Коледа 2015 - 1

  • 107 834
  • 861
  •   1
Отговори
# 780
  • Мнения: 1 045
Имам един въпрос - в рецептата за шоколадовите напукани сладки има 3/4 чаена чаша какао, аз ползвам това на доктора, няма ли да станат горчиви от това количество ?

Аз ги правих по тази рецепта:   http://mysweethobby.blogspot.bg/2014/01/napukani-shokoladovi-sladki.html   невероятни са!!!!! Какаото е 30гр.

# 781
  • Русе
  • Мнения: 2 268
Поздравления, kiara69!
Аз още не съм започнала Confused , но утре вечер се каня да открия сладкоправенето с линцери.

# 782
  • Варна и...духом на Босфора
  • Мнения: 2 733
 Crazy Направих първата доза меденки,Ст ДОБРи,благодаря за линка за Джемината
рецепта.Да похваля формичките от Кауфланд в мерителна кутия с капак за 4,99.
Вече имам ботушче,ангелче,хубава комета,и мечето е по-хубаво от старото ми. И са цветни такива,хубави.После си купих нова коледна покривка с Дядо Коледа и шейната с елени,и за фон Северно сияние,от същия магазин и форми ръкавички имаше,и тях си взех Simple Smile и се връщам и в пощата
-коледна картичка от Норвегия от мои близки от Берген!
Сега се отдавам на мачове и фигурно пързаляне,приятно сладкотворчество момичета и момче! Hug

# 783
  • София
  • Мнения: 9 850
Снощи забърках тестото за рохличките, двойна доза направо. За първи път ги правя, но няма да е за последен. Уникални, много се харесаха вкъщи. Жертви (счупени) имаше само 2-3 от невнимателното изваждане от тавата. Снимки утре. Забърках тази вечер и едни линцери и хукнах да търся формички, че нашите са хванали крака. Намерих и утре ще има "сладкоправене" Simple Smile

# 784
  • Мнения: 25
Първият ми опит с коледните сладки е с "Меденките на Джули". Станаха чудесни.

Последна редакция: пт, 11 дек 2015, 04:32 от Десислава Минкова

# 785
  • София
  • Мнения: 12 798
Изпекох линцерови сладки.
Миналата година правих тарт с кестенова плънка и понеже много го харесаха, ще направя пак.
Мисля да направя и реване с маково семе и крем и още 1-2 вида сладки (още се колебая кои).

# 786
  • София
  • Мнения: 467
Изпекох линцерови сладки.
Миналата година правих тарт с кестенова плънка и понеже много го харесаха, ще направя пак.
Мисля да направя и реване с маково семе и крем и още 1-2 вида сладки (още се колебая кои).
.
Може ли рецептата? Много обичам кестени ! Simple Smile

# 787
  • Мнения: 2 844
Дами, някой беше дал изпитана рецепта за портокалови сладки със сок и настъргана кора, не мога да я намеря Embarassed Моля, ако някой има линка да ми го пусне! Предварително благодаря!
Иначе към рохличките, направих локумки /Джема, мерси за рецептата/ и сласките с фъстъченото масло за втори път/ първите се изядоха за 1 ден ooooh!/.
Страхотни сте bouquet

# 788
  • Мнения: 15 087
Дами, някой беше дал изпитана рецепта за портокалови сладки със сок и настъргана кора, не мога да я намеря Embarassed Моля, ако някой има линка да ми го пусне! Предварително благодаря!
Иначе към рохличките, направих локумки /Джема, мерси за рецептата/ и сласките с фъстъченото масло за втори път/ първите се изядоха за 1 ден ooooh!/.
Страхотни сте bouquet

http://www.mycookingbookblog.com/%D0%BF%D0%BE%D1%80%D1%82%D0%BE% … 0%B8%D1%82%D0%B8/

# 789
# 790
  • Мнения: 2 844
 Мама на......  bouquet
 izgariashtata  bouquet
Много благодаря, ще ги направя! chef

# 791
  • Мнения: 5 643
Колко време могат да издържат меденки с фонданова украса?

# 792
  • Мнения: 1 627
Момичета, един въпрос: ако в локумките сложа червено, а не бяло вино, ще има ли някакъв проблем? Имам само червено, а съм с бебе и няма как да изляза да купя друго. Искам да правя локумките на Джема

# 793
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
  • Мнения: 42 062
Момичета, един въпрос: ако в локумките сложа червено, а не бяло вино, ще има ли някакъв проблем? Имам само червено, а съм с бебе и няма как да изляза да купя друго. Искам да правя локумките на Джема

аз сложих вода и кленов сироп  Blush щото не ми се купува бутилка вино заради едната чаша  Blush
и само с вода щеше да стане, но исках да използвам кленовия сироп някъде  Blush

и да си повторя питането - сдобихме се с буркан тахан с какао, има ли къде из коледните сладки да го използвам?
иначе и той, като кленовия сироп ще се включи някъде, където има олио/масло и какао  Blush

# 794
  • Мнения: 1 627
St. Dobri, можеш да слепваш с тахана. Получава се божествено. Дори може да го смесиш с мед 1:1, или ако не обичаш много сладко 1:1/2.

Общи условия

Активация на акаунт