Нашите кухни - 61

• 106 450
  • 742
  •   1
Отговори
# 660
Като този, има различни.
http://neoform.bg/bg/product-view/67/1425.html

Губи се място ако нямаш място за колони и примерно кухня само 240/300 метра, но аз много често пека и е много по- удобно с високо вдигната фурна. А плот на реда с колони няма, то е все едно като място при теб, защото ако не монтираш фурната под колоните там ще имаш шкаф, т.е същото пространство което губиш в клоната....

# 661
Като този, има различни.
http://neoform.bg/bg/product-view/67/1425.html

Губи се място ако нямаш място за колони и примерно кухня само 240/300 метра, но аз много често пека и е много по- удобно с високо вдигната фурна. А плот на реда с колони няма, то е все едно като място при теб, защото ако не монтираш фурната под колоните там ще имаш шкаф, т.е същото пространство което губиш в клоната....

Възможно ли е всичките да са на една цена:  127,68 лв.  newsm78

# 662
Готварският плот се пада в края на редицата шкафове до шкаф-колона. Удачно ли е да е на 60 см. или е по-разумно да е на 30 см. ширина?

Пак да попитам тези с опит......

# 663
Според мен за размера на готварския плот са определящи навиците ти на готвене и от колко (какви по размер) котлони имаш нужда. Разбира се, че е по-удобно отстрани на плота да имаш някакво свободно място, но при липса на такова аз бих сложила голям плот (ако имам нужда от такъв), и да използвам неработещите котлони, за да си сложа капака на тенджерата примерно.

# 664
Оптималния плот за мен е тройка, но той е широк 60 см. Притеснява ме колко ще пречи колоната от едната му страна и какво ще се случи с нейната страница при тази близост с котлони.

# 665
  • София
Оптималния плот за мен е тройка, но той е широк 60 см. Притеснява ме колко ще пречи колоната от едната му страна и какво ще се случи с нейната страница при тази близост с котлони.
Със страницата и няма да се случи нищо повече от това което ще стане и с гърба - да се пооцапа от изпръскано примерно. Дали ще ти е удобно зависи от много неща, основно дали си левичар или десничар, както и от коя страна ще ти е колоната.

# 666
От опит да кажа, че е най-добре да имаш място плот и от двете страни на котлоните. Нашата кухня сега има комин точно до котлоните от едната страна и изобщо не ми е удобно.

# 667
  • космополитно
ЩЕ ПОРЪЧВАМ КУХНЯ! Въпросите ми са:
1. какви механизми за чекмеджета да избера? С плавно прибиране или с обикновени ролкови водачи? Майстор ме убеждава, че първите са модерни; скъпи и бързо скапващи се, а вторите-напротив устойчиви!?;
2. чекмеджета- обикновени или метабокс? За вторите обаче ми предлгат с дъно от ПДЧ и във вариант с дъно нещо като пресован картон. Та кои да избера?;
3. ако реша кухнята да е от ПДЧ от кой производител да е?;
4 същото питане имам и за МДФ?;
5. Смислено ли да купувам шкаф/механизъм за бутилки с олио и оцет или не е особено практично решение и ненужна инвестиция(както ми втълпяват познати)?
Благодаря ви предварително за отговорите! bouquet

# 668
  • Раковски
 1. До ся не съм чувал механизъм с плавно да се е скапал (ако е марков). Ролковия водач има товаримост 25 кг и за малки чекмеджета ще стане, отделно от това на турските и китайски производители са по-слаби. Никога не бих разубедил човек който иска да си сложи нещо по-хубаво в кухнята. Тук мисля, че майстора ви иска да му е по-лесно.
 2. Тук зависи от това какви размери са чекмеджетата, ако са големи и дълбоки търсите такива които носят повече килограми. Също така видове чекмеджета много, метабокса е като обикновенния ролков водач, но с  високи метални царги. Дъната на чекмеджетата също зависи от големината на чекмеджето, пресования картон е фазер.
 3. Избирай смело материал който да ви харесва, а не по марка, като се докара у вас едва ли ще направите разлика в материала ако го сравните с друг. Обърнете внимание на структурата ма покритието и кантирането да е ОК.
 4. МДФ-а се лакира, боядисва, има го готов с разни покрития, трябва да изберете какво искате.
 5. Аз лично смятам, че е добро решение, имаш шкаф подготвен за тези неща, инак къде ще ги сложиш... най-вероятно в шкафа с мивката.

Всичко зависи от бюджета които сте си подготвили, за сравнение мога да дам механизмите за чекмеджета, роковите са от 2,5 до 5 лв а тези с плавно започват от 17 и може да достигнат до 100 според вида и функцията. ПДЧ- то е евтинио, мдф-а скъп.

# 669
  • космополитно
Благодаря shadowman  за изчерпателните отговори! Внесоха ми яснота и за малко  ме успокоиха! За малко поради новозахлупили ме въпроси:

1. Кога се прави окачения таван- преди или след монтирането на кухнята?;

2. как вървят в момента нормалните цени при поръчковите кухни за изработата на линеен метър МДФ и за ПДЧ?

Изобщо оплела съм се като пиле в калчища и се чудя откъде да почвам за да се ориентирам!? Та... почнах да чета от тук, а тук всички ми е струват напреднали с материала!...
Сигурно занапред пак ще задавам лаишки въпроси, за което моля за разбиране!

# 670
Искам да си избера щори за кухнята и не знам какви точно.
Не искам алуминиеви. Това е сигурно.

# 671
Цитат

Окаченият таван, както и шпакловка/боядисване на неокачен таван, се прави преди кухнята. Дори бих казаха, че трябва да е готов при вземането на размерите, за да е най-точно, ако горните шкафове ще са до тавана.

Цитат
2. как вървят в момента нормалните цени при поръчковите кухни за изработата на линеен метър МДФ и за ПДЧ?

Моите наблюдения са:
около 600лв на линеен метър е средната цена на ПДЧ с български мебелен обков
около 750-800лв за матово боядисани МДФ вратички и по висок клас панти.

Тези цени не включват плот, мивка, батерия, вградено осветление, електроуреди и специални механизми за вътрешна огранизация.

Чух мнения, че майсторът работи по-евтино. Чувала съм мнения, че кухнята се смятала по 1000лв/лин/метър, но това са разни общи приказки, за които не е ясно, какво е "евтин" и какво включва дадена цена.

# 672
Ето Ви с помоща на електр. таблица да си смятате цените  http://dox.bg/files/dw?a=f30f2f18ae

# 673
  • Раковски
Благодаря shadowman  за изчерпателните отговори! Внесоха ми яснота и за малко  ме успокоиха! За малко поради новозахлупили ме въпроси:

Изобщо оплела съм се като пиле в калчища и се чудя откъде да почвам за да се ориентирам!? Та... почнах да чета от тук, а тук всички ми е струват напреднали с материала!...
Сигурно занапред пак ще задавам лаишки въпроси, за което моля за разбиране!

Цена се прави когато има проект, избрани материали, обков + всичко което е нужно за направата на кухнята. Смятането на линеен метър може да ви обърка, щот 1метър шкаф с две врати е една цена, а шкаф 1 метър с 3 чекмеджета е друга цена.
 Да спомена, че български обков няма.

# 674
Момичета, имам питане към тези от вас, които ползват плот от масив. Понеже, видях, че в Икеа имат масивен плот на 90см  ширина сега обмисляме този вариант. Та може ли да ми дадете малко повече инфо относто поддръжката на такова чудо. Много грижи ли изисква? Колко често се лакира? Ако се надраска или нарани каква е продцедурата?

Общи условия

Активация на акаунт