Хипохондрия – моля за помощ

• 94 072
  • 774
  •   1
Отговори
# 585
Алина, имаш червено гърло и кашлица, нормално е небцето да е засегнато от вируса.

# 586
Няма нито едно сериозно заболяване започващо с драскотина на небцето Simple Smile
Може би малко трябва да помислиш за това, че организма е страхотна машина, която се бори и самоизлекува в повечето случаи и също така, че става това, което ни е писано колкото и да търчим по лекари   Peace

Червеното петънце мяза на афтичка вече. Днес имам две топчета, леко подути,като оризови зрънца зад едното ухо. Отивам на лекар. Моят мъж пипна и потвърди, че не съм си ги съчинила, но е на мнение. че от постоянното си опипване в тази зона може да съм раздразнила нещо. Успокоява ме перфектната ПКК от миналата седмица, но няма да ми е ОК ако не ида на лекар.
Отделно си записах час при психотерапевтката веднага след това. Пак излизам извън контрол. Чудя се противозачатъчните ли причиняват физическите и психическите ми несгоди. От друга страна като ги пих месец и после ги спрях за месец, ми закъсня с 20 дни и се чувствах кошмарно зле.. Трябва да намея сили и разум  Embarassed

# 587
Мили мами,психиатър ми постави диагнозата хипохондрична депресия,не пия лекарства,важното е да си казваш,че нищо ти няма и  желанието за прегледи намалява.Доктора е Рали Димитров-прекрасен човек и специалист.

# 588
На мен пък ми горчи в устата, особено сутрин.Слюнката е мътно бяла и ми е гадно.И през деня усещам горчив вкус, особено след хранене.Имам камък в жлъчката.Давам си сметка, че може да ми е горчало и друг път, но не съм драматизирала.Сега, на страха очите са ОГРОМНИ ooooh!

# 589
Alina, ти как ходиш така всеки ден на лекар?  Аз преди месец ходих при личната ми и сега пак май се налага и чак ми е неудобно.  Confused

# 590
Alina, ти как ходиш така всеки ден на лекар?  Аз преди месец ходих при личната ми и сега пак май се налага и чак ми е неудобно.  Confused
Хич даже не ми е неудобно. Имам допълнително здравно осигуряване. Харесвам си клиника и си ходя на преглед. По-добре срам, отколкото истерии в нас. УНГ-то беше на мнение, че нищо ми няма. Настоях да мина през хирург. Видя подутината и твърди, че там нямало нищо животозастрашаващо и ми каза да правя компреси със спирт и че случвало. Чудя се как пък последно време все на мен ми се случва. Как до преди три месеца не страдах от нон-стоп здравословни несгоди. Сега лесната диагноза е, че съм хахо. А как се вика на хахо с реални здравословни проблеми? Не, не искам да е нещо сериозно, но на човек с такава крехка психика дори и по-дребни неща го съсипват.

# 591
Аз миналия месец като ходих се разбрах с личната ми да отида другия за направление за кожен лекар, понеже й казах, че имам косопад от вече доста време и тя ме видя, че бях притеснена.
Ама от тогава се появиха и други проблеми, за които се чудя как да обяснявам и колко направления да искам и при какъв специалист най-напред да отида. Напоследък вените по ръцете ми са супер изпъкнали и на моменти целите ми китки посиняват чак и изтръпват...ужасно е. Това даже не знам за какъв лекар е. Другото е, че имам проблеми с корема, напипвам нещо като бучка - стои подут и твърд, дори и да не ям, а като се нахраня е нещо страшно... От този подут корем ме боли и кръста. Това го търпя също от 2-3 месеца. Насъбраха се 2-3 проблема и не знам вече. И все отлагам, защото хич не обичам по лекари да ходя и изчаквам уж да мине, ама не минава...  Confused

Последна редакция: чт, 04 фев 2016, 17:57 от Viksi89

# 592
Всички с хипохондрия сме убедени, че проблемите са ни реални, а другите ги омаловажават Simple Smile
Викси, моят корем се повреди след първите кризи преди няколко години, постоянно къркорене, подуване и прочие гадости.Дори и да съм спокойна, той не мирясва

# 593
Алина, това е защото просто преди не си обръщала внимание на проблемите-минават и заминават. Преди хипохондрията, години преди нея си ходих повече от шест месеца с топче колкото орех зад ухото. Хич не съм го мислила и притеснявала. Махнаха го след време, но и тогава не съм треперила за резултата. Преди две години по време на болест ми се поду лимфен на врата, сън не спах да се съмне и да хукна по доктори...разликата в психиката и начина, по който приемаме нещата ние и обикновените хора в огромна.

