Перилни препарати и омекотители - 34

• 61 148
  • 720
  •   1
Отговори
# 270
  • София
И аз доста попрах бебешките дрехи с Тео бебе, но в темата доста отдавна се изясни, че надписът "бебе" не го превръща изобщо в бебешки, т.е. че съставът му не подходящ за чувствителна кожа. Тео бебе прах е избелващ, така че теоретично ще влияе на цветовете. За течния няма да коментирам - доста се изписа по този повод.

Frozy, Персил сензитив е добър прах за деца, почти не е ароматизиран, така че доволно можеш да го ползваш (освен ако в момента обонянието не ти прави номера  Wink ). Универсален е, т.е. някои тъмни и ярки цветове след дълга употреба вероятно ще се променят. Просто дрехи с такива цветове пери с прах за цветно (Тема, щом ти харесва).

Но за бебешките и за чаршафи и хавлии ползвай Персил сензитив например (на слонова кост и на сиво почти съм сигурна, че няма как да навреди, а на ярките бебешки - и без това, бебчо ще ги израства за месец-два, така че няма да има време да избелеят). Течен за детските дрешки избягвай - TAED подробно е обяснил защо.

# 271
  • София - Рим и обратно
Аз по едно време си бях оставила Тео бебе за цветните точно, защото нали е добре да има избелители за дезинфекция. Черните и много тъмни дрехи обаче пусках с капсули за цветно на Персил или Даш.

# 272
Не мога да изчистя петна от кръв върху коприна, някакви предложения? Лошото е, че петното според мен е фиксирано, защото не го изпрах със студена вода веднага като стана, а после пробвах с вениш и понеже е коприна го прах с препарат за коприна, а не стандартен препарат за пране Rolling Eyes

# 273
  • София
Благодаря Ev_e, ще си взема от Персила, той до колкото разбирам може да е на мястото и на ОМО-то - за бялото пране и за детското такова в последствие?

За детските дрехи мога ли да ползвам сензитив Ленор? Имаше два доста приятни и ненатрапчиви аромата?

Иначе от течните тотално се отказах, след спортните екипи на ММ  Hug

# 274
  • София
Можеш да го ползваш вместо Омо за бяло и детско пране. За мен изпираше доста качествено (не съм го ползвала от година може би).
На детските не слагай омекотител - поне докато бебчо не стане на 4 г.  Peace Спести му една химия. Искаш да караш с многократни пелени, вероятно заради геловете в еднократните, а налиташ на омекотител. Няма смисъл.

Пп Апропо радвам се, че се справи със спортните екипи  Wink

# 275
  • София
И като на бъдеща мама един малоумен въпрос  Embarassed Да пера ли и нашите дрехи със същите препарати - сензитив? Все пак бебето ще има допир до тях?

# 276
И като на бъдеща мама един малоумен въпрос  Embarassed Да пера ли и нашите дрехи със същите препарати - сензитив? Все пак бебето ще има допир до тях?

Няма смисъл. Споко, всичко ще е наред Laughing

# 277
  • на Мелмак

Няма смисъл. Споко, всичко ще е наред Laughing
+1

# 278
  • София
Благодаря момичета и момчета!  bouquet Продължавам да си ви чета, много сте ми полезни и ограмотяващи  Hug

# 279
  • Sredets/Burgas

Много уместен въпрос.
Възможно е и да се наложи.
На мен ми се наложи... Peace
Малката ми щерка е с толкова чувствителна кожа,
че като я гушкахме, и после по бузите й се появяваше контактен дерматит...
Аз ползвах Ариел по това време за нашите дрехи,
но тогава още не плакнех дрехите по 10 пъти...

Сега е на 2 години и половина, би трябвало да пера още с бебешки прах, но не...
Умопомрачителното плакнене, което практикувам,
е абсолютно достатъчно, за да избегна кожни дразнения,
дори при пране с  по-агресивни препарати като Ариел...

# 280
  • София

Исках да попитам, този калъф за диван, мога ли да го третирам все пак машинно, вместо на химическо на някаква програма и с какъв препарат?
http://www.ikea.bg/living-room/Sofas-and-armchairs/Extra-covers/kivik/9690/10821/
Съставът е: 33% памук, 25% лен, 22% вискоза/изкуствена коприна, 20% полиестер.

Имаме куче и ще се почиства повече от веднъж годишно, та някак не ми се носи всеки път на химическо и междувременно да седим без калъфи.

Исках да си повдигна отново този въпрос, дали примерно с някоя конкретна програма и препарат мога да третирам и у дома калъфите?

# 281
Не е толкова важо с какъв препарат перете детските (и вашите) дрехи, а колко добре ги изплаквате. Не претоварвайте машините, дозирайте правилно и винаги използвайте максималния брой изплаквания или направо програма плакнене+центрофуга след края на основната програма. Омекотителите трябва да са забранени за използване върху дрехи за деца под 4 годишна възраст. Не се подвеждайте по картинките върху опаковките с бебета. Никоя от съставките на който и да е омекотител, освен водата, няма място в тъканите, които ще са в допир с бебешка кожа НАЙ-МАЛКО ПЪК АКО СТАВА ВЪПРОС ЗА ПЕЛЕНИ!

ПП: По-добре е поне детските да се перат с нещо без аромат или поне с малко парфюмна композиция, но с добра избелваща система.

Последна редакция: пт, 09 окт 2015, 17:10 от TAED

# 282
  • гр.Пловдив
На мен Тео бебе ми правеше на бебето дрехите на шкурка и не изпираше елементарни петна  #Cussing out
Беше светкавично заменен със Сано Максима Mr. Green

# 283
  • София

Не съм виждала детска дрешка с етикет 60°. На всичките дрешки пише или 30 или 40°. Ако ги пусна на 60 ° няма ли да ги съсипя?

Най-вероятно не, повечето производители наистина се презастраховат, но дори и да се случи, кое е по-важно: една дреха, която така или иначе ще умалее след месеци или здравето на детето? Ако са памучни, купувай малко по-големи за да са по размер след първоначалното свиване на по-високата температура.

Благодаря много! Аз и без това все взимам размер по-големи Simple Smile Ще пробвам сега с нови дрехи на 60°  направо.

# 284
  • гр.Пловдив
Цитат
Аз също, преди да намеря темата, перях всичко на 40 градуса, на програма от час и половина, и тя ми се виждаше дълга.

Какво й е лошото на тази програма и тези градуси за ежедневно пране със замърсяване от общ характер /пот,прах и др/?  newsm78
Освен да ги лопам на 3 часова с предпранета , 4 плакненета,лесно гладене на 60 градуса? Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт