Коледа 2015 - 1

  • 107 920
  • 861
  •   1
Отговори
# 570
  • Бургас
  • Мнения: 2 008
Здравейте пак Simple Smile,
 И се чудя дали мога първо да изрежа всички сладки и тези, които не са първи за печене да ги сложа пак в хладилника докато им дойде редът. Малко се уплаших от това тесто Mr. Green. Предварително благодаря за съветите! bouquet
Всичките приказки са за това, че тестото трябва да остане хладно-затова се връща в хладилника. Но ако работиш бързо и имаш възможност да го оставяш на балкона да чака там-пак е добре, времето е хладно. Ако можеш да ползваш няколко тави за печене, можеш да си ги заредиш всичките , сладките ще чакат там в стаята да бъдат опечени./ Аз работя с 4 тави и тревогите ми са само как да ти опазя от кучето/. И по друга причина предпочитам тази организация-рохличките трябва да се овалят в пудра захар, а това иска време  и не мога да подготвям тава за печене. /просто предпочитам да мия повече тави, вместо да се притеснявам "лелееее, сладките прегоряха"

# 571
  • В светлината на слънцето
  • Мнения: 8 168
amarinova, пробвай меденките по стара търновска рецепта. Те са готови за хапване буквално на следващия ден. И стават много мекички и пухкави. Peace

С масленото тесто аз пък правя друга хитрост. Предварително изрязвам няколко броя хартии според големината на тавата и подреждам изрязаните сладки. После пека, като само пренасям хартията със сладките в тавата. Така ми е спокойно, че няма да изгоря някоя тава, докато подготвям следващите сладки.  Peace

# 572
  • при принцесите
  • Мнения: 90
Здравейте,
Искам да купя такава декорация за меденки и бисквитки http://decor-cake.com/category/73/koleda.html. Въпросът ми е вафлена или фонданова хартия трябва да е? От това, което прочетох разбирам, че се слага върху фондан, има ли значение каква хартия да взема?

# 573
  • Мнения: 1 154
Меденките на Джема са готови за хапване веднага от тавата, последните изчезнаха в рамките на 3 часа вкъщи:)

# 574
  • Мнения: 12 882
Всички видове меденки са готови за хапване, ако не се препекат. Моментът трябва да се уцели. Не е нужно да стават чак тъмно кафяви, защото като изстинат и са камък. Аз ги вадя с блед тен и са готови за ядене веднага. Меденки правя около 2 дена преди Коледа.

# 575
  • Мнения: 457
Момичета имам едно питане решила съм да правя Ваниловите кравайчета на Наталина .Обаче как да ги оформям за да ги наредя в тавичка за кравайчета ,така че да са си във формичката.????

# 576
  • Мнения: 1 080
Момичета имам едно питане решила съм да правя Ваниловите кравайчета на Наталина .Обаче как да ги оформям за да ги наредя в тавичка за кравайчета ,така че да са си във формичката.????
Гледала съм клип как се нанася тестото със шпатула мисля, отделен е въпроса, че това не е възможно когато ядката е по-едро смляна.

Аз съм ви изтървала и едва днес ви дочетох. Пристигна ми подложката за макарони най-накрая...

# 577
  • Мнения: 167
Здравейте, момичета,
Насочила съм се към английския коледен кекс.
Имам питане  Embarassed - след като се накиснат плодовете и ядките в коняка и сока от портокал (най-общо казано) изцеждат ли се преди да се сложат към останалата смес, с която се приготвя кекса (разбитото масло, със захарта, брашното с яйца ...)?

Благодаря ви

# 578
  • Мнения: 786
Момичета имам едно питане решила съм да правя Ваниловите кравайчета на Наталина .Обаче как да ги оформям за да ги наредя в тавичка за кравайчета ,така че да са си във формичката.????

Потърси Джемма беше качила клипчето, но нямам време сега да го потърся. Виж в нейните клипове.

# 579
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
  • Мнения: 42 068
то няма толкова течност, че да се отцежда  Peace

почвай смело, винаги става
 Laughing от три години го правя и май само това ми се получи от първи опит  Hug

# 580
  • Мнения: 1 800
Здравейте, момичета,
Насочила съм се към английския коледен кекс.
Имам питане  Embarassed - след като се накиснат плодовете и ядките в коняка и сока от портокал (най-общо казано) изцеждат ли се преди да се сложат към останалата смес, с която се приготвя кекса (разбитото масло, със захарта, брашното с яйца ...)?

Благодаря ви
АЗ изсипах всичко, но то беше много малко, защото се беше "изпило"

# 581
  • Мнения: 167
Благодаря ви, tinki_15, st. Dobri, bobb  Simple Smile

# 582
  • Балчик
  • Мнения: 9 290
Ето как правя кравайчетата:
https://www.youtube.com/watch?v=JDwER6cLQmM

# 583
  • Мнения: 1 154
Джемма, благодаря, че пак го сподели - тъкмо се канех да го търся из старата тема, че съм забравила как ставаше ваденето:)

# 584
  • Мнения: 253
Благодаря за съветите за масленото тесто! bouquet И аз реших да процедирам така - да изрежа няколко кръга хартия за печене и да ги държа в стаята да си чакат реда за фурната.
С тази кутийка, която взех с украсата за сладки мисля, че уцелих десятката. Вътре има една тубичка бял айсинг с малка дупчица на тубичката. После мога да я отрежа отгоре, да я пълня с друг цвят и да я защипвам и ще имам тънък писец за меденките.

Общи условия

Активация на акаунт