# 594
На мен пък ми горчи в устата, особено сутрин.Слюнката е мътно бяла и ми е гадно.И през деня усещам горчив вкус, особено след хранене.Имам камък в жлъчката.Давам си сметка, че може да ми е горчало и друг път, но не съм драматизирала.Сега, на страха очите са ОГРОМНИ ooooh!

Да, и аз съм увала, е това си е един основен признак за проблем със жлъчката. Ще се опиташ ли да топиш камъните и?

Viksi89, я разкажи за тази бучка в корема. Къде е, боли ли?

# 595

Viksi89, я разкажи за тази бучка в корема. Къде е, боли ли?

Корема ми е като камък. Постоянно седи подут и твърд, даже и да не съм яла. Сякаш има нещо като буца и преди беше по-малко, но сега е по-голямо. Като сложа нещо по-тясно, дънки например и е супер неприятно ме притиска. Боли ме и кръста, откакто започнах да го усещам. Не е нещо да ме болят червата... Не знам и аз какво е точно и дали може да е нещо сериозно, но едвам го търпя вече... Sad

# 596
Предполагам ще идеш на лекар, но такива са усещанията за колит. То колит и на нервна почва се развива.  След като те боли целият корем то не е нещо гинекологично. Като няма кръв като ходиш по голяма нужда не е и нещо страшно, но е добре едно видеозоне да ти направят  Peace

# 597
Момичета, преди два дни ядох някаква гадн храна и вечерта ме сви корема. Мина ми. На следващия ден бях ОК, вчера също. Вчера вечерта хапнах хляб със семена и домати с моцарела. През нощта ме сви корема отново и съм с разстройство през два часа. Иска ми де да е вирус или от храната, но от храната би трябвало да е един път и край, а ако е вирус, не ми се връзва два дни да съм ОК и после пак.... Страх ме е да не е нещо сериозно!

# 598
Момичета , според мен хипохондрията идва особено когато четем  здравни форуми здравни теми .
С една дума - интернета разболява .
Всеки нормален човек има страх от болести , но моето вече е непоносимо ,защо ? Защото съм прочела съдбата на някой човек, които се бори с болеста ,
или съм била така добра да изслушам някои "доброжелател" да разкаже  как еди кой си му се е случило еди какво си и така нататък ...
Съдба ! Всеки си носи своята съдба !
Медиите се стараят и успяват да вкарат смут сред обществото - УМИШЛЕНО !Те никога не казаха една добра новина - Нима няма ???
Просто живота е такъв , че понякога за съжаление много здрави си отиват преди болни ( Недай си Боже )
За това Ви моля да помислите и замислите , струва ли си да се тормозим с мисли, след като не знаем какво може да стане следващите минути .
Онзи ден беше - 20 градуса , вчера беше +20 градуса ,а днес е пак студено . Самата природа не знае как ще е  за утре Simple Smile !
За това да се опитаме да си живеем живота днес , а в бъдеще Бог да ни пази !!!

П.П. Написах това ,защото в момента така разсъждавам и така ми дойде от вътре , НО не забравяйте че аз съм една от вас - човешко същество - и влезна ли да чета здравна информация отново навеждам глава и се чувствам сломена .

Хубав ден и по малко мисли за болести .
Защото сме здрави !
ЗДРАВИ СМЕ , ЗДРАВИ!

Последна редакция: пт, 05 фев 2016, 09:56 от svetlinar

# 599
Момичета , според мен хипохондрията идва особено когато четем  здравни форуми здравни теми .
С една дума - интернета разболява .
Всеки нормален човек има страх от болести , но моето вече е непоносимо ,защо ? Защото съм прочела съдбата на някоя жена която се бори с болеста ,
или съм била така добра да изслушам някои доброжелател да разкаже  как еди кой си му се е случило еди какво си.
Съдба ! Всеки си носи своята съдба !
Медиите се стараят и успяват да вкарат смут сред обществото Те никога не казаха една добра новина - Нима няма ???
Просто живота е такъв , че понякога за съжаление много здрави си отиват преди болни.
За това Ви моля да помислите и замислите , струва ли си да се тероризираме след като не знаем какво може да стане следващите минути .
Онзи ден беше - 20 градуса , вчера беше +20 градуса ,а днес е пак студено .Самата природа не знае нищо за утре ! За това да се опитаме да си живеем живота днес , а в бъдеще Бог да ни пази !

П.П. Написах това ,защото в момента така разсъждавам и така ми дойде от вътре , НО не забравяйте че аз съм една от вас - човешко същество - и влезна ли да чета здравна информация отново навеждам глава и се чувствам сломена .

Хубав ден и по малко мисли за болести .
Защото сме здрави !
ЗДРАВИ СМЕ , ЗДРАВИ!
Точно така е! Много добре казано! Трябва да се живее сега, в настоящето. Да се наслаждаваш на това, което имаш!  bouquet
Между другото афти аз успешно лекувам с Дактарин.

Общи условия

Активация на акаунт