Отговори
# 15
  • София - Рим и обратно
Аз пък, честно казано, нищо не си помислям. Ето, учителката на дъщеря ми се казва Кунка Rolling Eyes, нямате представа колко фина и красива млада жена е, но кой за Бога си кръщава детето Кунка??? Изобщо не ми влияе на възприятията, щом аз не се казвам така или мое близко дете.
Изборът на име е удоволствие за близките, родителите, приятелите, съфорумците Laughing. Детето няма избор, а на обществото хич не му пука.

# 16
"Оу, още една Виктория /примерно/"  да кажа най-много, ако не успея навреме да се спра. Embarassed

# 17
Не бих казала "Още една Виктория", но определено ще си го помисля. Ако Викторията е на 12+ години, нищо няма да си помисля, но ако е на под 5 наистина ще се изненадам от избора на родителите.
С Александър по същия начин.
Но едва ли нещо ще коментирам. Навремето имах съученичка Мария и при първото ѝ излизане на дъската една учителка ѝ каза "Нали знаеш, че всяка втора жена в света се казва Мария" с едно такова пренебрежение, все едно ѝ казва, че носи най-скучното име.

# 18
На 10-12 години също Виктория е масово, за по- големите не знам.

# 19
А Лоудън и Маврудия масови ли са?  Mr. Green Joy Joy

# 20
Не са. То това е майсторството - да избереш име, което хем да не е като на всяко второ дете и цял живот да се уточнява с фамилия, а понякога и презиме, че ако и фамилията е такава.... като Иван Иванов...; хем да не е твърде странно или даже срамно, да не е прекалено, да го кажа, защото аз много харесвам някои доста необичайни имена, които обществото не възприема добре. Има много такива възможности. Не знам защо хората избират все едни и същи имена.

# 21
И аз харесвам Саймън, но ми се стори абсолютно нереалистично да си кръстя детето така. Все още ми е смешно като чуя някое дете да се обърне към друго със Стивъне... Tired

# 22
Тези теми са абсолютно реалистично отражене на болният ни, разлагащ се свят.

Като се запознаваш с някого, вместо да си помислиш - я да видя какво съкровище ще открия в този човек отсреща - ти си мислиш - оф, какво банално име! Представяте ли си колко празни и безсмислени хора трябва да сме станали за целта!?

И колко невероятно празен вътрешен свят трябва да има някой за да си кръсти детето Саймън, защото щяло да бъде различно, видите ли. И от какво точно е различно?

И с какво точно е "скучна" Теодора? Да, Теодора може и да стане скучна, но това в никакъв случай няма да е поради името. Нито пък ще е по-интересна, ако порасне поредната празноглавка, наречена Каспелия, да речем...

# 23
Аз напротив - намирам, че всички хора са интересни, независимо дали носят скучни имена.

# 24
  • UK
Развалихте темата на жената. Никой не каза Теодора харесва ли му или не. Simple Smile

# 25
Толкова теми с имена, че забравих къде какво съм писала. Теодора и Теодор на мен са ми любими имена и много съжалявам, че няма да имам още едно дете, за да го кръстя така... Laughing Сега за празният и пълен свят с името Саймън, не знам, аз поне го харесвам, но не бих си кръстила детето така, не за друго, и не за празният свят, а защото си представям реакцията на околните, когато се представя. Реакция, която явно доста хора не вземат под внимание, когато си кръщават децата. По-добре банално име, но добре приета, отколкото нещо оригинално и да се смеят хората зад гърба ти! Peace

# 26
# 27
Тамара ми харесва много!
Теодора е хубаво име, освен ако не ви бърка, че е много банално, наистина!

# 28
Най после решихме на никой не кръщаваме .Избора е само между бащата и мен .Ще си имаме малка сладка розова Дебора ...Деборка ,ДЕби.... Crazy

# 29
  • София
Е, значи пак е на някого Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт