Перилни препарати и омекотители - 34

• 61 147
  • 720
  •   1
Отговори
# 300
Добър ден  bouquet От месеци не съм следила темата / липса на време и нет / . Моля за съвет .
  Значи преди месец и повече - не помня кога беше точно промоцията - та купих си от този препарат за почистване на перални от Лидл и тъй като не съм я чистила никога така дали има риск са я задръстя някак .
 Преди година две реших аз профилактично да си чистя каналите и сифоните -ама ей тъй муза ми дойде - нямаше нищо запушено или пък миришещо . ииииииииииииииии такова всеобща запушване спретнах че още ми държи влага  Joy
 Та възможно ли е моята мила вярна пералничка дето 11г ми служи вярно без Калгон и каквото и да е да спре да работи като реша да я въведа в ред - след като тя си е изрядна де. Даже и на мухъл не ми е мирисала нивга.  Joy
 Накиснала съм чекмеджето в разтвор от препарата - изпълнила съм точки 1 и 2 - чистих и гуменото уплътнение - то пък нямаше почти нищо за чистене.
  Та послената крачка ме плаши - трябва да излизам из града и да я оставя сама да пере и се чисти и като се прибера да не плача после  Joy
  Ще съм благодарна на всеки съвет и се извинявам ,че ако има написано не съм го прочела - нямам време към даденият момент просто.

# 301
  • Варна
 Жармен аз преди 2 години с един такъв препарат задръстих пералнята, която ни беше по наследство от предни собственици. Реших да я дезинфекцирам  ooooh!.
 Като дойде майстора ми каза, че по-добре да почиствам пералнята със сода и оцет. Прати ме да купя 2 пакетчета сода и една бутилка ябълков оцет и ги сложи в пералнята на най-кратката програма. Каза, че така варовика пада на прах, не на парчета, както беше станало с препарата(ползвах на DM).

# 302
Много съм доволна от Цитрусовото Коколино. Heart Eyes
Страхотно ухае .. и няколко дни след това.

# 303
  • София
аз съм възхитена от жълтия Ленор

# 304
  • Варна
и аз почистих пералнята със сода и оцет. Барабана светна  Peace

# 305
Ужас! Вие химия учили ли сте? ooooh!

# 306
и аз почистих пералнята със сода и оцет. Барабана светна  Peace

Моят си свети и без почистване...

А отзад как е, и там ли светна?

# 307
# 308
  • София - Рим и обратно
Ужас! Вие химия учили ли сте? ooooh!
Laughing Важното е, че свети Simple Smile.

# 309
  • Варна
и аз почистих пералнята със сода и оцет. Барабана светна  Peace

Моят си свети и без почистване...

А отзад как е, и там ли светна?

за отзад не знам, за отдолу мога да ти кажа  Wink

# 310
  • София
Аз съм учила химия, ама едвам избутах  Mr. Green затова си трая и благоговея пред спецовете  Grinning

Кажете обаче как препаратът за почистване "задръства" пералнята?

# 311
  • На брега на реката
Предполагам, се има предвид, че пада натрупания с години варовик на по едри люспи и задръства филтъра или някое маркуче.

# 312
  • Варна
Аз съм учила химия, ама едвам избутах  Mr. Green затова си трая и благоговея пред спецовете  Grinning

"Задръсти" се с варовик, който падна на големи парчета. Видях го когато майстора дойде и източи водата от пералнята, понеже тя сама не можа да я изхвърли.

Не съм добра по химия, с какво оцета и содата ще навредят на пералнята?

# 313
Значиии - нямах време да чакам отговор - бях накиснала чекмеджето и после пуснах пералнята на 90 градуса - сега се прибрах -отворих фитъра -ами той празен -две три люспички варовик - преди да я пусна го чистих -имаше един кламер / за 11 г това е досега - 2-3 пъти по 1-2 ст и сега кламера ,чорапи и кърпи не съм намирала /
  Водата тук е супер варовита и твърда очаквах да се задръсти от варовик долу -ами явно е разтворен и няма или в праховете си има антиваровиков препарат - дето уж пише.
  Пера основно с не толкова скъпи препарати / но не и Бонукс и Савекс и Рекс  Joy/ В последно време само и единствено с Бинго Стари найт -аз му станах заклет фен . Днес съм домъкнала от центъра до нас един пакет от 2кг - не го откривам в СВА и един магазин от местна верига -всички други разновидности ги има бол/
   Сега имам излизане и като се върна ще пусна едно пране за проба и ако работи  Joy  начи моята пералня е герой - досега не е слаган никога калгон в нея - и барабана си блестеше и без това - на мухъл и тиня не е мирисала.
 Течни перилни препарати не ползвам -омекотители -хич.
  Благодаря за съветите  Hug bouquet

Ако има много наслоен варовик и се изсипе на куп -ще се задръсти много ясно.
 На село във филтъра след Калгон беше препълнен с варовити частици - но не беше фатално .

# 314
Не съм добра по химия, с какво оцета и содата ще навредят на пералнята?
Няма да навредят, но няма и да помогнат особено.
Оцетът би разтворил котления камък, ако е в нужната концентрация (а в пералнята тя със сигурност няма да се достигне).
Като добавиш сода към оцета (смесваш основа с киселина), протича реакция на неутрализация. Крайният резултат е вода, натриев ацетат и въглероден диоксид.

Последна редакция: вт, 13 окт 2015, 14:51 от Guess Who

Общи условия

Активация на акаунт