше точно до хладилника и не съм имала проблем с миенето /особено предвид това, че съм нямала съдомиялна/. В сегашния апартамент пък котлоните са там. По принцип първоначалната ми идея беше мивката да е в средата на плота /там където в момента съм замислила съдомиялната/, но от мебелната фирма ме посъветваха да преместя мивката до колоната, за да имам по-голям плот. Най-малкото на плота мога да сложа някой друг дребен кухненски уред докато в предишния вариант ми остава 50-60 см. плот и това ще е невъзможно.

# 473
  • Под Сините камъни
http://www.fat-bg.com/
Дайте мнение за тези мивки. На старата кухня съм със дълбока и грапава мивка, не се драска, но си иска полиране. Затова ми предложиха подобна от линка, а ме притеснява да не се пукне от вряла вода.
Е колко гореща вода смяташ да излизаваш? То съвсем вряла вода не е препоръчително в която и мивка да изливаш, т.к. може да се пукнат уплътнения по сифона или да се пукне тръбата надолу. На Фат, мисля, че до 150 градуса издържаха. Чувала съм доста добри отзиви за тях, мие се лесно /примерно с меглио - напръскваш, минаваш с гъбата и изплакваш/.
Аз съм с мивка на Фат.Когато сменям водата на боба или лещата пускам от смесителя студена вода,така се разрежда водата и не попада вряла вода в мивката .Същото правя и когато варя спагети

# 474
  • София
Здравейте!
Имам въпрос, свързан не толкова със самата кухня, колкото с уредите в нея...
Сега съм на етап поръчване на уреди и се чудех - на обикновения керамичен плот могат ли да се ползват индукционни уреди и обратното?

Имам една тенджера и един тиган, които са за индукционен котлон и не знам сега дали не трябва да си поръчвам индукционен плот заради тях...

# 475
  • Раковски
И да питам - имате ли впечатления за марка Eurolux? Уж се произвеждали в заводите на Фабер  Rolling Eyes

В  нас всичко е на евролукс, плюс за тях е че имат собствен сервиз, мобилен сервиз и 5 години гаранция.

# 476
  • София
И да питам - имате ли впечатления за марка Eurolux? Уж се произвеждали в заводите на Фабер  Rolling Eyes

В  нас всичко е на евролукс, плюс за тях е че имат собствен сервиз, мобилен сервиз и 5 години гаранция.

Не съм им фен на EUROLUX и това, че имат мобилен сервиз значи им трябва много и да не се тръби колко са .... реагират веднага на всички оплакванния и рекламации, а те не са малко напоследък.

Има други марки уреди Тека, Pyramis, AEG, BOSCH, SIEMENS, GORENJE дето са класи над Eurolux и цените не се различават много в средния клас. А гаранция вече всички дават поне 3 години.

# 477
  • Раковски
Ще спомена, че не съм фен на никоя марка, казах един плюс при който ако си от село става огромен, също така никой не подминава времетраенето на гаранцията.

# 478
  • Sofia
И аз съм с Евролукс и Нарди от 11 години и нямам никакви оплаквания. Peace

# 479
  • софия
И аз съм с Евролукс и Нарди от 11 години и нямам никакви оплаквания. Peace
И аз, но чувам, че вече не били така добри. И като качество, и като сервиз. Предстои ни купуване на нови уреди. Бях решила да бъдат същата марка обаче ще проуча по-обстойно.

Общи условия

Активация на акаунт