Хипохондрия – моля за помощ

• 94 040
  • 774
  •   1
Отговори
# 615
Хапчетата не лекуват " болната " Ви глава,а симптома който тя Ви докарва.Правилната терапия го прави,с правилния човек.

П.С. Говоря от опит сладури Simple Smile

Ама всеки има различен опит. При някои проблемът е много сложен и не може да се реши само с разговори. Например при мен. Виж хапченцата помааагат. Който както разбира нещата. Но не трябва да седиш и да се изтезаваш с презумцията, че чай от лайка ще ти оправи проблемите и съня.

Психотерапията не е само " говорене " методите са много и са силни.

# 616

Не знам дали ще помогна на хипохондириците, но мога да ви препоръчам един уред за нелинейна диагностика. Ходила съм два пъти, като първият път бях много скептично настроена, но получавах световъртежи и припадъци и се реших да отида. Много точно уредът "позна" откъде идва всичко. Също така и други неща, за които вече знаех.

Ако направите това изследване, като имате подозрение, че ви има нещо, няма да отпадне посещението при специалист. Обаче много точно насочва какъв е проблема и вместо да се лутате от изследване на изследване, може да опитате това. И е напълно безопасно, за разлика от скенери и ЯМР, също на много по-достъпна цена.

Офф нещо не разбрах за това изследване ОТ ЛЕКАР в болница ли се прави  или...? да не е ала бала (като преди време една дама ни мереше мазнините в парка с някакъв уред Simple Smile
Може ли по подробно къде се прави и каква е цената , че аз с лудата си глава оку виш отишла да се провери ЩОМ НЕ БОЛИ .

От лекар разбира се в кабинет, не от врачка. Simple Smile Цената е около 50лв., поне толкова беше преди 3г. Има няколко такива - напиши в Гугъл компютърна диагностика и сама реши къде да отидеш. Също като прочетеш можеш да решиш дали въобще да отидеш, но като чета  какви мисли имаш, по-добре отиди.

и аз ходих да си правя такава диагностика. Наистина е много точна. намира се в софия. ако те интересува мога да ти пратя телефона. там се занимават с нетрадиционна медицина и за мое очудване ми помогнаха без лекарства

# 617
Момичета присъединявам се към Вас и официално се признавам за хипохондрик Grinning
От няколко години насам започнах да си поставям все някакви страшни диагнози от нищото , но не мислех че съм хипохондричка ,а че просто имам в главата повече информация за болести от хората около мен  и всичко си е здрав разум , е странно ми се струваше как все аз съм с някакви болежки и странни симптоми ,ама си викам просто съм по кекава  Grinning И като си навия ,че ми има нещо , а някой ми каже "абе въобразяваш си " полудявам , знам че аз съм си права  Laughing и на лекари не вярвам  ,абе няма какво да Ви говоря ,знам че ме разбирате идеално  Simple Smile
Но след последното посещение при лекаря ,вече се притесних за себе си , случаят беше следния  , имах болка в яйчниците извън цикъла, които продължиха около седмица ,после ми дойде,а и някакво зацапване и аз вече шок и паника , четох и установих че имам киста и най - вероятно е за операция . Като ми приключи веднага отидох при гинеколожката си ( добре че поне на нея имам вяра до някъде  :в: )прегледа ме  обстойно и казва ,че нищо нередно не вижда , може да е било временно ,но  явно жената видя как и нямам вяра и съм страшно учудена как нищо ми няма у  каза профилактично да пусна кръвни изследвания за възпаления и венерически болести и микробиология за да сме спокойно , резултатите бяха перфектни . Но след това се замислих как за 3 дена дадох един куп пари , да не говорим за нервите и притесненията които бяха огромни , за едното нищо  :яд:
Та след тази история вече признавам ,че явно има нещо но то е  най- вече  в главата ми .
Радвам се че тук има хора които ще ме разберат и ще ми влезнат в положението ,а не само да чувам че полудявам и като заговоря какво ми има никой не ме отразява  Grinning
П.С. само да кажа ,че и за близките ми съм така , все ги пращам на лекари и те не ме слушат,  та ме ядосват  Naughty

# 618
Добре си ни дошла сродна душице  Hug

Сега как си се самодиагностирала?  Mr. Green

# 619
Хахаха знаеш какво да ме попиташ , разбира се че имам ново притеснение и то е че  от известно време ходя то тоалетна леко разхлабено и в момента съм на тема "проблем с червата" , но се опитвам да се обеда че отново е на психична основа преди да отида на лекар  Grinning

# 620
Никой няма да ти обърне внимание ако ходиш под 5 пъти на ден до тоалетна и консистенцията е различна  от вода Simple Smile Купи си хубав пробиотик и виж как ще ти се отрази.

# 621
Ами веднъж или два пъти на ден е ,та още не  съм решила със сигурност ,че умирам   Grinning
От утре почвам редовно да пия Лактофлор  Naughty

# 622
Ясна си като отворена книга.Спри да гледаш,четеш болести(освен ако няма да ставаш доктор) преустанови натрапчивите си мисли,прекъсни ги с нещо добро.Тогава ще ти се оправи настроението,тоалетната и самочувствието.
П.с. Колкото и да четеш където и да се намираш,колкото и пари да имаш,засече ли часовника,минутите свършват.

