Коледа 2015 - 1

• 107 848
  • 861
  •   1
Отговори
# 420
Миналата година ползвах шрифтовете на д-р Йоткер.  Останах доволна, но аз не съм мерило - амотьор съм в сладкоправенето. На всички им харесаха, нищо, че са бледи, но пък са удобни.

# 421
Меган,
Има едно магазинче на Руски паметник, където продаваха на килограм. Точно на спирката на тролея от страната на 5-те кьошета.
Момичета виждали ли сте  в някоя от веригите шоколадов чипс? В Метро е много голяма разфасовката - 2,5 кг. Търся 1 -1,5 кг.
В магазинчето за кафе "Адамс" на трамвайната спирка на женския пазар има насипно шоколадови калети. Марката е ION.
Благодаря ви момичета, но не живея в София.

# 422
  • София
Меган, можеш да си поръчаш от тук, на грамаж е, белгийски и е много хубав, аз съм взимала: http://sladkatakushta.com/shokoladi/shokoladi.html

# 423
Меган, можеш да си поръчаш от тук, на грамаж е, белгийски и е много хубав, аз съм взимала: http://sladkatakushta.com/shokoladi/shokoladi.html
Благодаря, не бях попадала на този сайт. Намерих такива в които 100 гр. струваше 2.50-3.10, много скъпо ми идваше.

# 424
хаха каква е тази цена за 0,050 грама? това да не е цена за едно зрънце шоколад Joy. Няма да е зле да си оправят малко грамажите, предполагам цената е за 50гр. или 0,050 кг

# 425
хаха каква е тази цена за 0,050 грама? това да не е цена за едно зрънце шоколад Joy. Няма да е зле да си оправят малко грамажите, предполагам цената е за 50гр. или 0,050 кг
За 50 грама е цената.  И по темата.Тази седмица ще се пробвам с половин доза меденки, ако трябва ще повторя опита, но тази година твърдо съм решила да ги направя  за Коледа. За този година съм решила да направя напуканите сладки, рохлички,като и за тях трябва да потренирам, че миналата година бяха малко чупливи, сникердудълчета и евентуално меденки ако ми се получат.

# 426
lulumba и цлете - благодаря за отговорите!  bouquet Странно, на кутийката има някаква картинка с доста наситени цветове. Явно е търговски трик.

# 427
  • Балчик
Истински шоколад, ама друг път- съдържанието започва със захар, знак за ниско качество. Но като за сладкарски продукт е ок.

# 428
Здравейте, момичета, от миналата година ви чета, тази година ще се включа с някои нещица 😊 точно ще замесвам пробна доза меденки на Джули, но като съм купувала подправките вместо кардамон съм взела кориандър 😞 отива ли тази подправка или да ги правя само с канела и джинджифил?

# 429
  • Балчик
Неее, кориандърът няма да замени кардамона в никакъв случай.

# 430
  • София
Момичета виждали ли сте  в някоя от веригите шоколадов чипс? В Метро е много голяма разфасовката - 2,5 кг. Търся 1 -1,5 кг.

Привет, аз миналата година съм си купувала от Кауфланд в малки разфасовки, но не си спомням за какви пари и какъв грамаж става въпрос. Провери  на щанда за украсите за сладкиши. Simple Smile

# 431
  • Велико Търново
Днес реших да почвам с приготвянето на меденките. Забърках меденките на Джемма, до сега винаги са ми се получавали, тестото стана хубаво, меко, лъскаво, лесно се работи, но формичките се развалят. Стана някак разтегливо и когато се опитвам да пренеса формичката в тавата, се разваля. Дали съм прекралила с меда и захарта?

# 432
Вместо шоколадов чипс си купувам готварски шоколад от Кауфланд, казва се "STILLA" 200 g за около 1,80 лева. После с най-дебелия нож го режа през половин сантиметър на една дъска и после го обръщам да го нарежа напречно и ето ти чипс. Купувам по 5-6 бройки, че го няма винаги, в ЛИДЛ също има, но е с по-ниско съдържание на какао.

# 433
scrye, да не си ползвала по-течен мед? Може да пробваш за кратко да сложиш тестото  хладилкина да стегне. Най-лесното решение е да добавиш брашно, но има опасност да станат твърдички.

# 434
  • Велико Търново
Медът го разтопявам със захарта на котлона, пробвах с добавяне на брашно, малко по-добре е, но не искам да прекалявам. Тези отиват в графа за слепване, ще се прави нова доза за украсяване.

Общи условия

Активация на акаунт