Перилни препарати и омекотители - 34

• 61 148
  • 720
  •   1
Отговори
# 285
 С риск да се повторя: не е толкова важно колко е дълга програмата, а какво прави машината за това време. Час и половина може да е много малко, а може и да е горе-долу достатъчно. Важно е колко бързо се достига зададената температура и съответно колко време се обработва на нея. Самото механично разбъркване също е важно. Не всички машини го правят еднакво добре. Разбира се, важно е да не претоварвате машината и да си дозирате препарата правилно.
Доброто изплакване е от много голямо значение, както за хигиенното качество на прането, така и за предотвратяване на кожни проблеми. Плакненето изисква вода и време. Центрофугите между отделните плакнения също са важни

Трудно е да се даде отговор на това колко дълга трябва да е една програма. Най-общо, една добре оптимизирана машина може да се справи за около 2 часа, като 45-50 минути от това време са плакнене и центрофугиране.

# 286
Едната ми програма, която е за тъмни дрехи /пише Jeans/, е час и половина. При нея прането е половин час и един час плакнене.
Другата програма час и половина - прането е около 50 минути.

Пускам нощем по принцип програмата на 2ч. и половина ...

Аз пък се чудя какви са тия петна при бебета. Не си спомням такива. Истински петна имаше след 3г. Grinning

Иначе допълнително плакнене задавам със самата програма, но е към десетина минути. Отделно като свърши програмата, задавам плакнене и центрофужене - там е 20 минути. Незнам дали това е достатъчно..

# 287
Цитат
Аз също, преди да намеря темата, перях всичко на 40 градуса, на програма от час и половина, и тя ми се виждаше дълга.

Какво й е лошото на тази програма и тези градуси за ежедневно пране със замърсяване от общ характер /пот,прах и др/?  newsm78
Освен да ги лопам на 3 часова с предпранета , 4 плакненета,лесно гладене на 60 градуса? Mr. Green

Не си спомням дали цитата е мой, писала съм подобно нещо, но ако е мой-имах предвид, че перях всичко на тези градуси и програма, вкл и бяло пране. Е, не бяха добре изпрани, като прибавим и калпавия прах Mr. Green
А такава програма си е къса според мен, а тук важи правилото - колкото повече /вода и време/, толкова по-добро изпиране..

# 288
  • Кортина д'Ампецо, Италия-България-Велико Търново
Няма ли ги онези перални, които бяха предназначени за бебешки дрехи?
За един ден някак си не ми се връзва да се съберат 2-3 кг. бебешки дрехи. Визирам различни материи, картинки, щампи и подобни. Да се събират няколко дена - пък не е препоръчително.
Ами то като се замисля на ръка ще ги изпера по-бързо и качествено, а накрая бих ползвала центрофуга.

Моят съвет към бъдещите майки, ако не се натрапвам е да се снабдят с качествени памучни дрешки, спално бельо-белички, носещи на пране при висока температура. Поне през първите няколко месеца от живота на бебенцето. Посочвам памук, защото за мен е много важно също гладенето на дрехата.

# 289
  • Варна
Някой ползва ли дезинфектант при пране? Какво ви е мнението  - http://apteka.framar.bg/30030082/%D0%B8%D0%BC%D0%BF%D1%80%D0%B5% … 250-%D0%BC%D0%BB-

# 290

Моят съвет към бъдещите майки, ако не се натрапвам е да се снабдят с качествени памучни дрешки, спално бельо-белички, носещи на пране при висока температура. Поне през първите няколко месеца от живота на бебенцето. Посочвам памук, защото за мен е много важно също гладенето на дрехата.

Tова е добър съвет. За детските дрехи са важни две неща:
1. Да са удобни и да не притесняват детето.
2. Да позволяват ефективно пране.

# 291
TAED, за бяло разбрахме, че Ариел на прах е по-добър от Персил на прах. Разбрахме и защо. Кажи и за цветното. Кой е по-добър и евентуално защо?

# 292
  • Plovdiv, Bulgaria
От утре в Кауфланд ще има Тайд за цветно на промоция, дали е хубав? newsm78

# 293
  • София
По принцип Тайд е хубав и добре ми изпира, добре ухаят дрехите, много съм доволна от него, но не е купуван от Кауфланд или друга подобна верига.

# 294

Скоро ползвай Тайд за цветно. Хареса ми, изпира добре и има приятен аромат.

# 295
  • в огледалото на живота
В момента цветното пране  пера с него.
Отдавна не бях купувала,нямам забележки все същият си е.От Кауфланд е,но не беше в промоция.
п.п :Добавяй препарат за омекотяване.Няколо стр.по назад ме посъветваха,че иначе дозата за твърда вода излиза 200мл.

# 296
  • Пловдив
Скорошно мнение за омекотител Thinking Трябва да купувам и...последно взех бял Медикс.

# 297
Скорошно мнение за омекотител Thinking Трябва да купувам и...последно взех бял Медикс.

зависи какво ти харесва. аз отдавна се бях отказала от ленора, но реших пак да взема да пробвам и виж ти, взе че ми хареса. пък и е много относително също. на теб може да ти допада един аромат, на друг не. зависи какво търсиш и какви очаквания имаш от продукта. формулировай по- точно въпроса, пък ние ще дадем мнение. от там в магазина и почваш да душиш шишета  Laughing

# 298
  • Пловдив
 Wink Май така ще е...с душене.Ами нямам точна формулировка...просто омекотител.

Вчера си взех оранжев Даш,ама не съм го пробвала.
Такъв...
Скрит текст:

# 299
  • София - Рим и обратно
За този Даш (обаче прах) търсих мнение през лятото, защото го гледах в Италия. Води се икономичен, струва наполовина почти на класическия Даш. Но Гес изрази мнение, че са му спестени и доста важни съставки и не го препоръчва, така че се отказах. А пък и течен....съвсем не става, според мен.

Общи условия

Активация на акаунт