ТУЕС - 8 тема

• 121 147
  • 744
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Тази петиция не е само от завършилите ТУЕС. Всеки може да я подпише. Освен това в ТУЕС при портиерката има петиция, в която всеки родител може да се подпише. Беше там още в четвъртък сутринта.

# 496
Всъщност наистина и аз чета, че петицията е само за завършилите ТУЕС. Другата петиция, която подписахме родителите беше при охраната на ТУЕС в четвъртък до 12 ч.

Скрит текст:
На 22 март 553 родители на ученици от 8-ми до 12-ти клас в ТУЕС внесоха Отворено писмо до Министъра на образованието и науката Красимир Вълчев, с което настояват за запазване на училището като част от структурата на Технически университет – София и за продължаване на образователния процес по съществуващия към момента начин на работа.
https://aztues.wildapricot.org/

# 497
# 498
  • София
Следете сайта на АЗТУЕС, там ще се публикуват всичко по казуса и какво следва да се предприеме. Включително и от нас родителите.

# 499
# 500
  • sofia
Училището спечели и остава под ръководтсвото на Техническия . Мился че това е голяма победа .

# 501
  • София
От къде е тази информация и какво точно е решено?

# 502
# 503
  • София
Празните приказки на министъра ли имаш предвид? Това го е обещавал на срещата с ОС още миналата година. Тази явно вече е на друго мнение, така че проблемът остава нерешен. Нещата трябва да се решат законово, а не с обещания, които вече е доказано, че нищо не струват.

# 504
От ФБ-страницата на МОН.
В последните дни се разпространява невярна и манипулативна информация за Технологичното училище „Електронни системи“ (ТУЕС). Никой в Министерството на образованието и науката не е предлагал или готвил промяна в статута на училището.

Според Закона за предучилищното и училищното образование работодател на директора трябва да бъде началникът на Регионалното управление на образованието (РУО-София-град). С това не се променя нито статутът, нито възможността в училището да преподават представителите на Техническия университет – София и на IT индустрията. Няма да бъдат правени и кадрови промени в училищното ръководство.

Още в началото на следващата седмица Министерството на образованието и науката има готовност да организира среща по тези въпроси.

Източник

Лично на мен още ми е пресен циркът с НПМГ.
След НеПипайМоятаГимназия сега е ред на #SaveTUES.
Убедена съм, че с общи усилия ще се преборите за вашето училище. Успех!

# 505
  • София
Благодаря, Дидева.
Точно тия общи приказки на министъра имах предвид, че нищо не значат. Как точно ще остане в училището преподавател, който идва за, примерно, 18 ч. по специален предмет? Няма такъв хорариум, ако училището е към МОН. Откъде на къде ТУ ще осигурява база и преференция на учениците, след като няма да има нищо общо с училището?
Повтарят едно и също, но без да отговарят на поставените в писмата от ОС и родителите конкретни въпроси. Дано наистина се постигне нещо смислено, което да гарантира сегашния начин на работа в училището.

# 506
# 507
  • София
Много ще е жалко, ако и тук започнат интригите тип СМГ и ПЧМГ Sad
Умни и можещи деца има достатъчно, защо трябва да унищожаваме работещи модели, не мога да разбера!!!

# 508
  • София
Ето тук http://www.bg-mamma.com/?topic=1027185 е изложена най-вероятната причина за натиска към училището.

# 509

Общи условия

Активация на акаунт