# 623
Това с тоалетната е и при мен и за съм си турила диагноза като твоята Simple Smile , ... но от как ми откриха кистата в гърдата ,забравих за червата и съм на тема цици  Crazy ( за месец 5 лекари посетих ,всички казват че трябва да се следя ,ама аз все си исля да не би да не са видели нещо  Tired )

# 624
 Laughing
Под всеки пост мога да се подпиша и аз-собственоклавиатурно Mr. Green
Нали ви казвах, че ми горчи в устата сутрин, обаче, сега съм в нова паника и , о чудо, спря да ми горчи.Малко предистория.Баща ми почина от рак на дебелото черво, преди повече от десет години.От тогава чревния тракт ми е фикс идея.Консистенция, брой, вид, цвят и недай си боже кръв.
Преди пет години беше първата ми ПА и последвала хипохондрия, продължила няколко месеца и втората по гадост ужасност в живота ми.Бях започнала нова работа, изключително натоварена, малкото ми дете беше с неустановена диагноза, имах и други лични проблеми.Започна къркорене в корема, получавах ту запек, ту разстройство.Накрая забърсах и кръв, но не веднага след изхождане, а при следващо посещение в тоалетната.Това отключи "тихата "ми хипохондрия с пълна сила.Ходих при гастро, един, втори, хирург и прочие.ОТ ТОГАВА ХИГИЕНАТА СЛЕД ИЗХОЖДАНЕ МИ Е ГРАНИЧНО ЛУДА.Проблема се появи няколко пъти и отшумя от самосебе си.Навика да се бърша и подсушавам, мия и пак подсушавам си остана, обаче.Миналият понеделник, след порядъчен тоалет, последващо миене и солидно забърсване си легнах "чиста".
Сутринта отивам по малка нужда и при забърсване, розовее.Викам си, как цикъл бе, че то беше преди десет дни.Истинската паника настъпи, когато установих, че розовее от ануса.Забърсвам алени точици, случи се още два-три пъти през деня и на другата сутрин и до там.От тогава съм в несвяст.Логично си обяснявам проблена с протриване, логично-хипохондрично с много сериозен проблем.Няма да ви казвам, как ходя до тоалетна, колко пъти се припотявам при забърсване, как съм на тръни и това напрежение буквално ме тресе и люлее.Забелязах и друго, горчилката в устата спря, кървенето на венците също, но сега си имам ново хипохондрично другарче и си подхранвам него.Другите обидени ме напуснаха

# 625
  • София - Варна
Пали, възможно е да кървиш и от хемороиди.
Да ти кажа при моята лапарокоспия мин. година ми направиха една клизма и после последваха изцяло кървави изхождания, все едно съм в цикъл, но от ануса. Беше брутално. Изцяло кръв. Кървенето продължи 7+ дни, постепенно намаляваше и накрая спря.
Хемоглобинът ми падна с 20 единици; едно от операцитята, но тя е безкръвна все пак, 20 единици ми се сториха много за безкръвна операция, предвид че при секциото ми падна с толкова единици.
Ти за едни точки се тормозиш.  Hug Може отвънка да кървиш, да е протрито. И другият вариант е да имаш хемороиди.

# 626
nomorefightme Права си на 100% , опитвам се да мисля положително винаги , но понякога  нещо прещраква и се започва вълната от черни мисли  Rolling Eyes
svetlinar предполагам ,че след поставянето на новата диагноза всички симптоми от старата са изчезнали ( при мен  понякога е така ) Бъди спокойна щом си посетила толкова лекари , няма как всички да грешат еднакво , на една приятелка такава киста си изчезна от само себе си  Peace
Пали и аз все следя как ходя по голяма нужда , особено в момента  Laughing преди няколко години имах лек проблем с хемороиди и знам ,че щом кръвта е червена значи е от тях или някакво раздразване на  кожата на ануса , може да си протрила  там , все пак е чувствително място

# 627
Аз май съм писала , но айде пак. Лятото оперираха свекърва ми на дебелото черво . От както тя ми каза че я е наболявало долу ниско в ляво ,от тогава и мен ... та още ми се обажда болката въпреки проблемите с гърдите та и това  ooooh!.
Ходих на гастроентеролог ВМ Академия  след като ме прегледа с ехограф и установи че съм ок , но видя че аз не му вярвам  Mr. Green  естествено ми препоръча клокоскопия ,.Тогава му викам че от това ме е още по страх и той ми каза тогава да си направя новия тест за дебелото черво М2-ПК БИЛ С НАЙ ВИСОКА ДОСТОВЕРНОСТ  правили го в лаборатория Синево за около 100 лв  Shocked .Аз обаче проверих и го правят и в Цибалап и то за 33 лв ( от фекали ) и в Кандиларов - кръвен. ТАААААА направих теста излезе ок и сега дишам докато не ме прибоцка пак   Joy . Ама ей го на па друг проблем . А ако всичко ми е ок се хващам за бенките , а влезе ли човек да чета в нета може да полудее без време .
Не знам как да се спася от тази хипохондрия ,която имам определено след раждането на децата си ,а се усили след неуспешна операция ,която се наложи да дублирам за едно и също нещо .
хубав ден и спокойни и ведри мисли пожелавам   Grinning !

# 628
Е и аз съм се вторачила в тоя стомах , особено след като гинеколожката ми каза ,че може болките които си мисля че са от яйчниците всъщност да са чревна болка , въпреки че болката изчезна , но си останаха кашкавите изпражнения понякога .
Ох и аз съм бенка до бенка та даже не искам да почвам да ги гледам  Grinning
Според мен четенето по сайтовете за болести и диагнози най -много ни вреди , ама любопитството все надделява  Laughing

# 629
Жасмина, добре дошла  bouquet Аз преди седмица изкарах някакво разстройство за ден веднага се диагностицирах Blush детето го боли корема отвреме на време и там съм едни филми.... ooooh! Но сега имам друго на първи план, цялата треперя, мускулите. Постоянно усещам трептене и неспокойство, и през нощта ми се е случвало да се събудя и да пулсирам. Та се чудя какво може да е...

Общи условия

Активация на акаунт