Коледа 2015 - 1

• 108 439
  • 861
  •   1
Отговори
# 135
Записвам се в тази страхотна тема за любимото ми време от годината.Миналата година се отчетох само с едни меденки,но тази съм решила да направя повече сладки  Peace

# 136
  • Балчик
Много бързо пристигнаха формите са медената къщичка, браво на китайчетата. Много са сладки и миниатюрни.

# 137
  • На брега на реката
Дъщеря ми вече ме врънка кога ще месим и ще режим меденки. А така ми се искаше да прескоча тази година с меденките. Исках да заложа на други сладки, но май ще започваме скоро репетициите  hahaha

# 138
  • Варна и...духом на Босфора
 Hug Heart EyesНаталина,много благодаря за темата.От вас момичета вълшебнички научих и аз да правя доста сладки лакомства.
Но не мога да доизкусуря айсинга за украсата на меденките.Знам,че има линкове на първа страница,но споделете,моля и вашия опит.Някъде бъркам,ама къде? Мин.година ми стана течен такъв,прозиращ...
А като го смеся с червена и зелена
боя става много красив цвят...обаче пак течен.
Ще се радвам ако ми помогнете!
Също и за силиконовите форми да питам,понеже не съм пекла в такива,използвах голяма разпродажба в Пикадили и си купих,та, на колко градуса печете,
и слагате ли допълнително подложен съд отдолу?

# 139
  • Балчик
Вероятно ти е малко захарта, за да стане течен. На един белтък е около 200 гр, но пак зависи от големината на белтъка, гледаш консистенцията предимно, не толкова грамажа.

Силиконът е до 220 гр, няма нужда от подложка.

# 140
  • Czech Republic
Hug Heart EyesНаталина,много благодаря за темата.От вас момичета вълшебнички научих и аз да правя доста сладки лакомства.
Но не мога да доизкусуря айсинга за украсата на меденките.Знам,че има линкове на първа страница,но споделете,моля и вашия опит.Някъде бъркам,ама къде? Мин.година ми стана течен такъв,прозиращ...
А като го смеся с червена и зелена
боя става много красив цвят...обаче пак течен.
Ще се радвам ако ми помогнете!
Също и за силиконовите форми да питам,понеже не съм пекла в такива,използвах голяма разпродажба в Пикадили и си купих,та, на колко градуса печете,
и слагате ли допълнително подложен съд отдолу?

Здравей, не отписвай линковете на първа страница, защото точно там много точно е описано за айсинга и то точно според нашият опит. Както Джема е казала, малко ти е захарта. Течният айсинг е за заливане на цялата бисквитка, но ако искаш да "рисуваш" с него, трябва да е по-гъст и като направиш точка или линия на бисквитката или на чиния например, да не се разлива. Въпрос на опити. Успех!

# 141
  • Варна и...духом на Босфора
 Heart EyesДжема,Наталина,много ви благодаря за отговорите и напътствията.Пак ще чета първа стр,разбира се,дано ми се получи тази година по -добре.
За подправките за меденки-мин,год взех от Лидъл,много добра комбинация бяха,харесаха ми.
За подаръци за близки смесвам в бурканчета малки захар с кафява такава,канела,ванилия,карамфил,кардамон,джинджър,кориандър,ароматен микс става,една красива панделка,хубава картичка и воала!

# 142
# 143

Оххх и аз днес си набелязах доста нещица от тази страничка Mr. Green
дано да има като отида в понеделник даже мисля още сутринта преди работа да го посетя.

# 144
# 145
Чудесна тема момичета запис веднага с едни любими кошедни бисквити с мока и канела. Правим ги всяка година и вече нямам търпение пак да ги забъркам..

# 146
  • На брега на реката
Рецепта! Изглеждат неустоими Simple Smile

# 147
Момичета от понеделник 02.11 в лидл пускат коледни подправки, марципан, пудра захар за айсинг.

# 148
Чудесна тема момичета запис веднага с едни любими кошедни бисквити с мока и канела. Правим ги всяка година и вече нямам търпение пак да ги забъркам..

Може ли рецептата за тези меденки?  bouquet

# 149
Да веднага

Маслени бисквити с мока и канела:
За тестото са ви необходими

1 ч.ч.пудра захар
    1  чаша кафе
    2 пакетчета ванилия
    1 с.л сок от лимон, може и лимонова кора
    щипка сол
    какао на прах
    2 ч.ч.брашно
    1 с.л.канела на прах
    1/2 пакетче краве масло

Рецептата търпи експериметиране. Ако искате да е съвсем по канадски може да замените лимона с кленов сироп, или да добавите различни билки. Въпрос на вкус.

В голяма купа разбийте пудрата захар и маслото до получването на гладка кремообразна текстура. За постигането на тази текстура е нужно маслото да е добре омекнало, за това предварително го оставете за час – два на стайна температура. Постепенно прибавяйте останалите продукти до получаването на не много твърдо тесто. В началото ще се меси малко по-трудно тъй като е доста меко наистина. Интересното е че е за предпочитане да се меси с още малко пудра захар, но понякога ми се налага да го доомеся с брашно, но не прекалено. Когато е готово може да го разточите с дебелина не повече от 1 см. Изрязвате формички каквито поискате. Печете в предварително загрята фурна на 160 градуса за около 20 мин. Бисквитите няма да се надуят тъй като нямат набухватели в тестото. Ще станат много хрупкави и ухаят на канела и лимон.

Да ви е сладко

Общи условия

Активация на акаунт